Hranice szurdok, kirándulások

Mélysége: 329 m
Szélessége: 275 m
Kőzet: karsztos mészkő
OLMÜTZI TERÜLET, CSEHORSZÁG

A Hranice-szurdok (cseh nevén a Hranicke Propast) nem csupán Csehország, de egész Közép-Európa legmélyebb hasadéka. A gigantikus méretű szakadékot a Recva-folyó vágta be a karsztosodó mészkőplató felszínébe. A szikla-katlan eredetileg hatalmas barlangi üreg volt, amelyet a beszivárgó, szén-dioxidban gazdag víz oldott ki a mészkőhegy belsejében, amely hévizes forrásokból eredt, mélyen a felszín alatt. Mikor a barlangi mennyezet már annyira elvékonyodott, hogy nem volt képes megtartani a saját súlyát, egyszer csak beomlott és a felnyílt üreg szurdokká vált. A szurdok alsó szakaszát a feltörő hévizes források vizei töltötték ki, az így létrejött tó mélysége eléri a 205 métert. A szakadéknak csupán a felső 69 méteres szakasza áll szárazon. Nevét a közeli Hranice városkáról kapta, amely 4 km-re nyugatra található. A feltört hévizeket jelenleg két egészségügyi központban is hasznosítják, Teplicében és Becvouban, melyek épp a szurdokkal szemben helyezkednek el.

Last minute és előfoglalás, utazás, szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt: Hranice és környéke szállások minden ajánlata ITT. Panzió, hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás is ITT kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok.

Hranice-szurdok

Például a Zámecký Hotel Zlatý Orel egy modern 3 csillagos *** 19 szobás ház, jó személyzet, tiszta, és az elhelyezkedés/környezet is jó.

Zámecký Hotel Zlatý Orel szálloda

Közeli városok, környéke szállások, települések szerint: Teplice nad Bečvou 1, Býškovice 1, Lipník nad Bečou 1, Rajnochovice 2, Starý Jičín 2, Bystřice pod Hostýnem 1, Valašské Meziříčí 2, Šenov 2, Nový Jičín 6, Tršice 1, Rusava 2 és Fulnek 1.

Repülőterek távolsága légvonalban: Ostrava – Leos Janacek repülőtér (OSR) 31.7 km és Brno Turany repülőtér (BRQ) 87.1 km

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük