Szállás, tóparti időtöltések Cittá della Piave

Cittádella Piave

Az Orvietotól északra húzódó út elviszi önöket Cittá della Piavébe, Perugino szülővárosába, ez a művész volt az umbriai festőiskola alapítója, s ő tudta a leghitelesebben megragadni az umbriai égbolt áttetsző kékjeit és zöldjeit. A városban több munkáját megcsodálhatják, többek között a Királyok imádását, ahol a kép hátterében felfedezhetik a Trasimeno-tavat.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Cittá della Piave szállások, ajánlatok ITT. A település és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégházak és turista- / diákszállások, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen.

Napjainkban a tó Umbria üdülőközpontja, ahol egymást követik a teniszezést, úszást és lovastúrákat ígérő kempingek. A vidék központja Castiglione del Lago. A bástyafokokról szép kilátás nyílik a városra, amelynek a 14. századi vár a nevét kölcsönözte.

Itt és a tó körül bárhol megízlelhetik a helyben fogott angolnát, csukát vagy pisztrángot. A környéken szállást kínáló települések például távolság / db: Pozzuolo 8.1 km 2, Tuoro sul Trasimeno 9.4 km 10, Sant Arcangelo 9.5 km 3, Passignano sul Trasimeno 10.0 km 11, Panicale 10.1 km 1, Paciano 11.2 km 3, Terontola 11.2 km 1, San Savino 11.6 km 1, Valiano 12.7 km 1, Magione 13.0 km 14, Chiusi 13.8 km 12 és Fontignano 14.3 km 1, hotel, különleges szálloda, panzió vagy apartman ajánlatok. Továbbá: Cetona, Piegaro, Ravigliano, Monteleone dʼOrvieto, Montegabbione, Palazzone, Le Piazze, San Litardo, Carnaiola és Camporsevoli.

A tótól északra az út áthalad Umbertidén, majd elvisz Gubbióba a „csönd városába”, amely azonban csak a régi időkben számított isten háta mögötti porfészeknek, a modern közlekedésnek hála, ma bárki élvezheti jó konyháját és szép műemlékeit. A város a Monté Ingino oldalához tapad, s jelentősebb épületei épphogy elférnek a hegyoldal keskeny teraszain. A Monté Ingino csúcsán (legjobb fogaskerekűvel felmenni – végállomását a Via San Geralomán találják -, majd gyalog lejönni) emelkedik a Basilica di Sant’Ubaldo; itt nyugszanak a szent földi maradványai. A legenda szerint Szent Ubaldo egyszer beavatkozott egy Perugiával vívott csatába, s győzelemre segítette a gubbióiakat a túlerőben lévő ellenséggel szemben. A bazilikában állították ki azt a három óriásgyertyát (ceri), amelyekkel a hegyre futnak a tagbaszakadt gubbiói férfiak a szent névnapján, május 15-én.

A városba visszatérve tekintsék meg a szép székesegyházat; gyönyörködjenek el a boltozat nagy gótikus keresztbordáiban és a 13. századi festett üvegablakokban. Egy kis köz visz el a katedrálistól a Palazzo Dúcaléhoz, amelynek építését 1476-ban kezdte meg Federico da Montefeltro, Urbino hercege, az urbinói palota mintájára. A hercegi palota termeit freskók és érdekes építészeti megoldások teszik emlékezetessé.

Gubbio látképéhez szervesen hozzátartozik a 14. századi Palazzo dei Consoli harangtomya. A palota nagytermében középkori tárgyak sokaságát halmozták fel, többek között a korabeli vízvezetékrendszer csöveit. Az 1. emeleten találják a Tavole Eugubinét; a hét bronztálra gondos kezek vésték fel egy ősi umbriai szöveg latin fordítását.

Trasimeno tó

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Nyaralás, szállás szálloda szobában, utazás és program ajánlatok aktuálisan: www.lagotrasimeno.net.

Olasz Wiki: it.wikipedia.org/wiki/Citt%C3%A0_della_Pieve, és a tó: it.wikipedia.org/wiki/Parco_del_Lago_Trasimeno – Trasimeno-tó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük