Körmend szállások és látványosság ajánló

Körmend

Magyarország egy unalmas kisvárosa sokak szerint, hacsaknem egy izgalmas programra (pl. profi kosárlabda mérkőzésre) megyünk ide, akkor egész más emlékeink vannak róla. A wellness fürdő és szálloda újra nyitásával egyre több külföldi és magyar vendég érkezik ide turistaként.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Körmend szállások, ajánlatok ITT. A település és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen.

A Mjus World Resort & Thermal Park 4**** a népszerű nagy szálloda itt, 2016.-ban újra nyitott a hotel, előtte 5 évig zárva volt a fürdő. A 2010-ben átadott szállodakomplexum alig egy évet tudott működni, nem hozta a várt eredményeket. A felújítást követően Körmend újra feliratkozott a fürdővárosok közé.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Vasvár, Hegyhátszentjakab, Viszák, Bagod, Gersekarát, Rábahidvég, Petőmihályfa, Rátót, Vasszentmihály, Szaknyér, Zalacséb és Kiskutas. Az Őrség a közelben található, a központja Őriszentpéter távolsága mindössze 28 km autóval, így eggyel több program lehetőség, amit szívből ajánlunk a térségben, a múzeum (ill. az Őrségi Népi Műemlékegyüttes – Szalafő) és helyi termelői piac kiemelten érdekesek.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Graz repülőtér (GRZ) 87,7 km – Ausztria.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Budapest és Körmend távolsága kb. 233 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 2 óra 45 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 3 óra 22 perc (225 km).

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A kisváros Rába völgyében, a Pinka torkolatának közelében érdekes, országosan kirándulóhellyé válhatott volna, a huszadik századi történelem másképp alakította a képet. A középkortól írásos formában fennmaradtak feljegyzések. Egy 1238. évi oklevél említi legkorábbról Villa Curmend terra regist, vagyis Körmend falut, mely akkor királyi birtok volt, de jóval korábban emberek által lakott terület volt ez.

Népessége sokáig növekedett, és kis mértékben csökkent a 2010-es évektől, az elvándorlás és a kevés gyermekáldás itt is éreztette a hatását, a környékbeli falvakból beköltözők ezt tudták kis mértékben kozmetikázni. 2016-ban 11400 fő körül volt az állandó lakossága. Teljes területe 52.79 km², ami kisvárosi méret.

Kosárlabda, nemzetközi porondon is: Egis Körmend ITT. Meccsek, hírek, történeti visszatekintés.

A sportolásra van lehetőség, labdarúgás, kosárlabda, íjász, teke és bowling versenyek színesítik az eseménynaptárat. A megyei és az országos íjász találkozók mindenképpen érdekes programok még egy kívülállónak is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.