Drezda – Gasztonómia, éttermek

Savanyú tojás és más specialitások

Vannak, akik a helyi specialitásokat szeretnék megkóstolni, például a savanyú, párolt marhahúst vagy a savanyú tojást szalonna-mártással. mások viszont ínyencségekre vágynak. Drezda vendéglátása minden igényt ki tud elégíteni, legyen az finom környezet halk zenével vagy kellemes atmoszféra dzsessz- és rockzenével, az éttermek, vendéglők, kisvendéglők választéka bőséges.

■             Das Caroussel. Elegáns barokk berendezés, csendes belső udvar, remek konyha. Rähnitzgasse 19, a Hotel Bülow Residenzben.

■             Gourmet Restaurant. Mario Pattis mesterszakács olyan fogásokat kínál, amilyeneket annak idején a szász fejedelmi udvarban fogyasztottak. Merbitzer Str. 53., a Romantik Hotel Pattisban.

■             Canaletto. Helyi különlegességek és nemzetközi konyha, történelmi környezetben. Große Meißner Str. 15., a Hotel Bellevue-ben.

■             Italienisches Dörfchen. A kávéházban saját cukrászata kínál finom süteményeket, a sörözőben nehéz szász ételeket szolgálnak fel, a borozóban pedig válogatott borkülönlegességeket. Az 1. emeleti Erlwein Restaurant azoknak ajánlható, akik csendben szeretnének étkezni A nyári hónapokban az Elbára néző teraszok is a vendégek rendelkezésére állnak. Theatherplatz 3.

■             Gasthaus zur Eule. Az 1378 óta fennálló vendéglőben szász specialitásokkal szolgálnak. Grundstr. 100.

■             Bierhaus Dampfschiff. Felső és alsó fedélzet, bowlingpálya, dixieland-zene és súlyos szász fogásokat kínáló konyha. An der Frauenkirche 5., a Dresden Hiltonban

■             Maygarten Linie 6. (Hatos villamos – Maygarten megálló) Az emberek elsősorban a belső berendezés miatt jönnek erre a helyre, amely a drezdai villamos múltjából származó relikviákat vonultat fel. A vendéglős sokszor kalauz egyenruhában üdvözli a vendégeket. Schaufußstr. 24

Angolul egy dreztai top10-es étterem ajánló: www.10best.com/destinations/germany/dresden/restaurants/.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük