Burgenland szálláshelyek és látnivalói

Burgenland

Ausztriában található majdnem 1 óra autóútra Bécstől (és Budapesttől is alig több). Régen egy magyarországi területen volt, magyar elnevezése Őrvidék, Felsővidék. A város területén található meg a Fertő tó és a Kisalföld nyugati része. Éghajlata hasonló a magyarországi éghajlathoz, de az elnevezése pontosan alpesi és pannon klíma. Számomra nagyon kedves kirándulóhely, körutak, csillagtúrák, autós, gyalogos vagy kerékpáros kirándulások egyaránt kiváló színhelye.

A piros linken keresztül érdemes a jó áron foglalható szálláshelyek listájában magyarul keresni: burgenlandi szállások, hotel és apartman, házak árakkal leírással ITT – szálloda, kemping és kiadó ház, magánszállás, lakás vagy nyaraló villa ajánlatok. Kis csoportok és egyéni vendégek részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat garantáltan kedvező, kedvezményes árakon. Olcsóbb, kedvező online árak a felsorolt szállások esetén.

Települések azonnal foglalható szobákkal: Parndorf 1, Bad Tatzmannsdorf 8, Mörbisch am See 14, Bruckneudorf 1, Illmitz 7, Kismarton 1, Neusiedl am See 3, Stegersbach 6, Lutzmannsburg 6, Frauenkirchen 2, Podersdorf am See 1 és Rust 3.

Burgenland felé fejlett, kiépített autópályák vannak, amelyek elsősorban Bécs irányába haladnak, és innen lehet eljutni az ország más tájaira.

Rusztnál található a Fertő-tó, ami önmagában is szépségével megállja a helyét. Máriafalván egy csodálatos gótikus templomot láthatunk, melynek turisztikai szempontból rendkívüli jelentősége van. A török támadások során sok gyönyörű épület megsemmisült vagy megrongálódott. Szerencsére az ért maradtak így is szép számmal látnivalók, közülük említeném a várakat, erődöket, templomokat, kastélyokat. Kirándulásaink során feltétlenül látogassunk el ezekre a településekre és nézzük meg a nevezetességeket: Fertőszéleskút, ahol a Török-torony, Szent Kunigunda templom és a Lajta hegység található. Máriafalva, ahol a gótikus templom rendkívüli. Németújváron a csodás vár várheggyel és halastóval. Pinkakertes nevezetessége a búcsújáró templom, Ruszon a Szentháromság tiszteletére épített Katolikus templom mellett a szépen felújított belváros is kikapcsolódási és vásárlási lehetőségeket nyújt. Sopronkertesen művészettörténeti nevezetességek és a Szent Flórián oszlopot találhatjuk. Kismarton településen az Eszterházy kastély épült Bécstől 60km-re délre. Lánzséren Közép-Európa legnagyobb várromja tekinthető meg.

Burgenlandba a legkönnyebben úgy juthatunk el, ha Bécstől elindulunk az A23-as úton és továbbhaladunk az A2-esen. A B50-es után csatlakozzunk a P474-es útra, innen már táblák mutatják a haladási irányt.

Lutzmannsburg élményfürdő, télen-nyáron

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Új fürdő weboldala: www.sonnentherme.at/hu.html, strandolás nyáron.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.