Braunau látnivalók és hotel szállás

Braunau látnivaló és szállás

A hely, ami akkor is, akkor is a térképen van, amikor nem mosolygunk. Élni akarnak itt, kedvesek és segítőkészek, az űr (vákuum) gyakorlatilag az egész világ népeit beszippantotta ebbe a folyóparti városba az osztrák-német határvonalon. Engem a csend fogott meg, ami itt fogadott, no nem a nagy helyi bevásárlóközpontokban, ahol a vásárlási láz itt is hatalmas a mai önpusztító ‘fejlett’ világban. A nagybevásárlás hídon túli (szomszédos németországi) Simbach am Inn miatt itt gyorsan elvégezhető. A sokféle üzlet, bolt és akció között mindenki megtalálhatja a neki kedveset.

A belváros mindenképpen megér egy órás sétát, ott jó időben egy kávézó teraszán kellemesen el lehet beszélgetni.

A városban kevés szállodát és panziót találunk, hiszen ez turisztikailag nem egy felkapott és reklámozott város és kistérsége. Egy 40 km-es sugarú kört tekintve a látványosságok száma, az üdülőhelyek, gyógyfürdők és a sport lehetőségek miatt mindenképpen érdemes egy európai gondolkodónak itt is megpihenni legalább pár napra. Bad Füssing (termálfürdő és gyógyüdülő központ) mindössze 27 km-re található, ide rendszeresen visszatértem, itt a szállás kínálat kiváló, az olcsó önellátó apartmantól a mindig teltházas klasszikus luxus szállodáig mindent megtalálunk.

Last minute utazás, akciós árak az ajánlott szálláshely foglalási oldalakon: Braunau hotel árak, díjmentes szállásfoglalás ITT. Szoba, olcsó magánszállás, apartmanok (kiadó privát lakás, szobák, házak és olcsó ágyak, munkásszálló hosszútávra), kis szálloda, turista- vendégház és vagy diákszállás kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós, all-inclusive csomag ajánlatok az egész Európából, vagy távolabbról.

A piros linken keresztül megkapjuk a jó áron és ténylegesen foglalható szálláshelyek listáját magyarul. Garantáltan jó árak a felsorolt szállások esetén. Braunau és környéke szállások, hotel vagy apartmanok árakkal leírással ITT – szálloda, kemping és apartman (kiadó ház, lakás, albérlet vagy nyaraló villa) ajánlatok. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat.

A kínálatban, városok / szállások száma és távolsága a környéken – az oldalsó szálláskereső segít gyorsan: Simbach am Inn 3 (Németország), Kirchdorf am Inn 2, Stubenberg 1, Niedergottsau 2, Mauerkirchen 1, Altheim 2, Mühlheim 1, Triftern 1, Rotthalmünster 3, Gilgenberg am Weilhart 1, Kirchdorf am Inn 2 és Polling im Innkreis 1. Nagy nemzetközi repülőtér itt nincs, pontosabban fogalmazva nagyon nyugodt vidék ez, ami nagy kincs a mai világban. Továbbá: Geinberg (élmény és termálfürdő), Hochburg-Ach, Heimhausen, Geretsberg, Aspach és Wildenau.

Utazás képek, kedvcsináló fotók, élménybeszámoló és szállás 2016:

Ried im Innkreis távolsága 41 km innen, Budapest távolsága autóval 532 km (5 óra).

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Turizmus hírek, leírások, látnivalók és nevezetességeik, program ajánló és események, képek városról és környékéről: www.tourismus-braunau.at, látnivalók, nevezetességek, kiállítások, konferenciák és túrák a térségben. A város hivatalos weboldala: www.braunau.at/system/web/default.aspx. Történelem, közeli gyógyfürdők, kereskedelmi és ipari tevékenység, mezőgazdasági tevékenységek, kultúra és kerékpárutak sűrűje. Igen, a fő látványosság lehetne Hitler szülőházánál található emlékkő, bizony itt született a 20. század legtöbb vért követelő háborújának fő vezetője, Adolf Hitler (Adolf-Hitler-Geburtshaus). Érdekes kérdés, hogy miért nem rombolták porig az itt található házakat, a környéken több település teljesen újra lett építve a háborúk után. A város adatai és története németül részletesen: en.wikipedia.org/wiki/Braunau_am_Inn. A város lakossága majdnem pontosan 100 ezer fő. Sok más várossal szemben fejlődni, növekedni tudott az elmúlt évtizedekben, ami a fejlett nemzetközi cégeknek, az iparnak köszönhető elsősorban (alumínim gyártás: Austria Metall – AMAG). Építőipari, élelmiszeripari, informatikai stb. cégek sora keresi mindig a friss és képzett munkaerőt. Nehéz fizikai munkára mindig vannak állás ajánlatok, de a szellemi munka megbecsült, jók az ausztriai fizetések.

Fotós élménybeszámoló, városnézés képek fognak felkerülni ide, várhatóan évszakonként frissítve:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.