Konstanca jó szállások, privát apartman vagy szálloda, tengerpart

Konstanca

Románul: Constanţa (angolul Constanta) Románia ötödik legnépesebb városa és a Fekete-tenger legforgalmasabb kikötővárosa, a hosszú, homokos Román Riviéra fő települése. Dobrudzsa legnagyobb települése, egyben Constanţa megye székhelye. Nyaralás célpontként érdemes számításba venni azoknak, akik Dél felé veszik az irányt. Minden évben ide visszautazni hosszú éveken keresztül, igen, sok külföldön dolgozó román állampolgár így tesz, van itt egy titkos erő, vágyak és tájak, ami jól kitapintható, megízlelhető július és augusztusban.

Szállás ajánlatok összegyűjtve magyarul: Konstacna szállások, szobák és akciók keresése, foglalása ITT. Konstanca különféle szép szálláshelyei csábítanak magukhoz a tengerparti városba.

Városok a közelben: Mamaia 7.6 km 32, Eforie Nord 13.0 km 8, Năvodari 15.4 km 1, Techirghiol 15.4 km 1, Eforie Sud 16.4 km 2, Costinesti 26.0 km 4, Douăzeci şi Trei August 30.2 km 1, Olimp 33.5 km 3, Neptun 35.4 km 10, Cap Aurora 37.3 km 2, Venus 37.9 km 2 és Saturn 40 km 2, a távolságuk / szállások száma.

Last minute utazás, akciós árak az ajánlott szálláshely keresés/foglalás oldal: Konstanca, Constanta hotel árak, szállások ITT. Szoba, olcsó magánszállás, apartmanok (kiadó lakás, privát szobák, Airbnb egység, házak és olcsó ágyak hosszútávra), kis szállodák, vendégház és hostel, diákszállás (hostel) kereshetően. Az online árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós, all-inclusive csomag ajánlatok egész Romániából, Európából, és távolabb.

Repülőterek távolsága: Mihail Kogălniceanu Repülőtér (CND) 23.7 km és Cataloi (TCE) 98.0 km (Tulcea).

Története, kis történelem:
Területén a Kr. e. VII. században először Milétoszról származó görög telepesek alapítottak várost Tomis néven, mely a III. századra érte el a polisz rangot. A település a Kr. e. I. században a Római Birodalom részévé vált, itt töltötte száműzetését, életének utolsó nyolc évét, a neves római költő, Ovidius. A város mai neve szintén a római időkből ered. Nagy Konstantin császár nevezte el, testvére, Constanca után. A város a XV. században az Oszmán Birodalomhoz került, és annak része maradt egész a XIX. század végéig. A várost az 1877-1878-as szabadságharcokat követően kapcsolták Romániához, akkoriban lakosságának majdnem egésze török volt. A népszámlálások adatai szerint Konstanca lakossága 300.000 fölé duzzadt 2000 körül, jelenlegi lakóinak túlnyomó többsége román. 2016-ban Konstanca 317 ezer fő fölötti volt a teljes, 125 km²-es területén.

Látnivalók:
A város nevezetességeinek sorából a Konstancai nagymecset és minaret, más néven Károly-mecset emelkedik ki, melyet I. Károly román királyról kereszteltek el, 1910-ben ugyanis ő rendelte el a kegyhely építését a városban élő muzulmán lakosság részére. Az építkezések 1912-ben fejeződtek be. A helybéli törökök napjainkban Kral camisi-nak, a Király dzsámijának hívják. Az épületegyüttes George Constantinescu tervei alapján készült, aki az anatóliai Konya település mecsete után készítette vázlatait. A minaret 47 méter magas, 140 lépcső vezet fel a torony csúcsába, ahonnét varázsos panoráma tárul elénk. Nemcsak a város, a tengerpart és a Fekete-tenger egy része látható.

A város iskolái vagy a könyvtára mutatják, hogy történelmi város ez, ahol hosszútávra lehet tervezni.

Ugyancsak híres az a 8 méter magas Genovai világítótorony, melyet 1860-ban a Duna és a Fekete-tenger Vállalat épített a genovai kereskedők tiszteletére, akik a 13. században virágzó tengeri kereskedelmi közösséget hoztak létre a városban.

Az Ovidius téren magasodik a legendás római költő szobra, Ettore Ferrari olasz szobrász alkotása, melyet 1887-ben készített. Ovidiust Augustus császár száműzte Tomiba Krisztus után 8-ban.

A tengerparton találjuk az 1958-ban felavatott Ion Borcea akváriumot, mely A. Bernovschi tervei alapján készült és 57 különböző méretű medencét foglal magába, melyekben mintegy 60 faj közel 2000 példánya látható. Családostul érdemes felkeresni.

A város egyik jelképe, mégis a Kaszinó, melyet 1909-ben kezdtek építeni. Átadására 1910-ben került sor. A tervezők, Daniel Renard és Petre Antonescu terveihez igazodva szecessziós stílusban fejezték be, épületét pazar építészeti megoldások jellemzik, ráadásul innét fenséges panoráma nyílik a tengerre. A Kaszinó körüli sétáló övezet gyakori úti célja a pároknak és családoknak, különösen naplemente idején.

A Fantasio színházat a város szívében, a Ferdinand Boulevardon találjuk. 1927-ben a görög származású Demostene Tranulis építtette, ezért 1947 előtt „Tranulis Színháznak” hívták, az adományozó neve után. Ez egy szép épület, a klasszicista építészet jellemző elemeivel.

A város Régészeti Parkjában 3. századból származó oszlopok, 4. századi épületek és 6. században épült tornyok maradványait csodálhatjuk meg.

Az oroszlános ház egy preromantikus és genovai építészeti stílusokat egyaránt felvonultató, késő 19. századi épület, mely jellegzetességét négy oszlopának köszönheti, melyeket impozáns oroszlánok díszítenek. A ház jelentőségét pedig az adja, hogy az 1930-as években, az épület elegáns szalonjai adtak otthont a konstancai szabadkőműves páholynak.

A római mozaikok névre keresztelt háromszintes, hatalmas komplexum a kikötőben kapcsolódik a felsővároshoz. Mára, csak körülbelül egyharmada látható az eredeti épületnek, beleértve a több mint 850 m 2-es színes, névadó mozaikjait. A Krisztus utáni 4. század végén kezdték építeni, majd évszázadok során alakították, a 7. századig ez volt a város kereskedelmi központja. A régészeti leletek a komplexum környékén működő egykori műhelyek, raktárak és üzletek létezését támasztják alá. A közeli római nyilvános fürdők ma láthatók a közelben. Vízvezetékeik annak idején 10 kilométeres körzetből hozták a vizet a városba.

Szálláshelyek, hotelkereső: Szállodák, hotelek, átlagos és modern luxus-szállások ITT – Az árakat garantálják az online rendszerek. Panzió, apartman és szálloda.

Időjárás előrejelzés, jelenlegi hőmérsékletek: weather.com/weather/tenday/l/Constanta+Romania+ROXX0034:1:RO. Hőmérséklet, csapadék, szél aktuális adatok és jövőbeni tippek.

Budapest és Konstanca távolsága kb. 1055 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 12 óra 25 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 14 óra (1060 km).

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek:
[geo_mashup_map]

Ez volt a rövid Konstanca turizmus blog bejegyzés, Constanţa hotel szállás ajánló. Utazási segédlet magyar nyelvű történelmi leírással.

2 thoughts on “Konstanca jó szállások, privát apartman vagy szálloda, tengerpart

  1. Visszajelzés: Észak-Eforie szállás és nyaralás fórum: hotel és utazás tipp

  2. Visszajelzés: Neptun szállás foglalás: tengerre néző szobák

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.