Barcelona éjjel, kikapcsolódási formák

Az éjszakai élet Barcelona esetében szó szerint értendő. Tizenegy előtt – sőt a diszkókban még később – itt nem kezdődik semmi. Ezért célszerűbb előbb kényelmesen megvacsorázni a Port Olimpicban, hogy aztán neki lehessen vágni a kora hajnali órákig tartó éjszakai életnek. Ha tényleg nem sportra, strandolásra (nyáron) vagy kultúrára vágyunk, akkor hétvégén érdekes élményeket szerezhetünk az éjszakai szórakozóhelyek világában. A tél és a nyár itt is különbözik, bármennyire mediterrán város ez. Télen elég csendes minden, ne várjunk túl sokat olyankor!

■             Palau le la Música Catalana Gazdag választékú, legmagasabb színvonalú koncertprogramok. A leégett Gran Teatre del Licceu újbóli megnyitásáig részben itt kerül sor operák koncertbe-mutatására. Sant Francesc de Paula 2.

■             Barcelona City Hall. Elegáns showműsort kínáló kis színház. Kívánság esetén vacsorával együtt. Rambla de Catalunya 2-4.

■             La Paloma. A századforduló idejéből való bálterem, ahol minden hétvégén táncmulatságot rendeznek. Tigre 27.

■             El Molino. Merész revüszínház, mely az utóbbi időben igen felkapott lett. Vila Vila 99.

■             Bodega Bohemia. Élő zene régi sztárokkal, akik képtelenek felhagyni az énekléssel. Lancaster 2.

■             Boadas. Még mindig a város legjobb koktélbárja. Tallers 1.

■             Nick Havanna. Barcelona extravagáns művészbárja. Rosclló 208.

■          Poble Espanyol. Napközben valamiféle szabadtéri múzeum, éjjel hatalmas szórakoztatókomplexum bárokkal, éttermekkel és diszkókkal. Avinguada del Marqués de Comillas.

■             Port Olimpic. Az Olimpiai kikötőben létesült számtalan bár és étterem az egész város új találkozóhelye lett.

Salsa, tánc klubok: www.tourisminbarcelona.com/going-out/barcelona-salsa/: LA CLAVE, MOJITO CLUB, ANTILLA BCN LATIN CLUB, AGUA DE LUNA.

Klubok mai modern diszkó zenével, illetve különleges helyi szórakozóhelyek is: www.barcelona.com/barcelona_directory/clubs_discos. Például a La Terrazza a Montjuïc központi részén igazán kedvelt volt az elektronikus zenéivel

Barcelona nappal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük