Berlin sport élet, sportolás lehetőségek

Berlin és környékének tavai és folyói rengeteg lehetőséget kínálnak a vízi sportok szerelmeseinek nyáron. Vízisí-, kenu-, kajak-, vitorlás- és szörffelszerelést könnyen bérelhetünk. Az úszni vágyók mintegy húsz, javarészt kellemesen homokos strand közül válogathatnak. Az FKK jelzéssel ellátott strandszakaszok a porosz testkultusz kései követői, a nudisták számára vannak fenntartva. Népszerű nudista strand a Bullenwinkel a Grunewaldsee partján, a Strandbad Halensee és a Teufelssee. Ha inkább viselnénk úszóruhát, látogassunk el a Wannsee, a Glienicker See, a Havel folyó, a Großer Müggelsee vagy a Templiner See partjait szegélyező gyönyörű strandokra.

Az úszni vágyók célba vehetik Europasportpark-ot egész évben, Paul-Heyese-Straße 26., Prenzlauer Berg Schwimmen Sprunghalle vagy a díszes Stadtbad Neuköllnt. A Bodemuseummal szembeni parkban található „Kinderbad Monbijou” gyermekmedencéje a legkisebbek számára is biztonságos. Számos luxusszállodához tartozik szép medence Berlinben.

Sport, tánc,

Berlin sportlétesítményei egyedülállóak a világon, nagyrészt a 2000-es, sikertelen olimpiai pályázattal párhuzamosan zajló ambiciózus építkezéseknek köszönhetően. A város több mint ezerötszáz sportközpontja közül a két legimpozánsabb a Max-Schmeling-Halle és a Velodrom, a Prenzlauer Berg kerületben található.
A golf kedvelői a Golf und Landclub Berlin-Wannsee Clubban (Golfweg 22.) és a spandaui Golf Club Gatowban tehetik próbára tudásukat.

A Wedding városrészben található Magic Mountainnél szakemberek segítségével a falmászást (Böttgerstraße 20-26.).
Nyáron lépten-nyomon lelkes strandröplabda-meccsekbe botlani (például a friedrichshaini East Side Gallery mögött). Bátran be lehet kapcsolódni.
A sportkínálat egyik meglepetése a siklóernyőzés, amelyre a Teufelsbergről leugorva nyílik lehetőség, a hely télen síelésre és szánkózásra alkalmas. A síelni vagy snow- boardozni vágyóknak mégsem kell hómezőket keresniük, ugyanis a pankowi Dér Gletscher (A gleccser)
síközpont büszkélkedhet a világ leghosszabb fedett sípályájával.

A görkorcsolyázás Berlinben külön életformává nőtte ki magát; a belváros utcáin és terein, kedvező időjárás esetén, vasárnap esténként akár négyezer ember is keresztülgurul.

A városban elő-előforduló agresszív kerékpárosok ellen a legkellemesebb és leghatékonyabb védekezési mód az, ha magunk is bérelünk egy biciklit. Sok jó kerékpárút van, kellemes terepviszonyok között tudunk közlekedni.

A legkedveltebb sportok
A legemlékezetesebb profi futballmérkőzés Berlinben a 2006- os világbajnokság döntője volt, amelyre a hatalmas mérvű felújításon átesett Olimpiai Stadionban került sor. A Hatnapos Kerékpárversenyt a Velodromban 1997 óta minden év januárjában megrendezik. A Max-Schmeling- Halle ezrével vonzza a hazai Álba Berlin csapat és az ellenfél összecsapása iránt érdeklődő kosárlabda-szurkolókat. Nemzetközi tenisztornákat a Rot-Weiß Clubban tartanak. Lóversenyeket két pályán rendeznek. A berlini Maratont műiden év szeptemberében indítják útjára.

Németországban az asztalitenisz nagyon népszerű, a ping-pong amatőr és profi szinten is sokakat vonz, sok magyar játékos is sokáig itt dolgozott profi sportolóként, edzőként.

Ingyenes játszóterek, sportpályák sora vár, teniszezés lehetőség is van olcsón, tömegsport szinten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük