Bressanone – Brixen, Észak-Olaszország szállás és látnivaló

Bressanone, Brixen

Észak-Olaszország népszerű kirándulóhelyeinek sorában egy fejlődő, történelmi emlékekben, régi épületekben gazdag települése. Főszezonban kifejezetten drága, de találhatunk akciós ajánlatokat a szép vendégházak között, pl. a Zehrehof-ban ITT (kétágyas szoba 1060 méteres magasságban, a központtól pár kilométerre). A központban a Hotel Traube 3*** (lakosztályok és szobák elérhető áron 4 éjszakás csomag ajánlattal) vagy a Hotel Goldene Krone 4**** (drága superior 35 m²-es szobákkal) csábít rengeteg vendéget. Az egyik szálloda szobáiban található festmények egy külön misét megérdemelnének, a párok feltehetően kedvelik.

Gyors szállás árlekérdezés és foglalás magyarul: Bressanone (Brixen) hotelek: szállás olcsó, szállodai ajánlatok ITT – diákszálló, és olcsóbb hostel szoba és vendégház olaszul, a szálláskereső a nagyobb városokban gyorsan keres.

Bressanone (Brixen) a vidék legrégebbi települése. A város látnivalói, nevezetességei közé tartozik a hercegségi palota, barokk dóm (Duomo). 990 és 1964 között az érsek Bolzano-ba költözött, akkor itt érsekség volt. Gótikus emlékek, falfestmények, kápolna stb. igazán érdekesek.

Bressanonétól északkeletre találjuk a Pusteria-völgyet, a legfőbb város itt Brunico (Bruneck), amelynek főutcáját 15. századi házak ékesítik. Itt van továbbá a híres Badia völgye (Gadertal), ahol a mai napig beszélik ladin (rétoromán) nyelvet. A Túres-völgy Campo Túres felé vezet (Sand in Taufers), itt van a Túres-kastély, az a kastély nagyon szépen helyreállított és bútorozott, a helyi turisztikai irodák segítenek a látogatási idők egyeztetésében.

Közeli települések még, jó hotel szállások, éttermek várnak ránk: Varna 2.2 km 3, Feldthurns 6.6 km 3, Plancios 7.5 km 2, Fortezza 7.8 km 1, Luson 8.5 km 1, Funes 8.6 km 1, Rio di Pusteria 9.4 km 3, Rodengo 10.0 km 2, Maranza 11.2 km 2, Chiusa 11.2 km 1, Vandoies 12.5 km 2 és Villandro 12.7 km 1. Kiváló kirándulóhelyek sora, romantikus és nyugodt olasz hegyvidék barátságos vendéglátókkal.

Budapest és Bressanone / Brixen távolsága autóval 712-800 km az online útvonal tervezővel. Végig mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 12 óra (762 km).

Látnivalók, nevezetességei, kulturális események, programok részletesen olaszul olvashatóak el.

Utazási témában írj, szólj hozzá alább, a fórumban itt! Ötleteket, tippeket és véleményeket várunk.

A város és környéke zoomolható műholdképe és Google térképe sok információval:

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?
Hivatalos turisztikai weboldal: www.brixen.org. Hegyvidék, sportok, nevezetességei, friss hír és programok, kultúra, a környező kis falvakról sem feledkeznek meg. Vacsora, éttermek, bor és zene, minden, amivel várják a vendégeket.

Időjárása és előrejelzések: weather.weatherbug.com/Italy/Bressanone-weather.html. Tipikus karácsonyi, vásár képek: youtu.be/IZTf6OQJgvg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.