Bristol szállások: hotel és nevezetesség friss útleírások

Bristol

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

Angol város, az ország délnyugati részén, Londontól 185 kilométerre fekszik, Bath, Gloucester és Newport között. Anglia hatodik, az Egyesült Királyság kilencedik legnagyobb, valamint Nyugat-Anglia legnépesebb városa. Teljes, 112 km²-es területén 2017-re 571922 főre nőtt az állandó lakossága, 2001-ben mindössze 481 ezer fő volt a lakossága.

Bristol szállás keresés teljes lista árakkal: Bristol szállások, hotelek online ajánlatai ITT. Minden kategória, hotel áttekintő télen-nyáron díjmentesen magyar leírásokkal. Lefoglalni a fenti linkre kattintva és az oldalsó keresőn lehet! Így éri meg kedvező árakon, azonnali visszaigazolással díjmentesen foglalni interneten. Akciós szobaárak, a vendég élménybeszámolók és vélemények sokat segítenek a gyors döntésben a piros linkre kattintva. Az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti, csoportok társaságok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel. Igényes szállodahajó hostel és olcsó kis privát szoba, szerencsére széles a skála.

Egy szép helyet mi is kiemelünk, a Southville Guest House ITT, 8 hálószobás vendégház, egyágyas, kétágyas, háromágyas és négyágyas elhelyezés a belváros közelében.

Bristolban szinte minden létező panzió, 1-2-3-4-5 csillagos hotel, szálloda és B&B vendégház szállás kategória tagjai, olcsó és csúcs-luxus. Avon Gorge 3***, Ramada City vagy az olcsó Ibis Bristol Temple Meads ** nagyon népszerűek. Az elit kategóriából kiemelten népszerű a The Washington, a szálloda kettő csillagos **, a személyzete kiváló, a reggeli megfelelő, a kényelmi szintjén még javíthatnak, de az egyéni és üzleti utazók ennek ellenére kedvelik, wifi, síkképernyős TV, népszerű bárok vannak a közelben, közel van még viszonylag az állatkert és egy szép park.

Összes bristoli szállás ár egy oldalon a piros linkre kattintva: bristoli szállásoklista ITT. Szoba, olcsó vagy luxus magánszállás, apartmanok (kiadó lakás, szobák, házak és olcsó ágyak hosszútávra), kis szálloda, vendégház és kollégium diákszállás (hostel, kollégium stílus) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós, all-inclusive csomag ajánlatok egész Angliából, Európából, és távolabb az egész világból.

Bristol Anglia

Bristol kerületei, részei szállás darabszámok szűrési lehetőséggel: Clifton East 34, Clifton 11, Windmill Hill 3, Cabot 2, Ashley 1, Cotham 1, Henbury 1 és Stoke Bishop 1 db online szoba ajánlattal.

Városok a környéken szálláshelyek száma ott: Filton 7.5 km 1, Keynsham 8.0 km 3, Winford 8.7 km 1, Portbury 9.4 km 1, Winterbourne 9.6 km 1, Wick 10.4 km 1, Lulsgate Bottom 11.0 km 1, Almondsbury 11.2 km 2, Portishead 12.8 km 1, Redhill 13.1 km 2, Clutton 13.4 km 1 és Yate 14.8 km 1. Továbbá: Pensford, Dundry, Easton in Gordano, Warmley, Chew Magna, Bitton, Siston és Saltford.

Repülőterek távolsága a bristoli központtól: Bristol (BRS) 12.0 km, Cardiff (CWL) 53.0 km, Hurn (BOH) 90.5 km és Exeter (EXT) 98.3 km.

A Bristoli-csatorna mentén rövid tengerpartja van. Bristol a régió kulturális és oktatási központja. A gazdaság súlypontja a repülőgyártásra koncentrálódik, a város központjában lévő dokkokat kulturális központokká alakították.

Szálloda, bristoli hotel, szállás ajánló jelentős részben magyarul (lefordítva angolról) : Belvárosi és külső kertvárosi kiemelten kedvelt hotelek, foglalás magyarul díjmentesen ITT. Hallgass ránk, és válaszd, ami tetszik neked!

Név szerinti szálláshely lista: Future Inn Bristol, Novotel Bristol Centre a belvárosi standard üzletembereknek és gazdagabb turistáknak, Ibis Bristol Temple Meads a mindenki olcsó szobája, Mercure Holland House Hotel and Spa Bristol a látnivalók és jó helyek mellett, Thistle Bristol a legrégebbi hotel nagy hagyományokkal és ezernyi ismert történettel, egy egyéniség Best Western Henbury Lodge, a kiválónak értékelt The Bristol Hotel vagy a Premier apartmanok, sok a választási lehetőség, és érdemes a zsebünkbe nyúlni, mert csak picivel drágábban igazán csodás élményekkel gazdagodhatunk az akciós időszakokban. Premier Inn Bristol City (Lewins Mead, városközpont) 3*** (belvárosi hotel, 2016. óta online, kedvező ár/érték arány, amíg nem lesz drága és magától tele). Number 38 Clifton (igényes lakosztályok és szobák 2014. óta online foglalhatóan). SACO Bristol – Broad Quay 4**** (apartmanok és szobák kettő-négy főre). Cleyro Serviced Apartments – Finzels Reach (a város szívében, nagy családi, 4+2 fős két hálószobás teljesen berendezett konyhás apartman egyaránt).

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Bristol látnivalói, nevezetességei és érdekességek:

Bristol híres zene- és filmiparral rendelkezik, 2008-ban ugyan nem kapta meg, de eséllyel indult az Európa Kulturális Fővárosa címért.

Története a történelem során – útikalauz részlet:

Már a paleolitikumban letelepedtek területén. A város közelében vaskori erődöket találtak. A római korban Abona néven hoztak létre itt települést, mely elszigetelt római villákból és kis római erődökből állt. Maga Brycgstow városa, ahogy régen nevezték (a hely, ahol a híd emelkedik) már a 11. század elején létezett, a normannok uralkodása idején pedig a legerősebb várakkal rendelkezett Dél-Angliában. A belvárosi Avon folyóból alakították ki a bristoli kikötőt, mely a 12. századtól tett szert jelentőségre, az írekkel folyó kereskedelem javát itt bonyolították. 1247-ben új hidat építettek, melyet a jelenlegi Bristol híddal helyettesítettek 1760-ban. A város a környező településeket bekebelezve terjeszkedni kezdett, 1373-ban pedig a városi jogokat megszerezte. Bristol rövidesen a hajógyártás és a kézműipar központja lett. A város volt a kiindulópontja számos felfedezőútnak, 1497-ben innen indult útjára Észak-Amerika felfedezője, John Cabot.

A 14. századra London és York után, Bristol lett Anglia harmadik legnagyobb középkori városa, a fekete halál előestéjén nagyjából 20 ezer lakossal büszkélkedhetett. A lakosság növekedésének csak a rettegett pestis állhatta útját, a 15-16. században a városban már csak 10-12 ezren éltek. 1542-ben alapították a bristoli egyházmegyét, az egykori Szent Augustine apátságot nevezve ki Bristol székesegyházának. Bristolt hagyományosan ekkortól tekintik városnak. Az 1640-es angol polgárháborúban a várost királyhű seregek foglalták el. A 17. században a város ismét növekedésnek indulhatott, egyrészt az amerikai gyarmatok megszerzése miatt, másrészt Anglia 18. századi szerepének köszönhetően. Egyre tevékenyebb részt vállaltak ugyanis az Atlanti kereskedelemben, afrikai rabszolgákat bocsátottak áruba az amerikai kontinensen. Bristol Liverpoollal együtt a rabszolga kereskedelem központjává vált, noha csak néhány rabszolgát hoztak Angliába. Ez idő tájt több mint 2000 rabszolgaszállító hajó fordult meg a város kikötőjében, több mint félmillió embert kényszerítve szolgasorba.

Még mindig áll a Hét Csillag Söröző, ahol egykor a halálbüntetést eltörlő Thomas Clarkson gyűjtött adatokat a rabszolga kereskedelemről. Bristol erős kötődése a hajózáshoz, azt jelentette, hogy a tengeri közlekedés biztonsága fontos kérdés a városban, a 19. században Samuel Plimsoll, „a tengerészek barátja” küzdött azért, hogy a vizeket biztonságosabbá tegyék. A hajók túlterhelt rakományai megdöbbentették, ezért súlykorlátozást vezetett be. A tengeri kereskedelem zavarai révén az 1760-as években Bristol Franciaországgal háborúba keveredett, 1807-ben pedig betiltották a rabszolga kereskedelmet. A 19. században új iparágak születtek és a kereskedelem fokozódott. Ebben az időszakban születtek a viktoriánus korszak mérnökének, Isambard Kingdom Brunelnek alkotásai, a Nagy Nyugati pályaudvar Bristol és London Paddington között, két úttörő óceánjáró gőzhajó, és számos híd. John Wesley ekkor alapította az első metodista kápolnát, az úgynevezett Új Teret.

A második világháborúban a városközpont súlyos károkat szenvedett a légierő bombázásai miatt. Az eredeti központi területén, a híd és a vár szomszédságában, ma egy park található, mely két bombatalálatot szenvedett templomnak és számos kastély romjának otthont ad. A harmadik lebombázott templomot, a Szent Miklóst már restaurálták, jelenleg múzeum üzemel benne, mely William Hogarth triptichonjának ad otthont. A múzeum gyűjteményében szobrokat őriznek, az Arnói udvar diadalívét, melyet I. és III. Edward király állított, miután a régi városfalakat 1760-ban lebontották. A városközpont 1960-as újjáépítését brutális építészeti stílus jellemezte, nagy és olcsó toronyházakat emeltek, az utakat kiszélesítették. Mivel a 1980-as évekre másik tendencia vált uralkodóvá, egyes főutakat lezártak, a Queen Squaret és a Portland Squaret helyreállították, a Broadmead bevásárló körzetet részlegesen felújították, és megkezdték a városközpont legmagasabb, háború után épült blokkjainak bontási munkálatait. Az elmúlt évtizedekben Avonmouth dokkjainak átköltöztetése a városközponttól 11,3 kilométeres távolságra lehetővé tette a régi dokkterület helyreállítását (Üzemi Kikötő), bár egy időben a dokkok fennállása veszélybe került, mert úgy tekintettek rájuk, mint elhagyott ipari területekre, nem látva bennük a lehetőséget, az 1996-ban megrendezésre kerülő Nemzetközi Tengeri Fesztivál, egyértelműen bizonyította, hogy a dokkterületek megújult szerepe, a szórakoztatás, kulcsfontosságú jellemzője lehet a városnak.

A város legfontosabb színházi társulatát, a bristoli Old Vicet, 1946-ban alapították a londoni Old Vic vállalat hajtásaként. A Király utca ad otthont az 1766-ban létesített, 400 férőhelyes Királyi Színháznak, és egy modern stúdiószínháznak, melyet New Vicnek neveznek, bárokat szép számmal találunk erre, ahogy az 1743-ban épült Coopers’ Hall a közelben van. A Királyi Színház nemcsak műemléképületéről nevezetes, arról, hogy ez a legrégebbi folyamatosan működő színház Angliában. A bristoli Hippodrome egy nagyobb színház, 1981 férőhellyel bír, mely nemzeti vándorprodukcióknak ad otthont, míg a 2000-üléses Colston Hall a város fő koncert helyszíne. Nemcsak a bristoli városi tanács, és még az angol művészeti tanács azon van, hogy Bristolban felvirágozzon a színházipar.

Az 1980-as években Bristol volt a szülőhazája az angol hip-hop egyik fajtájának, a trip-hopnak, melyet többek közt olyan művészek képviseltek, mint Tricky vagy a Massive Attack. De a város a drum&bass-nek támaszpontja, olyan alkotókkal, mint a Mercury-díjas Roni Size, vagy az úttörő DJ Krust és a More Rockers. Ez a zene része Bristol széleskörű városi kultúrájának, mely a nemzetközi média figyelmét az 1990-es években keltette fel. Nem csoda, hogy Bristolban számos zenés szórakozóhelyet találunk és számos jazz orientált sörözőt. Míg az öreg herceghez címzett kocsma a rock, a Fleece és Firkin a louisianai indie zenekarok fellegvára.

A bristoli városi múzeum és művészeti galéria nemcsak  régészeti és történelmi gyűjteménynek ad otthont, a helyi üvegáruktól, a kínai kerámiákon át sok kinccsel találkozhatunk falai közt. A Bristoli Ipari Múzeumot, mely megőrizte a dokkok gépparkját, 2006. októberében felújítás miatt bezárták ugyan, a tervek szerint az intézmény 2011-ben ismét megnyitja kapuit. A városi múzeum tulajdonában három történelmi ház áll, a Tudor Red Lodge , a Georgian House, ás a Blaise kastély. A Vízválasztó Média Központ és az Arnolfini Galéria a használaton kívüli dokkok raktárait használja, kiállításaikat a kortárs művészeteknek, a fényképezésnek és a mozinak szentelik. A város legrégebbi galériáját, a Nyugat-Angliai Királyi Akadémiát Cliftonban találjuk.

A város ad otthont a Nyugat BBC regionális központjának és a BBC természettörténeti egységének.

Maga William Wordsworth sok időt töltött a városban, itt adták ki először fő művét, a Lírai balladákat 1798-ban. A 18-19. században Bristol az arcképfestők mekkája volt, a 19. században a híres építész, Francis Greenway, Sidney első épületeinek tervezője megfordult Bristolban, mostanában pedig a graffiti művész, Banksy költözött ide. De itt született a hollywoodi színész Cary Grant.

A városban nemcsak a foci, a rögbi és krikett népszerű, nyaranta a Nemzetközi Hőlégballon Ünnepnek itt adnak otthont, mely jelentős eseménye a hőlégkamrás léghajózásnak az Egyesült Királyságban. Ilyenkor már a kora hajnali felszállás nagy tömegeket vonz, később a nap folyamán programok és vásár szórakoztatják a közönséget.

London és Nottingham után Bristolban a legmagasabb az egy főre jutó GDP. Bár a kikötő tevőlegesen már nem játszik szerepet a város gazdaságában, Bristol a legnagyobb autó importőre az Egyesült Királyságnak. Jelentős a pénzügyi szolgáltatási ágazat, és a high-tech szektor 400 mikro-elektronikai cégével, csakúgy, mint a Hewlett-Packard nemzeti kutató laboratóriumai. Bristol a hetedik legnépszerűbb brit úti cél a külföldi turisták körében, a város évi kilenc millió látogatót fogad.

Szerencsére az Airbnb ma már különleges élmények foglalására is ad lehetőséget.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:


Zoomolható térképe, a város és környéke GoogleMaps szolgáltatással, Google StreetView fotók.

Aktuális időjárása, előrejelzés, hőmérséklet, csapadék és szél adatok: www.bbc.com/weather/2654675.

Bristol Egyetem oldala (szakok stb. info angolul): www.bristol.ac.uk/faculties/.

Látványosságok, hírek és turisztikai hivatalok: visitbristol.co.uk/about-bristol/tourist-information.

Bristol Egyetem

Bristol Egyetem

Bristol Londontól 185 kilométerre van, szép hotelek várnak minket. Egyetem, régi sörözők és új épületek mind érdekesek. Szálloda ajánlatok, apartmanok.

Bristol kikötő

Egy hozzászólás a(z) “Bristol szállások: hotel és nevezetesség friss útleírások” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.