Asztana szálláshelyek: utazás tippek Kazahsztán fővárosa

Asztana

Akmola régióban, Kazahsztánban található, kazahul és oroszul Астана, a Kazah Köztársaság fővárosa 1998 óta. Az ország második legnépesebb városa Almaty után. Miért jár itt kiemelkedően sok magyar? Miket rejt a föld és a táj? Útikalauz tippek 1. rész alább. Kazahsztáni származású kollégám csak annyit mondott, hogy ott a föld mesés gazdagságot rejt, amiből több generáció élhet mesés körülmények között, ha hasznosítják, kibányásszák. Állandó lakossága a közigazgatási területén robbanásszerűen növekedett a közelmúltban (1979 – 234 ezer, 1989 – 277 ezer, 1999 – 328 ezer, 2009 – 613 ezer, 2017: 1 millió és hatezer fő).

Szállás ajánlatok gyors összehasonlítása, egyénileg: Asztana szállások lista ITT. Kiadó egységek árai és részletes leírások, a szobatípusok. A látványosságok, kiemelt helyek közelében és térképen egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Radisson Hotel Astana révén itt van 5 csillagos luxus hotel csoda. Népszerű még a Duman Hotel ***, Imperia G Hotel **** szép szállodája. A megfizethető árkategóriában van még a Mukammal Hotel ****. Nyugati szálloda színvonal, árak, jó szolgáltatások várnak ránk. Apartman szálloda (konyhás studiók), normál hotel és helyi stílusú panzió vendégház a kínálatban.

Nézz körül percek alatt! Kutakodj néhány dátumra az ajánlatok között! Asztana, Akmola szállás, hotelek ajánlatai ITT. Garantáltan kedvező egyéni árak az interneten, jobb árak mint közvetlenül a hoteleket megkeresve. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel, turista-, kollégiumi stílus) online, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Taldykolʼ, Promyshlennyy, Kuprinka, Kirovo, Prigorodnij, Kosi, Zaozërnyy és Koyandy.

Almatı a régi főváros szállás ajánlója ITT. Almatı szállások lista ITT – a régi főváros – után.

Látnivalók, nevezetességei:
Szép és modern egyetemei: Agrár: www.agun.kz, egyetemi oldal több nyelven: nu.edu.kz, egyetemi weboldal elérhetősége.
A modern kormányzati negyed, a régi épületek, főmecset, óceánium, iszlám központ, római katolikus katedrális, ortodox orosz katedrális, zsinagóga. Még jóval több információ a hivatalos oldalon: www.astana.kz. Angolul is több adat, részletek a Wikin: en.wikipedia.org/wiki/Astana.

Olcsó repülőjegy, repülő járatok:
Belavia turista járatával Minszkben átszállva 180 ezer Ft-os áron válthatunk oda-vissza repülőjegyet az interneten. Moszkvai átszállással a Transaero Airlines járatait választhatjuk. Például a Lufthansa járatai már jóval drágábbak ebbe a térségbe. 9-10 órás fárasztó utazásra kell felkészülnünk általában. Helyi légitársaság az Air Astana.

Air Astana B767

Budapest és Asztana távolsága 3742 km légvonalban. Autóval tényleg csak legmerészebb kalandorok indulnak el ebbe a keleti irányba.

A repülőtér weboldala: www.astanaairport.kz – Astana Airport. Repülőtársaság: www.air-astana.kz.

Buszos utat, körutazást ilyen távolra nem szerveznek Magyarországtól. Vonattal szintén nagyon körülményes az utazás errefelé.

A helyi utazási irodák sokat tudnak segíteni Kazahsztán felfedezésében, megismerésében. Kirándulások, programok egyéb szálláshelyek mint apartmanok vagy vendéglátó családok közvetítése is a portfóliójukban lehet.

Magyar leírás:
Asztana nemzetközi, politikai, üzleti és kulturális központ. A városban épültek adminisztratív, hivatalos és üzleti negyedek, szociális-kulturális, tudományos-oktatási és üzleti központok, lakónegyedek, a fővárosi infrastruktúra objektumai, a vezető országok színvonalán megvalósítva. Az adminisztrációs központi zónában van Kazahsztán Elnökének rezidenciája, a Parlament és a Kormány épülete. A hivatali és üzleti negyedben hivatalok és társaságok, kereskedelmi központok, szállodák találhatók. A szociális-kulturális központban kaptak helyet a színházak, múzeumok, szabadidő eltöltésre berendezett zónák, sportlétesítmények és szórakoztató központok.

Időjárás és meteorológiai alap adatok, hőmérséklet előrejelzések: news.bbc.co.uk/weather/forecast – nagyon jól érthető BBC hír rendszerén műholdképpel kiegészítve.

Astana a nagyváros

Külvárosi lakótelep stílus.

Egy hozzászólás a(z) “Asztana szálláshelyek: utazás tippek Kazahsztán fővárosa” bejegyzéshez

  1. gróf

    Keresnék egy magyarul beszélő idegenvezetőt Kazasztánban, aki egy utazást megszervezne nekünk.
    Az sem baj ha nem idegenvezető, elég ha jó helyismerete van

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.