Utazási blog írását hogyan, meddig, miért kezdjük?

Rohan az idő, most már több mint két évtizede készülnek utazási weboldalak, blogok írása kezdenek minden nap többen (egyesek főállású blogger-ré válás céljával). Hogyan lehet vagy érdemes elkezdeni?

A lényeg, hogy nem egyszerű fenntartható módon és hosszútávon ez sem. Legelőször 2005-ben kezdtem bele, amikor egymást követte egy spanyolországi és egy görögországi tengerparti nyaralásom. Folytonossá, rendszeressé 2009. nyarától vált, amikor még mindig a spanyol terület vonzott, de akkor már harmadik alakalommal jártam Londonban.

A kérdésre visszatérve fontos, hogy hosszútávú legyen a tervünk, 5-10 év minimum, akkor valamilyen formában megtérülhet a befektetett munka. Aki nem tud és szeret történeteket, hosszú szövegeket írni, az igyekezzen egyre jobb fotókat és videókat készíteni, és ezeket publikálja. Rengeteg segítséget nyújt ebben nekünk a YouTube, a rengeteg fotó megosztási oldal, a nagy forgalmú blog portálok, vagy az ingyenesen használható WordPress tartalomkezelő rendszer egy független domain címen. Nekem sikerült négy hét után újra egy számítógépet szereznem az eláztatott laptopom helyett. A több mint 9 éve Acer laptop lehet a megmentőm, mert időm lesz a következő pontosan három hétben, amit még Spanyolországban töltök.

Sok dologról akarok írni a jövőben. Fenntarthatóág, bevásárlási lehetőségek, környezetvédelem parkolás, éttermek érintőlegesen, programok, kiemelt események. Talajmegújító mezőgazdaság, komposztálás, talajtakarás, esővíz megtartása a talajban és tárolókban. Permakultúra. Minden mindennel összefügg, és csodálatos felismeri a túlélés esélyét.

Idősek és fiatalok szórakozási lehetőségei. Igen ez fontos, mert amikor már a hetvenes korosztály is az internetes játékok függőségében szenved (50 éves gyermekkel), akkor bizony kell a közösségek megszűnéséről és hiányáról beszélni Európában.

Ami külön nagy fejezetet érdemel, az például a helyi termelői piacok. Természetesen, ezek az igények körülbelül 20 %-át tudják csak kielégíteni jelenleg, de jó tudni, hogy nem is olyan régen ez 80% körül volt, és még korábban természetesen 100% közelében.

Nem véletlenül sok a vegán és a vegetáriánus a szigeten, hiszen mindenki számára elegendő tej és tejtermék nincs, vadhús a vad nyulak kipusztulása óta (szinte teljes) szinte teljesen elérhetetlen, a csirkék biztosíthatnak elegendő tojást apróbb falvaknak, és itt se teljesen ismeretlen fogalom a jó ünnepi tyúkhúsleves. A kubaiak szeretnek Tenerifén (a Kanári-Szigeteken) jól élni, habár annál picit hűvösebb az éghajlat, amit otthon megszokhattak a karibi térségben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.