Braunau am Inn Ausztria, látnivalók és hotel szállás

Braunau am Inn

A hely, ami akkor is, akkor is a térképen van, amikor nem mosolygunk. Élni akarnak itt, kedvesek és segítőkészek, az űr (vákuum) gyakorlatilag az egész világ népeit beszippantotta ebbe a folyóparti városba az osztrák-német határvonalon. Engem a csend fogott meg, ami itt fogadott, no nem a nagy helyi bevásárlóközpontokban, ahol a vásárlási láz itt is hatalmas a mai önpusztító ‘fejlett’ világban. A nagy bevásárlások hídon túli (szomszédos németországi) Simbach am Inn miatt itt gyorsan elvégezhető optimalizálva a költségeket. A sokféle üzlet, bolt és akció között mindenki megtalálhatja a neki kedveset.

A belváros mindenképpen megér egy órás sétát, ott jó időben egy kávézó teraszán kellemesen el lehet beszélgetni.

A városban kevés szállodát és panziót találunk, hiszen ez turisztikailag nem egy felkapott és reklámozott város és kistérsége. Egy 40 km-es sugarú kört tekintve a látványosságok száma, az üdülőhelyek, gyógyfürdők és a sport lehetőségek miatt mindenképpen érdemes egy európai gondolkodónak itt is megpihenni legalább pár napra. Bad Füssing (termálfürdő és gyógyüdülő központ) mindössze 27 km-re található, ide rendszeresen visszatértem, itt a szállás kínálat kiváló, az olcsó önellátó apartmantól a mindig teltházas klasszikus luxus szállodáig mindent megtalálunk.

A piros linken keresztül megkapjuk a jó áron és ténylegesen foglalható szálláshelyek listáját magyarul. Garantáltan jó árak a felsorolt szállások esetén. Braunau és környéke szállások, hotel vagy apartmanok árakkal leírással ITT – szálloda, kemping és apartman (kiadó ház, lakás, albérlet vagy nyaraló villa) ajánlatok. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat.

A kínálatban, városok / szállások száma és távolsága a környéken – az oldalsó szálláskereső segít gyorsan: Simbach am Inn 3 (Németország), Kirchdorf am Inn 2, Stubenberg 1, Niedergottsau 2, Mauerkirchen 1, Altheim 2, Mühlheim 1, Triftern 1, Rotthalmünster 3, Gilgenberg am Weilhart 1, Kirchdorf am Inn 2 és Polling im Innkreis 1. Nagy nemzetközi repülőtér itt nincs, pontosabban fogalmazva nagyon nyugodt vidék ez, ami nagy kincs a mai világban. Továbbá: Geinberg (élmény és termálfürdő), Hochburg-Ach, Heimhausen, Geretsberg, Aspach és Wildenau.

Utazás képek, kedvcsináló fotók, élménybeszámoló és szállás 2016:

Ried im Innkreis távolsága 41 km innen, Budapest távolsága autóval 532 km (5 óra).

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Turizmus hírek, leírások, látnivalók és nevezetességeik, program ajánló és események, képek városról és környékéről: www.tourismus-braunau.at, látnivalók, nevezetességek, kiállítások, konferenciák és túrák a térségben. A város hivatalos weboldala: www.braunau.at/system/web/default.aspx. Történelem, közeli gyógyfürdők, kereskedelmi és ipari tevékenység, mezőgazdasági tevékenységek, kultúra és kerékpárutak sűrűje. Igen, a fő látványosság lehetne Hitler szülőházánál található emlékkő, bizony itt született a 20. század legtöbb vért követelő háborújának fő vezetője, Adolf Hitler (Adolf-Hitler-Geburtshaus). Érdekes kérdés, hogy miért nem rombolták porig az itt található házakat, a környéken több település teljesen újra lett építve a háborúk után. A város adatai és története németül részletesen: en.wikipedia.org/wiki/Braunau_am_Inn. A város lakossága majdnem pontosan 100 ezer fő. Sok más várossal szemben fejlődni, növekedni tudott az elmúlt évtizedekben, ami a fejlett nemzetközi cégeknek, az iparnak köszönhető elsősorban (alumínim gyártás: Austria Metall – AMAG). Építőipari, élelmiszeripari, informatikai stb. cégek sora keresi mindig a friss és képzett munkaerőt. Nehéz fizikai munkára mindig vannak állás ajánlatok, de a szellemi munka megbecsült, jók az ausztriai fizetések.

Fotós élménybeszámoló, városnézés képek fognak felkerülni ide, várhatóan évszakonként frissítve:

Last minute utazás, akciós árak az ajánlott szálláshely foglalási oldalakon: Braunau hotel árak, díjmentes szállásfoglalás ITT. Szoba, olcsó magánszállás, apartmanok (kiadó privát lakás, szobák, házak és olcsó ágyak, munkásszálló hosszútávra), kis szálloda, turista- vendégház és vagy diákszállás kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós, all-inclusive csomag ajánlatok az egész Európából, vagy távolabbról. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.