Barcelona – üzletek, divat és strandok

Boltok, jó üzletek, vásárfia, ajándék, specialitások Barcelonában

Barcelona legdivatosabb áruháza, a Corte Inglés elfoglalja a Plaça de Catalunya teljes utcai frontját. Itt mindazt meg lehet találni, amit az ember otthon is megvehet, de néhány egyedi és minőségi darabot is begyűjthetünk, nekem óriási fürdőlepedőket sikerült jó áron vásárolni ott egy nyaraláskor. Aki valami különlegességre vágyik, ritkaságra, kézműves termékekre, annak inkább kis boltocskákba, butikokba kell betérnie. Álljon itt néhány ötlet:

■             Bulevard Rosa. Vásárlópasszázs exkluzív környezetben: legújabb divatcikkek és kiegészítők. Passeig de Grácia 5I-S5.

■             Regia. A város egyik legelegánsabb illatszerüzlete, mely vásárlóit még egy kedves kis parfümmúzeummal is meglepi. Passeig de Grácia 39.

■             Vinçon. Barcelona exkluzív, egyedi tervezésű darabokat árusító üzlete. A felső szinten levő helyiségeket eredetileg Santiago Rusinol szecessziós festő egy-kori lakószobáiból alakították ki. Passeig de Grácia 96.

■             Gong. Zenerajongók kedvezőbb áron találhatnak itt nagy választékban kedvükre valókat. Conseil de Cent 343.

■             Esplai. Kis játéküzlet a Báni Götic-ban, zsúfolásig tele csodálatos dolgokkal. Pi 16.

■             El Bulevard dels Antiquaris. Arab bazár stílusú régiségkereskedés. Passeig de Gr’ada 55-57.

■             El Celler de Gelida. Bor- és italszaküzlet, amelyhez hasonló szinte nem is létezik. Vallespir 65.

■             La Boqueria de St. Josep. A házi-asszonytól a mesterszakácsig mindenki talál kedvére valót a közkedvelt vásár-csarnokban. Maga a látvány megéri, hogy felkeressük. Rambla 85.

Nap, strand, tenger

A legdöntőbb városépítészeti újítás, ami Barcelonában az utóbbi években történt, a tengernek a város életébe való visszakapcsolása volt. Ott, ahol tíz évvel ezelőtt nem volt más, mint egy romhalom, melyen keresztül a város szennyvize tisztítatlanul ömlött a tengerbe, az 1992. évi olimpiára 18 hektáros fantasztikus strandterületet alakítottak ki, minden elképzelhető szolgáltatással.

Az Olimpiai kikötő közvetlen közelében levő Nova Icaria, Bogatell és Mar Bella strandterületek a városközpontból metróval közelíthetők meg, így tud Barcelona további csáberőként még kellemes tengerparti nyaralásra is invitálni, és még a Cóte d’Azur közismert helyeivel – Cannes-nal vagy Nizzával – összevetve sincs semmi oka szégyenkezésre.

De ez még nem minden: a világ legnagyobb akváriuma a Földközi-tenger élővilágának bemutatására az újonnan megnyitott L’Aquáríum am Moll d’Espanya. A 20 hatalmas medencében a látogató mintegy 8000 tengeri állatot figyelhet meg, köztük 30 cápát. A centrumban levő nagy akváriumban átlátszó alagúton haladhatunk végig, s ez azt a benyomást kelti, mintha a tengerfenéken sétálnánk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük