Dublini üzletek, mit vásároljunk

Minden ott van a város szívében, egymáshoz közel megtaláljuk, ami igazán lényeges lehet egy turista számára, sőt a helyiek is örülnek ennek.

Szombaton félelmetes a nyüzsgés Dublin belvárosában. A lakosság jó része itt intézi el heti bevásárlásait, mivel itt mindent megtalál egy helyen: az áruházat és a butikokat, az élelmiszerüzleteket és a gyorséttermeket. Az olcsóbb üzletek a Henry Streeten és a Mary Streeten, míg a drágábbak a belváros délibb részén a Liffey folyó két oldalán és a Grafton Streeten vannak. Kiemelt, híres boltok, nem csak souvenir üzletek:

■             Kilkenny Shop. Az ír iparművészet széles választékát kínáló üzlet. Nassau Street.

■             Forbidden Planet. Bőséges kínálat sci-fikből és képregényekből. Dawson Street 36.

■             Powerscourt Townhouse Centre. Szép, fedett belső udvarral ellátott bevásárló-központ. Az épület 1774-ből való. Clarendon Street.

■             Claddagh Records. Ez a legalkalmasabb hely, ha valaki hagyományos zenét és folkot kíván vásárolni – nemcsak ír CD-k kaphatók, van itt zene a világ minden tájáról. Cecilia Street 2.

■             John G. Rathborne. A gyertyaöntő üzem Írország legrégebbi manufaktúrája, melyet 1488-ban alapítottak. East Wall Road.

■             Mother Redcaps Market. Dublin legnagyobb vásárcsarnokában egyaránt kapható CD, könyv, régiség és élelmiszer. Christ Church, Back Lane.

■             DESlGNyard. A Temple Bar művész negyedének ebben az üzletében a kísérletező szellemű ékszerészek mutatják be az ír ékszerválasztékot. East Essex Street 12.

Angolul: www.dublintourist.com/shopping/dublins_shopping_areas.shtml.

Dublini üzletek listája, kis leírás, elérhetőségek: www.stephensgreen.com/atoz.php.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük