Dolomitok szálláshelyek, hegyi túrák Olaszország

Marmolada-hegy magassága: 3342 m
Hegyek kora: kb. 65 millió év

OLASZORSZÁG
Észak-Olaszország kétségkívül egyik legnagyszerűbb hegyvidéke a Dolomitok.

Szállás ajánlatok áttekintése, összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Dolomitok szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön, egyre több jó lehetőség. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (kollégium stílus) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben. Az eldugott turista menedékházakat nem itt találjuk meg, de a több hely elérhető így. A drága és tágas luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó turistaház (hostel) ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online száloda-, hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

Turisztikailag kiemelt települések szállás ajánlóval a térségben: Madonna di Campiglio, Selva di Val Gardena, Canazei, Ortisei, Cortina dʼAmpezzo, Merano, Bolzano, Tirolo, Bressanone, Brunico, Arabba és Vipiteno.

Szállás - hotel épület

A hegység kőzeteinek anyagát képező kőzet egy sekély trópusi tenger alján ülepedett le, majd a kőzettömeg az Alpok részeként mintegy 65 millió évvel ezelőtt kezdett hegységgé magasodni. Nevét Deodat de Dolomieu francia geológusról kapta, aki az 1870-es években felfedezte, hogy a karbonátos kőzetek magnéziumot is tartalmaznak, és ez az, ami a dolomitot a mészkőtől megkülönbözteti. Napközben egyszerű, szürke, fehér vagy fakóbarna színűnek látszik, pirkadat és alkony idején azonban vörös, narancs és rózsás árnyalatokkal festik be a napsugarak. Felszínét kikezdte az erózió, ormait tornyok, csipkék és más különleges formák díszítik.

Dolomitok fotó

A Dolomitok 3000 méternél magasabb csúcsainak száma 18, és a körzet 41 gleccserrel is büszkélkedik. A csúcsok közül a Marmolada a legmagasabb. Teteje piramis alakú, míg déli lejtője egy 600 méter magas függőleges sziklafal. Felső részéből indul ki a Marmolada-gleccser. A szomszédos Alpes de Suisi alpesi rétjeit hegységek ölelik körül, és a közelben emelkedik ki a Catinaccio-gerinc masszív kőtömbje. Nyáron, a völgyeken, mint például az Obrettán keresztül számos gyalogút válik járhatóvá. Ezeken sétálva a látogatók maradéktalanul kiélvezhetik a természet pompáját, a keményebb túrára vállalkozók pedig megfelelő kihívást találhatnak a gerinceket behálózó ösvények bármelyikén.

Dolomitok hegység

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük