Villach szálláshely: útikalauz útleírás hotel ajánló

Villach (szlovénul: Beljak) Karintia tartomány második legnagyobb városa, fontos közlekedési csomópontja Ausztriának, és az Alpok-Adria térségnek.

Hotelek, szállás foglalás magyarul: Villach Auszria – online árai ITT: igényes 3-4 csillagos hotel szálláshelyek, garantáltan jó, kedvezményes áron, olcsó megfizethető kategóriától a luxusig. Apartmanok, vendégházak, szép szállodák a környéken 5 csillagos kategóriában. Vendég vélemények fórum szerűen segítenek a döntésben. Panzió, kis szálloda és olcsó magánszállás közvetlenül elérhetően. A fent ajánlott szálláskereső rendszer, Kattints a piros linkre!, az összes interneten elérhető árat kigyűjti másodpercek alatt.

Városok és további szálláshelyek a környéken: Sankt Niklas an der Drau 0.9 km 1, Landskron 2.2 km 1, Warmbad Villach 2.9 km 2, Egg am Faaker See 4.6 km 4, Drobollach am Faakersee 5.5 km 8, Annenheim 5.6 km 2, Faak am See 6.2 km 6, Treffen 6.7 km 1, Riegersdorf 7.5 km 1, Sattendorf 7.5 km 2, Altfinkenstein 8.1 km 1 és Heiligengeist 8.2 km 1.Közeli Repülőtér : Klagenfurt (KLU) 36.2 km

Útikalauz, leírás:
A Klagenfurti-medence nyugati szélén, a Dráva és a Gail folyók összefolyásánál fekszik, közel az olasz határhoz. Itt keveredik az osztrák, az olasz és a szlovén kultúra és szakácstudomány, melynek csodás ünnepe a Villacher Kirchtag, amit minden évben megünnepelnek. Nem érdemes kihagyni.

Villach közigazgatási területét több tó szegélyezi, melyek igazán hangulatossá teszik a várost.

Sífelvonó kép:
Villach

Történelem, nevezetességei és Villach látnivalói: Története igen messze nyúlik vissza az időben. A legrégebbi emberi nyomok, melyeket területén találtak i.e. 3500-ból származnak. Fontos kereskedelmi út (Römerweg) haladt erre, mely Rómába vezetett, ennek maradványait ma megcsodálhatjuk. 878-ban oklevél említi a hajdanán itt álló hidat, 1060-ra Villach már mezővárosi státusszal büszkélkedhetett. 1348. január 25-én földrengés pusztított területén, melynek következtében a város nagy része megsemmisült. A katasztrófát, 1690-ben újabb földrengés követte, ekkor több tűzeset pusztította Villach épületeit. Karintia részévé 1759-ben Mária Terézia tette, majd a napóleoni háborúk során, 1809-1813 között, a Francia Birodalom részévé vált. 1864-re épül ki vasúthálózta, mely jelentős fordulatot hoz a város életében. Ipara fellendül. A német Anschluss időszaka alatt (1938-45) amikor Ausztriát annektálták a náci Németországhoz, Villach polgármestere, Oskar Kraus lelkes náci volt, így 2002-ben vitát váltott ki az 1919-es határkonfliktus tiszteletére felállított emlékmű, melyen az egyetlen megett személy Kraus volt, aki tulajdonképp nem játszott kiemelkedő szerepet az eseményben. A II. világháború során a várost 37-szer bombázták. Nagyságrendileg 42500 bombatalálat érte, melynek következtében 300 ember vesztette életét, az épületek 85%-a romba dőlt. Villach erényei közt legyen említve, a város gyorsan összeszedte magát s újjáéledt.

Az Óváros és a főtér színes, történelmi házacskái mellett Villach arculatát a Landkron vár romjai rajzolják ki. A Drávahídról nézve csodás kilátás tárul elénk. A szebbnél-szebb templomok sorából a gótikus sítlusban épült Szent Jakab és a ferences kolostorral ellátott Nikolaikirche, újgótikus templom emelkedik ki. De jelentős a barokk stílus nyomait hordó Szent Kereszt templom, mely fontos búcsújáróhely.

Villach a kulturális csemegékre éhezőknek tartogat ínyencfalatokat, a múzeumok közül az újdonságokra szomjasaknak érdemes felkeresniük a Baba- és a Gombamúzeumot.

Ami a táj természeti szépségeit illeti, nem túlzás azt állítani, olyan ez a hely, mintha egy mesefilmbe csöppentünk volna. Díszes kis házikók, tele színes virágokkal, sok gyönyörű tó, hegyi állatok, élményfürdő várja az idelátogató turistákat. A helyiek kedvesek, barátságosak, élvezet bemenni egy-egy üzletbe, és a túrázók rég nem látottmerősként üdvözlik az idetévedő embert.

Villach minden évszakban számtalan lehetőséget nyújt a sportolni vágyóknak és a természetbarátoknak. A hegyekben a panoráma lenyűgöző, mindenkit magával ragad az Alpok varázsa. A városban rengeteg extrémsportág képviselteti magát. Három jelentős síterepével telente a sízők egyik közkedvelt paradicsoma. Az úszni vágyóknak a Maibachl, 28 °C-os termálforrás, jelenthet kikapcsolódást. Ahogy a kirándulók sem bánják meg, ha útjukat az Eggerloch, a Villachi-Alpok egyik legnagyobb barlangja felé veszik.

Szállodakereső, hotel, vendégház vagy apartman? Villach szállás, Auszria – online árak összegyűjtve ITT. Vendég értékelések, fotók és élménybeszámolók a piros linkekre kattintva érhetőek el.

Időjárás előrejelzések, adat jelentések: www.weatheronline.co.uk/Austria/Villach.htm és Webkamera.

Zoomolható térkép a GoogleMaps-tól:
[geo_mashup_map]

Ez itt egy hotel keresés ajánló fórum, Villach szálláshelyek, a sípályáknál pályaszállás, fürdők, wellness és látnivalók közelben. Az Alpok látványa, a táj csodás errefelé. Wellness, hó és siklás Ausztriában.

Egy hozzászólás a(z) “Villach szálláshely: útikalauz útleírás hotel ajánló” bejegyzéshez

  1. Tigram

    A treffeni gomba múzeumot ne hagyja ki senki a látnivalók közül, csodálatosan szépen van kialakítva!!!!!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.