A Nyugati-Kikládok, Kükládok szállás és látnivaló

‘Kükládok’

A szigetcsoport nyugati része Szérifosz (Σέριφος), az alig érintett strandok szigetein megtaláljuk a dúsgazdag vállalkozókat, távoli vizekről idehajózó luxus jachtokat és az európai középosztály tagjait (francia és angol turistákat például). Bájos kis falvak, homokos strandok vagy sziklás partok, hegyek teszik változatossá tájat. Athén viszonylagos közelsége (2 és fél 3 óra Piraeus Port-ból egy gyors hajóval) egyre vonzóbbá tette az egyébként sem elhanyagolható múltú és adottságú szigeteket. Bulik, szórakozási lehetőség, éjszakai élet Livadi üdülőhelyen van a sziget kikötője mellett főszezonban. A városka központjában vannak a várromok, érdekesek a szélmalmok és természetesen helytörténeti múzeumok.

Régészeti emlékek, ókori építmények gazdag lelőhelye a szigetvilág. Egyre népszerűbb, fejlődő üdülőhelyként beszélhetünk róla.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg. Üdülés, szállás árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A települések és környékük, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, B&B panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és hostel interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Szérifosz
Szérifosz szállások ITT. 73 km²-es területű, régi házak vannak, de kevés a klasszikus látnivaló, mégis sokan szeretik, például Angliából vagy a Skandináv országokból érkeznek ide, csúcsszezonban a legtöbb szálláshely megtelik. Livádi a központ, mozgalmas kikötőjét érdemes megtekinteni.

Kéa
Kéa ITT.

Kithnosz
Kithnosz ITT. Területe majdnem pontosan 100 km², hegyek és csupasz sziklák, viszonylag kevés külföldi jár ide. A kikötő jachtok a csendes pihenés reményében jó helyen járnak.

Szífnosz
Szífnosz ITT. 73.94 km² a teljes területe. Komphajók járnak ide rendszeresen. Aranybányái az ókorban gazdaggá tették.

Mílosz (Adámasz, Pollónia, Pláka Mílu, Páhena, Provatász, Triovászalosz, Mandrákia, Paliohóri, Ajía Kiriakí Paralía, Klima, Mílos és Péran Triovasálos)
Mílosz ITT. Közel 160 km², állandó lakossága 5 ezer fő körüli, a természeti adottságainak köszönhetően szépen, jobban fejlődött a turizmusa, mint a többi szigetnek. Naponta több komphajó indul ide szezonban Pireuszból, a közeli nagy szigetekről szintén több hajó közlekedik.

Kímolosz jelentősége turisztikailag jóval kisebb
Kímolosz ITT. 53.25 km²-es teljes területén gyér az állandó lakosság, az ezret sem érte el a közelmúltban. 36 km²-es kopár terület a fő sziget.

– Villa Marisol, egy luxus nyaraló, aminek az ára a fő hátránya, a 180 m²-es, 4 hálószobás ház amúgy ideális nyaralási helyszín, Pollónia egy kényelmes szálláshelye.
Aigli Kochlias Livadákia kiadó két hálószobás apartmanja, közel a tengerpart, jól felszerelt, stílusosan berendezett lakás.
Rizes Hotel 3***, viszonylag drága, de tágas és kényelmes apartmanok, például 3 felnőtt részére 45 m²-es egységben egy hét valamivel 400 ezer forint alatt van.
– Asterias Boutique Hotel 3***, kedvező árak 2 főre, 30 m²-es egység, a reggeli külön kérhető.
– Hotel Eleni 2** (régóta népszerű, Adámász tengerpartjának közelében, képek ITT)
– Villa Danai (szép és egyedi berendezés, érdekes bútorok, jó árak és személyzet, kényelmes)

Turisztikailag kiemelt települések, városok a teljes szigetvilágban: Míkonosz, Fíra, Náxosz, Ía, Parikiá, Imerovígli, Kamári, Adámasz, Perísza, Íosz, Firosztefáni és Karterádosz.

Repülőterek a térségben, a közelben: Míkonosz repülőtér (JMK), Szantorini repülőtér (JTR), Szírosz-szigeti repülőtér (JSY), Mílos Island nemzeti repülőtér (MLO), Párosz nemzeti repülőtér (PAS) és Naxos Island National Airport (JNX).

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Ennyi volt a mai nyaralás, üdülés blog tippek. Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük