Holloch barlang, svájci kirádulóhely

Hossza: 190 m
Mélysége:872 m
Kora: kb. 1 millió év (az idősebb részen)
LUZERN, SVÁJC

A holloch szó jelentése pokollyuk. Ez Európa egyik legnagyobb barlangrendszere, 190 km ismert járathálózattal, termekkel és víz alatti tavakkal, sőt a világon valószínűleg ez a leghosszabb üregrendszer. Egy helybéli gazda már 1875-ben felfedezte a bejáratot, de csupán 6,4 km-t tudtak feltárni egészen addig, mígnem Alfréd Bogii svájci geológus nekilátott a szisztematikus kutatásnak. Bogli és három asszisztense 1952-ben, egy áradást követően tíz napra csapdába esett. Két évvel később már 55 kilométernyi szakasz vált ismertté a járatokból. Abban az időben ez jelentette a világrekordot. Később 70 kilométert meghaladó Hölloch-barlangok lettek felderítve.

A barlang tele van fantasztikus sztalaktitokkal és sztalagmitokkal, a sziklaalakzatok rendszerint különösen mély tónusban színezettek, és egészen speciális élővilággal rendelkezik. A Nirvánának elkeresztelt óriási teremcsoportot csak 1982-ben fedezték fel, s ez a mai napig kizárólag száraz időben közelíthető meg. A barlangnak egy kisebb szakasza vezetővel látogatható, de novembertől márciusig hosszabb feltáró expedíciók is lehetségesek. A tél folyamán a barlang kiszárad, mivel a felszínre hulló hó nem szivárog keresztül a sziklafalon. A hóolvadás után, tavasszal a mélyebben fekvő járatokat viszont teljesen elönti a víz.

Holloch barlang

Szálloda last minute és előfoglalás, szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt: Holloch-barlangok és környéke szállások minden ajánlata ITT. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szállodák, vendégház és diákszállás is ITT kereshető. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok.

Települések távolsága légvonalban szállás ajánlóval, panzió, turista vendégház, apartman és szép szálloda kategória együtt: Muotathal 1.7 km 1, Illgau 3.9 km 1, Oberiberg 6.3 km 3, Unteriberg 8.2 km 3, Stoos 8.9 km 4, Schwyz 11.1 km 3, Morschach 11.4 km 4, Unterschächen 12.3 km 3, Sisikon 13.0 km 3, Seewen 13.0 km 1, Urnerboden 13.1 km 1, Brunnen 13.8 km 5,

Repülőterek: Zürich (ZRH) 55.5 km, St. Gallen – Altenrhein (ACH) 81.6 km, Friedrichshafen (FDH) 95.8 km és Bern – Belp (BRN) 97.8 km.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük