Berlin, klubok és bárok

A tényleg szinte megállás nélkül bulizó Berlinben több száz hely közül lehet választani. A szombat éjszakai összejövetelek ritkán kezdődnek éjjel 1 óra előtt. Nyáron a Spree partján lévő, valamint a víztől távolabb eső bárok sora vonzza a berlinieket és az idelátogatókat egyaránt.

Berlin éjszakai életének számos sűrűsödési pontja van, ezek egyike a Prenzlauer Berg. Érdemes a Kulturauereinél (Schönhauser Allee 36./Sredzkistraße) kezdeni.

Ez egy hajdani sörfőzdéből felújított és kialakított, bárokból-éttermekből, színházakból álló létesítmény, amely a művészét a zene és a szórakozás vibráló keverékével szolgál, és nagy tömegeket vonz.

Az éjszaka előre haladtával a választék nőttön-nő. A Mittében térjünk be a Clárchens Ballhausba (Auguststrafie 24.) Egy békebeli bálterembe csöppenünk, ahol a berliniek, korr; és társadalmi csoportra való tekintet nélkül, együtt ropjál reggelig. Az előbbitől jócskán különböző hely a Feli: (Behrenstraße 72.), az Adlon Szálló hátsó traktusában található, exkluzív klub és étterem, amelyet leginkább hírességei és gazdag rajongóik látogatnak. A Weekend Club Berlii (Alexanderplatz 5.) kétemeletes, szovjet típusú tömbház: tizenharmadik emeletén kialakított tetőteraszos technóklub a Köpemicker Straßén a 70-es szám alatt, egy régi erőműben találjuk a legendás Trésort, a 76-os szám alatt pedig; hírhedt KitKat Club hétvégi összejöveteleinek otthont adó Sage Clubot, amelynek három táncterme, speciális uszoda része és tűzokádó sárkánya van.

Táncolni lehet már este 10-kor is, a társastánc Berlinben is rendszeresen nagy társaságokat hoz össze (salsa, rock and roll stb.)

Friedrichshainban térjünk be a legújabb éjszakai szórakozóhelyre, a Maria am Ostbahnhofba (Stralauer Platz 34- 35. az Ostbahnhof állomás közelében a folyóparton, amely fiatalos, laza légkörrel és műsorral várja vendégeit. A modern zenei irányzatokat (high-energy) játszó Berghain (Am Wriezener Bahnhof 1.) szintén divatos hely.

A szomszédos Kreuz- bergben hagyományos és jó hely a Junction Bar (Gneisenaustraße 18. közel az U7-es gneisenaustraßei megállójához), alagsori klub élő zenével, késő éjjel pedig DJ-k veszik át az irányítást, könnyed hangulat, megfizethető árú italok. Valamivel ele¬gánsabb hely a Solar (Stresemannstraße 76., a parkoló mögötti átjárón keresztül juthatunk az üveglifthez), a tizenhetedik emeleten található bár közel van a Potsdamer Platzhoz. Csodás kilátás (érkezzünk ide naplemente előtt) mellett divatos belső térrel és kitűnően kevert italokkal csábít. Kreuzbergben a Club dér Visionáréban (Am Flutgrabe 1.) a berlini fiatalok szívesen hűsölnek a hosszú hétvégi bulizás után. Hajókon és tutajokon úszva lehet lazítani a Schlesisches Tor állomás közelében található csatornán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük