Vorderstoder látnivaló, szállások és túra útikalauz

Vorderstoder

A kedvelt kirándulóhely hosszabb és rövid időre egyaránt jó utazási célpont jöhet. A természet szépsége mellett a vidéki vendégszeretetét is élvezhetjük.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, hotelfoglalás egyénileg: Vorderstoder szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. Naturhotel/Pension Bäcker-Ferdl, 12 szobával és reggelivel, nyáron kis kültéri medencével szolgál. A Ferienhotel Gut Enghagen *** 30 szobával és nekünk kicsit magas árakkal várja a vendégeket, aki nagy számban érkeznek is. A Enghagen Haarstube négy fős apartmanjára nem véletlen mondták a vendégek, hogy minden tökéletes télen-nyáron.

Utazás képek, kedvcsináló fotók, élménybeszámoló és szállás:

A nyári hőség elől menekülve nem biztos, hogy jó ötlet egy fülledt partot felkeresni, ahol még forróbban perzsel a nap, mint odahaza, pláne autóval, ami magába foglalhat egy esetleges forgalmi dugót a tikkasztó hőségben. A nyár legelviselhetetlenebb napjaiban talán érdemesebb lenne egy hűvösebb helyet felkeresni, például a kevéssé ismert Vorderstodert.

Vorderstoder egy apró falucska Felső-Ausztria Bezirk Kirchdorf an der Krems kerületben, a Graz-Linz (A-9) autópálya Windischgarsteni lejárójától tizennégy kilométerre nyugati irányban. A kis település festői környezetben, a Tamberg árnyékában, csipkés hegyormok között fekszik közel hétszáz méteres tengerszint feletti magasságban, egy harminchét négyzetkilométeres területen. A zöld környezetben névtelen utcácskák kanyarognak, a házak elszórtan helyezkednek el, amik tovább növelik a hely báját.

A falu nem kimondottan turistaparadicsom, látványosságokban és éttermekben sem bővelkedik, épp ezért alacsony a turistaforgalom, vagyis garantált a nyugalom. A helyiek nagyon vendégszeretőek, szívesen látják az odalátogatókat, főleg a nagycsaládokat.

A falutól két kilométerre a fennsíkon szelíd házinyulak legelésznek, amik jól tűrik a simogatást, istállót is találunk itt, amiben pónilovak állnak. A helyi háromcsillagos hotel rengeteg gyermekbarát szórakozási lehetőséget kínál a vendégeinek, a kicsik birtokba vehetik a játszóteret, a homokozót vagy a trambulint, a csapatsportok kedvelőinek a rendelkezésére áll egy focipálya és kosárpalánk, továbbá lehet itt pingpongozni, teniszezni vagy röplabdázni, vagy akár birtokba vehető tizenhatszor nyolc méteres, sekélyvizű medence.

Az idelátogató turisták szintén barátságosak, vacsora után, asztalbontást követően gyakran kerülnek elő társasjátékok, mint a sakk vagy a kártya.

A közelében áll egy pajtából átalakított színházterem, ahol a helyi színészek minden pénteken színielőadást tartanak a szórakozni vágyó közönségnek. Az előadások után a nézőtér automatikusan sörházzá alakul át, ahol a közönség egy korsó hideg sör mellett elbeszélgethet.

Vorderstoder kicsi, de közel sem Isten háta mögötti hely, találunk itt bankot, saját iskolával rendelkezik, és a közepén egy fantasztikus étterem is áll, amelynek keskeny, a legnagyobb nyári melegben kellemes klímájú teraszáról felejthetetlen kilátás nyílik a buja zöld lejtőkre, a kis, fehér házakra, a háttérben ködbe vesző hegyek, és havas hegycsúcsok törnek az ég felé. A BergpfeffeR nevű hely belső tere igazán barátságos, a falakat téglaburkolat fedi, a tetőt egyszerűen faragott faoszlopok tartják. A homlokzatot valódi hangszerek díszítik, a székek és a teríték üde zöld részletei a környező vidék színeit idézik. A hely gyermekbarát szemléletét tükrözi az egyszerű fakerítéssel határolt udvaron kialakított játszótér, ahol fa játszóvár és csúszda várja a gyerekeket.

Az étterem ételei jellemzően kiváló alapanyagokból készülnek, az adagok tipikusan éttermiek, az ízek elsőrangúak. Az étlap kínálata nagyon változatos, és a helyi borválaszték több mint kielégítő. A kiszolgálás kiváló, és az árak pénztárcabarátok (jómódú osztrák polgári mércével). Nem csoda, hogy a legtöbb turista visszajáró vendég az étteremben.

Vorderstoderben egyházi épületet találunk, amelyet a korához képest meglepően jó állapotban találunk. A helyi templom, a Pfarrkirche Vorderstoder egy római katolikus templom, amelynek épületét mára védetté nyilvánították. A késő gótikus stílusban emelt plébániát 1507-ban építették.

Vorderstoderben és környékén a fő turistaszezon télen kezdődik, ekkor a falut körbevevő hegyek síparadicsommá változnak. A környező falvak és kisvárosok elsősorban a téli sportok kedvelőinek igényeit elégítik ki.

A közelben induló libegők nyáron igénybe vehetők, és akár az ezernyolcszáz méteres tengerszint feletti magasságban húzódó fennsíkokra felviszik a turistákat, ahol egy szép tó, több hütte, és még több alpesi tehén, továbbá siklóernyősök látványa fogadja őket.

Vorderstoder kiváló választás, ha az ember egy nyugodt, bensőséges családi nyaralásra vágyik, és szívesen elmenekülne a nyári meleg elől a hűvös hegyek közé. Az elszórt házacskákból álló hegyi falucska lakói nagyon barátságosak, és a környezet gyerekszerető. Itt a turistacsaládok hamar összebarátkoznak egymással, és maguk teszik még barátságosabbá, varázslatosabbá a helyet, amely bár nem bővelkedik emberkéz által emelt látványosságokban, mégis feledhetetlen élménnyé válik.

A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Vorderstoder szállások, hotel és apartman árak összegyűjtve az internetről ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és kiadó ház, lakás és nyaraló villa ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok.

Környéke, környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Hinterstoder, Spital am Pyhrn, Rossleithen, Windischgarsten, Wörschach, Molln, Steyrling, Ardning, Selzthal, Leonstein, Klaus és Lassing.

Repülőterek, távolság a központtól légvonalban: Linz – Blue Danube repülőtér (LNZ) 58 km és Salzburg W. A. Mozart repülőtér (SZG) 92,3 km.

Budapest központja és Vorderstoder távolsága kb. 467 km autóval, 4 óra 50 perces út. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? További útikalauz németül: www.vorderstoder.at, szállás, gasztronómia, állandó és időszaki kiállítások, csillagtúra útvonalak. Síelés, téli üdüléstől, túra útvonalak és családi csomag ajánlatokon át sok lehetőség, a részletes útikalauzok olvasgatása helyett nézzünk rá a térképre, és menjünk egy-egy hatalmas kört!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük