Kittsee – Köpcsény panzió szállás, utazás és látnivaló tipp

Kittsee – Köpcsény magyarul

A magyar buszos, termékbemutatós kirándulások egy kedvelt célpontja Kittsee – Köpcsény (szlovákul Kopčany). Álommester, Sun and Light Kft utazás stb.

A következő piros linken egy konkrét dátumra keress, és találj egy neked megfelelő árat/ajánlatot! Kittsee és környéke szállás árak és fotók leírással ITT. Díjmentes foglalás azonnali visszaigazolással. Szobák, szálloda, lakosztály és apartman ajánlatok. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Kerékpáros, turista olcsó ágyaktól a nászutas lakosztályig minden egy helyen. Garantáltan jó árak, az egyénileg foglalható ajánlatok listája.

A település történelme nagyon kalandos. Köpcsény Ausztriához tartozik, Burgenland tartományban, a Nezsideri járásban találjuk, területének egy részét a II. világháborút követően Csehszlovákiához (később Pozsonyhoz) csatolták.

Nevezetességei, látnivalók:

* Hauswirth Csokoládégyár

* Középkori templomából 1529 után csak a torony (Pogány-torony) maradt meg, 1948 és 1952 között teljesen újjá kellett építeni.

* Régi kastélya 12. századi vízivár volt, 1344-től említik, 1529-ben a török pusztította el. Helyére 1552-ben új udvarházat emeltek.

* Újabb kastélya 1668-ban épült az udvarház bővítésével, 1969-ben megújították, 1974-óta néprajzi múzeum. Főbejáratának vasrácsos kapuja eredetileg az osztrák-francia pavilont díszítette a párizsi világkiállításon 1900-ban.

kastély és park

kastély és park

* A Szentháromság-oszlop 1727-ben készült, Szent Rókus és Szent Sebestyén mellékalakjaival.

* Az Immaculata-szobor 18. századi.

* A Heidenturm a középkori Lern falu Szent Mihály templomának maradványa, mely az 1529-es török pusztítást egyedüliként vészelte át.

* Az ún. Kék kereszt a pozsonyi út mellett áll, 1752-ben a Batthyány család állíttatta.

Hotel és étterem Kittsee

Hotel és étterem

Kulturális események, programok: www.kittsee.at.

Szállás, vendégház: www.gasthaus-leban.at. Pozsony és Bécs között olcsó szállások is várnak ránk, sok pici panziót találunk ezen a környéken, kiváló éttermekből sincs hiány.

Budapest és Kittsee távolsága 198 km az online útvonal tervezővel. Pozsony és Bécs felé utazva érdemes ide is kitérni.

Utazási témában szóljon Ön is alább, a fórumban itt! Ötleteket, tippeket és véleményeket várunk.

Zoomolható műholdkép és térkép sok információval:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük