Corato szállások, nyaralás élmény és látnivalók

Corato

Az olaszországi Puglia régió Bari megyéjében található város 48 ezer fős állandó lakossággal. A Puglia régió magába foglalja az olasz csizma sarkát és keletről az Adriai-tenger (Bisceglie, Molfetta) határolja.

Szállás ajánlatok összegyűjtése gyorsan, hotel foglalás egyénileg díjmentesen: Corato szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

Kifejezetten kedvelt, keresett szálláshelyek:
B&B Santa Rita ITT (16 m²-es szoba, 30 m²-es deluxe szoba, és 60 m²-es családi apartman mini konyhával, reggeli van az árakban)
Hotel Genius 3 *** ITT (kedvező ár, jó elhelyezkedés, a reggeli pár euró plusz mindössze, 17 m²-es franciaágyas és 23 m²-es háromágyas szoba például)


Maglioferro Residence, Prestige House (4 fős kiadó lakások), Albergo Tripoli vagy a Hotel Appia Antica négy csillagos szálloda, mind méltán lettek kedveltek.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Corato szállások, hotel és apartman árak összegyűjtve az internetről ITT. Minden egyes foglalható szoba – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. A luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel (munkásszállós, turista-szálló) ágyig minden. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi árak és csomagok.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A terület történelmileg gazdagnak mondható, hiszen a régészeti leletek tanúsága szerint a felső pleisztocén óta lakott. A Puglia régió több mint fele síkvidék, negyven százaléka dombság, és elenyésző területe hegység, így inkább a laza túrák kedvelőinek kedvez. A régiót közel nyolcszáz kilométernyi tengerpart övezi a napozni vágyók nagy örömére.

Bari megye a Puglia régió központi részén terül el közel négyezer négyzetkilométeren. A megye keleti része egy óriási síkság, az úgynevezett Terra di Bari, amely az Adriai-tengerig húzódik.

Corato félúton található az Adriai-tenger partja és a nagy történelmi jelentőségű Castel del Monte között, így ha kíváncsiak vagyunk a régi kastélyra, és egyben fürödni szeretnénk, ideális választás lehet.

A Castel del Monte, amelyet eredetileg Castrum Sancta Maria de Monte névre kereszteltek, a legismertebb II. Frigyes német-római császár által építtetett vár, és része annak a várhálózatnak, amelyet a császár a Szicíliai Királyság belső rendjének biztosítása céljából építtetett a mai Basilicata és Puglia régiók területén. A vár a Terra di Bari vidékén, az egykori Santa Maria del Monte kolostor közelében áll, amely egyben névadója. A Castel del Monte alak a latin Castrum Sancta Maria de Monte megnevezésből alakult ki.

Az 1240-es években épült Castel del Montét különleges, nyolcszögletű alaprajza miatt Apúlia kőkoronájaként emlegetik. A vár a hadászati szempontok figyelmen kívül hagyásával épült, és a hiányos korabeli dokumentumok alapján csak következtetni lehet esetleges ceremoniális szerepére. A vár virágkora egybeesett II. Frigyes uralkodásával, a császár halála után az építmény fokozatos pusztulásnak indult.

Szépségét és különlegességét 1876-ban ismét felfedezték. Ekkor az olasz állam felvásárolta a várat, majd több évtizedig tartó munkálatokkal helyreállíttatta. Érdekes és egyedi építészeti megoldásainak köszönhetően az UNESCO 1996-ban a Világörökség részévé nyilvánította a várat.

Azonban ha nem akarunk messzire menni, akkor Corato városában találunk látnivalókat. Megnézhetjük például az anyatemplomot, a Chiesa di Santa Maria Maggiore-t, amit a helyiek csak „il Duomo”, vagyis „katedrális” néven emlegetnek. A templomról a fennmaradt iratok a tizenegyedik században tesznek először említést. A Chiesa di Santa Maria Maggiore-t azóta többször átépítették, és már alig emlékeztet az eredeti templomra, érdemes meglátogatni, és megcsodálni az értékes ezüst erekjetartót, a templom védőszentjének, San Cataldónak a mellszobrát és egy több száz éves, értékes freskót.

Corato városában a katolikusok fontos istentiszteleti helye a Santuario della Madonna Greca, ahol Serva di Dio Luisa Piccarreta, Corato egykori papjának közel száz éves sírját látogathatjuk meg.

A tizennyolcadik század második felében épült a Chiesa Maria SS. del Monte Carmelo, avagy a Santa Maria del Carmine, az azonos nevű testvériség otthona. Az épület belső tere kicsi, és a huszadik század első felében lezajlott felújítási munkálatok ellenére megőrizte eredeti megjelenését. A templom egyhajós kialakítású, dongaboltozatos, stukkóinak díszítése egyszerű és kifinomult. A hely otthont ad egy a Pietro De Simone által 1760-ban készült orgonának, amely a mai napig működőképes.

Az 1756-ban épült Chiesa dei Cappuccini nevét a kapucinus ferences szerzetesek után kapta. A templom sajátossága a kifejezetten nagy előtere. Itt találunk egy tizenhatodik századi flamand Gaspar Hovich festményt és egy a múltszázad elején készült szobrot, a Madonna del Pozzo-t.

A Chiesa Madonna delle Grazie egy úgynevezett „vidéki templom”, amit “Chiesa di Bracco”-nak hívnak. A hat épületből álló együttes a régi Corato a Ruvo út mellett található nagyjából egy kilométerre a várostól.

Az egyházi mellett a polgári építészet kínál számunkra látnivalókat. A helyi városháza, a Palazzo di Città például 1866 óta tölti be a jelenlegi szerepét, és korábban a San Cataldo szerzetesek otthonaként szolgált. Belső terei egy tizenhatodik századi kolostorra emlékeztetnek hegyes íveivel, gótikus pilléreivel, és barokk stílusú ablakaival.

Palazzo delle Pietre Pizzute egy a tizenhatodik században épült palota. A Palazzo La Monica Vecchio egy reneszánsz palota, amely a város legmagasabban elhelyezkedő mellvédjeivel büszkélkedhet, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a városra. A volt kerületi bíróság épülete, a Palazzo ex Pretura in Piazza Sedile szintén egy egykor volt kolostor.

A Palazzo Catalano népszerű társkereső hely. Az épület második emeletén egy vadászat témájú freskót megtekinthetünk. A város környékén jelentős régészeti leletek találhatóak, mint például a bronzkorból származó Chianca dei Paladini nevű dolmen, vagy a hetedik századi Sepolcri di San Magnó.

Corato nagyszerű kiindulópont, ha a közeli Adriai tengerben szeretnénk fürdeni, és emellett kíváncsiak vagyunk az egyedi építésű Castel del Monte-ra. A város nevezetességei főleg egyházi jellegűek, vagy egykor azok voltak, így az ezek iránt érdeklődők számára ideális úti cél.

Budapest központja és Corato távolsága kb. 1469 km autóval, közel 14 órás út. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a gyorsabb utak feltérképezésére.

Környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Trani, Barletta, Bisceglie, Bitonto, Andria, Ruvo di Puglia, Molfetta, Giovinazzo, Castel del Monte, Terlizzi, Mariotto és Montegrosso.

Utazás képek, kedvcsináló fotók, élménybeszámoló és szállás:

Repülőterek, távolság a központtól légvonalban: Bari Karol Wojtyla repülőtér (BRI) 29,1 km – Brindisi. Repülővel mindössze másfél órás út Budapestről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük