Barletta jó szállások és nevezetességek blog

Barletta Manfredonia városán túl, onnan 59 km-re található az adriai tengerparton. Olaszország élettel teli része ez is, ahol mezőgazdaságilag termékeny, mediterrán éghajlatú síkságok találhatóak a környéken, sokat tanulhatunk itt is a földművelésről.

Az összes online is fellelhető szállás és hotel ajánlat közül válogassunk! Hotelek, szobák és kiadó lakások: Barletta hotelek – szálláshelyek árai és képei ITT. Nicotel Hotel ****, De Nittis Bed & Breakfast vagy a La Disfida Di Barletta B&B vendégháza is. A szállodák komplett listája ez.

Magyarul keresve a megfelelő szálloda ajánlatát: Barletta hotelek ITT. Szobafoglalás gyorsan, díjmentesen a legnépszerűbb helyekre, Best Western Hotel Dei Cavalieri****, Itaca Hotel****. Nagy hotel 3-4 csillagos szálloda és kedves családi panzió, kiadó szoba és lakás is.

Városok távolsága, tovvábi szállás ajánlatok: Andria 11.1 km 5, Trani 11.7 km 5, Margherita di Savoia 12.4 km 1, Trinitapoli 17.1 km 1, Montegrosso 19.7 km 1, Bisceglie 20.3 km 3, Canosa di Puglia 21.2 km 1, Corato 21.6 km 5, Ruvo di Puglia 27.8 km 2, Molfetta 29.5 km 2, Giovinazzo 35.3 km 4 és Mariotto 38.0 km 1. Repülőtér távolsága: Bari – Karol Wojtyla (BRI) 44.5 km.

Látnivalók, nevezetességei::
– Palazzo Marra barokk stílusban, barlettai vár, barlettai kolosszus, római császárt ábrázoló bronzszobor,
román stílusú San Sepolcro bazilika, gótikus és román stílusjegyeket ötvöző katedrális és több kis templom épülete is.

Barletta (közigazgatásilag comune) Olaszország Puglia régiójában, Barletta-Andria-Trani megyében található. Barletta az Adriai-tenger sziklás partján fekszik, az Ofanto folyó torkolatának vidékén, a Manfredóniai-öböl dél-nyugati felén a Gargano-félsziget előtt.

Történelméről: Eredete i. e. 3 századra vezethető vissza, amikor Bardulos név alatt volt ismert. A 16. század elején a franciák és spanyolok között lezajlott barlettai lovagi ütközet színhelye volt (1503. február 13.). A II. világháborúban a város volt az első olasz ellenállási mozgalom színhelye.

Magyar vonatkozásokról is beszélhetünk 1348 tavaszának I. Lajos király uralkodásának az idejéből.

Utazás:
Budapest és Barletta távolsága 1461 km. Autóval ilyen nagy útra jó sofőrrel és nagy elővigyázatossággal induljunk csak el, és pihenjünk meg egy éjre egy szép helyen.

Utazás olcsón, repülőjegy-repülőjáratok, vonat vagy buszos út?
A repülős út gyors, egy-egy akció esetén jó árat is kaphatunk. Fapados repülőjegy is kapható innen elérhető távolságra található repülőterekre. A csoportos buszos út távolsági luxus buszokkal nagyon kényelmes és költséghatékony tud lenni.

A helyi utazási irodák ajánlatait is érdemes áttekinteni, ebben kirándulások, programok egyéb szálláshelyek mint apartmanok vagy vendéglátó családok közvetítése nyelvet tanulóknak is érdekes lehet.

Programok, zenei fesztivál: www.culturaemusica.it.

Időjárás és előrejelzés: www.euronews.net/weather/europe/italy/barletta.

A város zoomolható térkép:
[geo_mashup_map]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.