Gőry Pince és Terasz

Gőry Pince és Teraszban a visszajáró vendégek, és az általános közvélemény szerint Szeged egyik legkiválóbb étterme. A 2005-ben alapították pincés és teraszos helyet, mely magát szolidan, csak a város legvirágosabb éttermének nevezi.

A Liszt utca 9. szám cím alatt található vendéglátóhely, mely ráadásul a Pick Szeged kézilabdacsapat bronz fokozatú támogatója, nemcsak külsejében házias, Benkő Tibor konyhafőnöknek köszönhetően az étlap is számos, tradicionális magyar fogással büszkélkedhet. Ami nem is csoda, hisz az étterem köztudottan magyaros és nemzetközi konyhát visz.

A választék igen bőséges, a levesektől és kímélő ételektől a pörkölteken át az ínyencfogásokig terjed, melyek közt olyan különlegességeket találunk, mint a rántott békacomb, a roston fogas, a 30 dkg-os Gőry-módra készített bélszín nemzeti burgonyával szervírozva, vagy a roston sült borjú szőlőmártással és meggyes krokettel. Az adagok óriásiak, az ételek minősége elsőrangú. De nemcsak pazar ízekben nincs hiány, a tálalás is dekoratív. A sertéshúsból készült ételek között természetesen a szegedi ínyenctálat is megtaláljuk, de a klasszikus rántott sertésborda, sült burgonya duó sem hiányozhat az étlapról.

A vegetáriánusok a saláta, rántott vagy roston sült sajt mellett külön tálat is választhatnak maguknak, de az édesszájúak sem maradnak választék nélkül. Ízletes palacsinták, derelye és konyakos meggyel bolondított gesztenyepüré csábítja őket egy kis bűnözésre. A környezet kellemes, a kiszolgálás osztályon felüli, ha nem birkóznánk meg a már fennebb emlegetett, méretes adagokkal, kérdezés nélkül csomagolják el nekünk a maradékot.

A Gőryben a borválaszték is gazdag és igényes, a térség borászati hagyományait ápolva közel 40féle nedűt kínálnak. A borlap élén olyan csongrádi borok szerepelnek, mint a Cabernet Franc vagy az országosan is jegyzett Árpád fejedelmi bor, a csongrádi Kékfrankos. A Kövidinka saját palackozás gyümölcse. A Gőry mellett szól az is, hogy az árak abszolút a földön járnak, a levesek 400-800, a főételek 2-4000 ezer forint között mozognak, a desszertek pedig egységesen 690 forintba kerülnek.

Telefon, étlap, képek, árak és elérhetőségek:  http://www.gory.hu/

Mediterrán terasz, laza hangulat

Mediterrán terasz, laza hangulat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük