Dunaszerdahely látnivalói, fürdő és szállások

Dunaszerdahely, Dunajská Streda

Szlovákul Dunajská Streda, németül Niedermarkt. Csallóköz központja. Állandó lakossága 22600 fő körüli (2015), kicsit csökkent a közelmúltban. A város közepén álló 14. századi gótikus templom középkori falfestményekkel díszített.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Dunaszerdahely szállás, ajánlat lista ITT. A város és környéke hotelek, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Nagymegyer – Veľký Meder, Nyékvárkony, Diósförgepatony, Dunatőkés, Nemeshódos, Egyházkarcsa, Bős, Nyárasd, Vezekény, Bodíky, Csiliznyárad és Keszölcés.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A 18. századi Sárga kastélyban található a Csallóközi Múzeum (címe: Múzejná ulica 2.). A modern műalkotások kiállításai jók, Art-Ma Galéria. Kortárs műveket a Kortárs Magyar Galéria ad, ingyenes volt a belépő. Az utazókat a wellness, a termálfürdő, szállás, welless és kemping jobban vonzza, ez a városból kivezető déli út mentén található Bős felé. Nyáron több a látogató és a nyitott kinti medence a gyermekek és az úszók miatt. A mélyről feltörő víz örömöt és egészséget ad (Nagymegyer, Veľký Meder vízéhez hasonlóan, ami pl. 2500 mélyről jön). Szolgáltatások: szaunavilág, mágnesterápia, masszázs, csúszda.

A környéken található kastélyok és régi templomok sokakat érdekelnek. A sokat érő földek a környéken, a föld alatt megbúvó vizek nagy értéket képviselnek itt, nem véletlen, hogy kevesen költöznek el innen, annyira jól lehet a térségben élni.

A szocialista időszak városrendezése szinte mindent lerombolt és átépített, mára szerencsére javult a helyzet, igaz kevés régi épületet sikerült megőrizni. A beton házak több szlovákiai városban rontják a látványt. Ma a Makovecz Imre féle épületek (pl. templom) visznek némi varázslatot, építészeti színt a városba. A városháza környéke, a lakótelepen álló Nagyboldogasszony-templom érdekesek például.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Pozsonyi repülőtér (BTS) 37,1 km és Bécs nemzetközi repülőtér (VIE) 80,1 km.

Budapest és Dunaszerdahely / Dunajská Streda távolsága kb. 265 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 2 óra 35 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 4 óra (272 km).

Legjobb videók, dokumentumfilmek a közelmúltból:

Szálláshelyek lista, név szerint Dunaszerdahelyen: 3*** Penzion Nevada (panzió és étterem), 2** Penzion Fortune (14 szoba), Penzión Villa Rosa (mini panzió és étterem), Hotel Therma 4**** (kényelmes, az elhelyezkedése nem teszi kedvenccé, a szolgáltatás színvonalra jobban figyelhetnének). A Domček u Komorníka egy privát nyaralóház jó helyen, 7 fős elhelyezés, például ~100 ezer forint a 110 m²-es két hálószobás ház 7 éjszakára (1 hétre).

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Régebbi Gasztroangyal: youtu.be/DEwRbNPyhzU.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.