Kos Sziget szálláshely és egyéni utazás, üdülés árak

Kos Sziget (Κως – görögül)

Kos vagy Kosz az Égei-tenger délkeleti részén, Kalimnostól keletre és Nisirosztól északra az ősi Keramiko, vagy más néven Kos-öbölnél található, mindössze 3 tengeri mérföldre Kis-Ázsia partjaitól. Közel 300 kilométeres kiterjedésével ez a harmadik legnagyobb szigete Dodekanészosznak. Semmi sem bizonytalaníthat el! Ez mindig egy kiváló nyaralás, nyaralóhely célpont.

Kétszáznál több hotel és apartman, szállás online napi akciós árakkal, minden kategória: szobáktól, apartmantól- az 5 csillagos nyaraló szálloda csodákig: Kos hotelek árakkal itt – hotel kereső részletes információkkal, képek, leírás, beszámolók. Ez a térképen nézve kis sziget óriási minden tekintetben. Kos Aktis Art Hotel, Gaia Garden, Diamond Deluxe, Nissia Kamares, Leonidas hotelszobák és studio apartmanok, Captain’s és Sentido Michelangelo, Lakitira Suites vagy Aegean Houses ezek a nevek utazási irodai ajánlatokban felcsillanhatnak, és érdemes a beszámolókat elolvasni róluk.

Fontosabb települések szállás ajánlóval például: Kosz, Kéfalos, Kardámaina, Tigaki, Mastichárion, Ágios Fokás és Marmári.

Története:
Már az ősidőkben fontos tengeri állomásnak számított, hisz itt kezdődtek a Fekete-tengertől Afrikáig vezető utak, melyek a Kis-Ázsiai partok és az Égei-tenger szigetei mentén húzódtak végig. Kos az orvostudomány atyjának, Hippokratésznek szülőhelye volt, a bölcs tudós krisztus előtt 460-ban látta meg a napvilágot a szigeten. Nevéhez fűződik a kosi orvostudományi iskola megalapítása.

A legújabb geológiai vizsgálatok Niszirosz és Kos között hét vulkánra hívták fel figyelmünket, melyek közül csak egy, az inkatív kefalosi földszoroson található. A nagy robbanás Kefalos és Nszirosz között 160 ezer évvel ezelőtt történt, mely Kos szigetének mintegy felét, főként a nyugati részén, vastag hamuréteggel borította be. Kos vulkanikus eredetének köszönheti termékenységét, ami az ókor óta ismert. Ekkoriban terjedt el az a közmondás, hogy akit Kos földje nem táplál, azt nem táplálná Egyiptomé sem.

Gyönyörű homokos strandok, természeti szépségek, dicső múlt – így jellemezhetnénk a szigetet, és ugyan kinek volna szüksége ennél többre? A Dodekanészosz láncainak központjában fekvő Égei-tengeri sziget arany homokos strandjai mellett észak-nyugati részén emelkedő csúcsai, köztük a legmagasabb, az Igaz Krisztus megér egy látogatást, akárcsak a csúcsok közelében található Szent János Lovagrend máig megmaradt kastélya.

Kos görög tartományként magába foglalja a környező, kisebb szigeteket is, úgymint Nissyrost, Gialit, Pergoussát, Kandeliousát, Pahiát és Strogilit. A város egy székesegyházzal büszkélkedik, mely egyike a Dodekanészoszon található négynek. A szigetlakók halászatból, állattenyésztésből, és általában véve a mezőgazdaságból élnek, ám a turisztikai ipar egyre meghatározóbb megélhetési forrásukká vált napjainkra. Kos igazi üdülőközponttá fejlődött, hotelekkel, apartmanokkal, bárokkal, éjszakai szórakozóhelyekkel.

Nevezetességek és látnivalók:

Kos városán túl érdemes ellátogatni a környező településekre is, köztük Asfendiouba, mely buja zöld környezetéről ismert. Az 1850-1940 között virágzó falunak mindössze 100 állandó lakosa van. Az itt kialakult szőlészetnek és olajbogyó termesztésnek köszönhetően nagyon érdekes és sajátos építészettel bír. Tigaki picit nagyobb, mint Asfendiou, hosszú, homokos strandjaival kedvelt üdülőhely. Évekkel ezelőtt a helyiek kedvencének számított. A nyugodt környezet, a számtalan színes virág izgalmassá teszi a tájat. A tengerpart közelében könnyen találhatunk szállást egyénileg. A közeli települések sorából ki kell még emelnünk Pili Pilit, melyet az ókorban Pelinek neveztek és a sziget központjában építették a zöldellő síkságon, a nagy olajfák és kertek szomszédságában. A városközpontban a tradicionális görög építészet gyönyörű kőházain túl, érdemes felkeresni a helyi kávéházakat és kis tavernákat, ahol a helyiek mindennapi életébe beleszagolhatunk kicsit.

Éttermek széles választékát találjuk Kosban, ahol az éjszakai élet igazán páratlan. A helyi bárokban semmi sem szabhat gátat a hajnalig tartó mulatozásnak. Ha mégis a csendesebb, romantikusabb helyeket részesítjük előnyben, a part menti bárok idillikus környezetükkel tökéletes kikapcsolódást biztosíthatnak számunkra. Ha vásárolni szeretnénk, kedves szuvenírre bukkanhatunk Kos óvárosát járva, legyen az egy olíva olajos szappan, esetleg egy csupor házi készítésű méz, vagy valami csinos ékszer, csecsebecse. Ha hosszabb kirándulásokra kaphatóak vagyunk, a környező szigeteken túl, akár Törökországba is átrándulhatunk, mely hajóval mindössze félórás utat tesz ki. Természetesen szervezett túrák, esetleg dzsip szafarik segítségével is felfedezhetjük a szigetet, a legkedveltebb közlekedési eszköz errefelé a hajó, melyet itt repülő delfinként emlegetnek. Persze komppal, vagy vitorlás hajóval nekivághatunk, ha épp romantikus hangulatunkban vagyunk. Kos és a környező szigetek annyi látnivalót rejtenek, hogy egy rövidebb-hosszabb lélegzetű kirándulást igazán nem szabad kihagyni!

A charter repülőjegyet utazási irodákban tudjuk beszerezni. Egyedi szállás igényünk esetén foglalhatunk interneten szobát egyénileg jó áron.

Repülőtere: Kosz Hippokratész repülőtér (KGS).

Kos időjárása: http://news.bbc.co.uk/weather/forecast/2496 – előrejelzés érhetően (Weather forecast)

Műholdkép vagy zoomolható térkép a Google-től:

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz