Constanta látnivalói, nevezetességei útikalauz tippek

Constanta, magyarul Konstanca látnivalói

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Az utolsó meleg napokat kihasználni egy közkedvelt üdülővárosban, szép tengerparttal és sok látnivalóval, ráadásul nem is olyan messze hazánktól, és mindezt jutányos áron: ezt kínálja a román kikötőváros, Constanta. Nyugodt nyárutói nyaralás vár mindenkit.

Szomszédunk, Románia ötödik legnépesebb városa helyén az ókorban Tomis néven alapítottak települést a görögök még időszámításunk előtt 7. században. A rómaiak idején keresztelték át a várost. Itt töltötte utolsó napjait száműzetésben Ovidius római költő. Állt török uralom alatt, a világháborúk is megviselték, de végig fontos kereskedelmi város volt. Jellemző az egész városra a napkeltekor és napnyugtakor érezhető sós tengeri szellő.

A Constanta-i Nagymecset és minaret a muzulmán lakóközösség részére jött létre 1912-ben. Az építményt a helyiek a Király dzsámijának nevezik. A minaret 47 méter magas, a kilátás pedig gyönyörű innen, kárpótol a 140 lépcsőfokért, amelyen fel kell küzdenünk magunkat. A város panorámája mellett a tengert is látni lehet. Az épületegyüttes nagyon szép, kifinomult.

Különlegesség a Genovai világítótorony, ami már az 1300-as években is állt. Az akkori kereskedők építtették a 8 méter magas építményt.

A város jelképének számító Kaszinóra is vessünk egy pillantást. Sajnos többet nem is tehettünk, hiszen az épületbe nem lehet bemenni, csak kívülről nézhető meg. Az 1910-ben épült épület mára nincs kiváló állapotban, de formája nagyon szép, látszik, hogy egykor pompás építmény volt, különleges homlokzattal. A tengerparti kaszinó mellett csodás képek készíthetők.

A séta során érdemes szintén megnézni a város sok templomát. Különleges formájú, feltűnő épület a Görög templom, a Szent Antal Katolikus templom, amely olasz hatást mutat. A Szent Péter és Pál Katedrális a 17. században épült, szintén szép épületegyüttes.

Több remek múzeum közül választhatunk, gyönyörű épületben kapott helyet a Népművészeti Múzeum, ahol mindent láthatunk, ami a helyiek régi életével kapcsolatos: népviseletek, képzőművészeti tárgyak, régi eszközök, szokások kerültek bemutatásra. A belépés mindössze 5 lei, bár a fotózásért plusz 20 leit kell fizetni. Ide mindenképp el kell látogatni, az épület kívül-belül érdekes.

A Művészeti Múzeum és a Nemzeti Történeti Múzeum szintén szép épületekben kerültek kiállításra, az érdeklődőket nem hagyják cserben. A Román Haditengerészeti Múzeum igazán érdekes, akik szeretik a tengert, és érdeklődnek a tengerészet iránt, nagyon fog nekik tetszeni.

A városban kiélhetjük az állatok iránti érdeklődésünket, állatszeretetünket, több helyen is. A Constanta Állatkert, az Akvárium, a Mini Állatkert és a Delfinárium, ahol kiváló delfinmutatványokat nézhetünk, mind remek programokkal kecsegtetnek.

A városban több részen is lehetőség adódik a tengerparti időzésre, fürdőzésre. A Constanta Beach nem a legszebb, vagy a legkülönlegesebb tengerpart a világon, de remek nyaralóhely, élvezhető, nyugodt. A víz hőmérséklete épp jó, és sok olcsó bárt, étkezdét találhatunk a parton. A Mamaia tengerparti részek jobbak, tisztábbak. A legjobb hely a H2O Beach, ami kiváló partikkal, bulikkal várja a fiatalokat, és persze remek zenével, programokkal. Nagyon népszerű, így nagy társaságra számítsunk.

Részt lehet venni városi kirándulásokon, és különböző szabadulós játékokon. Igazi élményt jelent például Da Vinci-rejtélyek megfejtőjeként kiszabadulni a szobából, vagy elidőzni az Absztrakt-szobában… Ha van egy szabad órájuk, ne hagyják ki! Mesterien kivitelezett, érdekes játékban lesz részük!

Személyre szóló Konstanca – Constanţa” target=”_blank”>szálláskeresés ITT, Konstanca szállás keresés, hotel és kiadó lakás vagy apartman-szálló lehetőség, hostel-diákszállás stb.

Képgaléria, élmény ízelítő:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.