Conversano szálláshely, nevezetesség és utazás tippek

Conversano

A conversanói vár képe (látványa) rögtön a középkorba repít. Dél-Olaszország ezért is érdekes, ezer évet lehet ugrani néhány kilométer alatt. Az ókortól lakott terület rengeteg történetet rejt. Délen a meleg miatt az emberek lustábbnak tűnnek, mivel valószínűleg az őseim között még délebbiek is vannak, így a délutáni szieszta és az éjszaka (este későig) pörgés is közel áll hozzám. Egészséges persze a korán kelés lenne, de a mai világ zűrzavarában minden apróságnak örülni kell (gyümölcsök, friss citrom a fáról). Conversano teljes, 127 km²-es területű önkormányzat, állandó lakossága 2016-ban 26 ezer fő fölé nőtt. A vidéki hangulat, a külterületen található kertes szálláshelyek (B&B szoba, Airbnb privát szoba) szuper és megfizethető lehetőségek.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Conversano szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Ide elsősorban nyáron és szeptemberben jutnak el a vendégek, ne csodálkozzunk, ha ezen kívül meglehetősen csendes.

Kiemelhető kellemes szálláshely:
B&B Quattrolinari ITT (kertre néző kétágyas szobák, kifejezetten olcsó, mindössze 50 euró reggelivel 2 főre, kert, helyi gyümölcsök)


Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek.

Összes ár, szálláshelyek listájával: Conversano szállások: hotel/apartmanok kereshetően ITT – az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, ténylegesen foglalható szálloda lista.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online, a turisztikailag kiemelt helyek vastagon: Ostuni, Matera, Monopoli, Bari, Polignano a Mare, Martina Franca, Alberobello, Cisternino, Carovigno, Locorotondo, Castellana Grotte, Fasano, Putignano, Mola di Bari, Turi, Cozzana, Rutigliano, Triggianello, Padresergio és Noicattaro.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Bari Karol Wojtyla repülőtér (BRI) 34,7 km és Brindisi repülőtér (BDS) 78,0 km. Ryanair, Wizzair stb., sok társaság gépei közlekednek a közelbe. 2018-ban szeptemberre volt például 45 eurós egy irányú repülőjegy Bariból Budapestre.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:
www.google.com/maps/place/70014+Conversano+Metropolitan+City+of+Bari,+Italy/

Budapest és Conversano távolsága kb. 1537 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 15 óra autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 23 óra (1668 km). A gond az idő mellett a költség, a drága fizetőős utak és a drága üzemanyag miatt érdemes repülővel utazni, és helyben autót bérelni.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Wikipedia magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Conversano illetve angolul: en.wikipedia.org/wiki/Conversano, és olaszul: it.wikipedia.org/wiki/Conversano, földrajz, történelem, templomok, régi és új épületek, programok, sport vagy híres helyi emberek, szerencsére sok információ elérhető online.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük