Teplice szálláshelyek – utazás ajánló, tippek

Teplice (németül: Teplitz) cseh város az Ústí nad Labem régióban. Az Ore hegységet a cseh Középhegységtől elválasztó Bílina folyó lapályainál fekszik, híres fürdőváros, Karlovy Vary után a második legnagyobb a Cseh Köztársaságban.

Kedvezményes online szállás árak, akciók, fórum vélemények és képek: Teplice szállások, hotelek ITT. Apartmanok, lakosztályok és normál szállodai szobák. Kezdjük a szálláshelykeresést most, és után olvassunk még pár beszámoló fórumon utána a kiválasztott helynek!

Repülőterek távolsága: Klotzsche (DRS) 54.9 km – Dresden, – Ruzyně (PRG) 66.1 km – Karlovy Vary (KLV) 80.6 km.

Történelme, nevezetességei és látványosság útikalauz:
Bár a legendák szerint a termálforrásokat már 762-ben felfedezték, a fürdők első megbízható említése a 16. századból származik. A várost a 12. században említik először, amikor II. Vladislav Judit királyné, kolostort alapított a benedekrendi apácáknak. Az épület a 15. században semmisült meg, a huszita háborúknak esett áldozatul. 1813-ban Teplicében kötött hármas szövetséget az Osztrák Monarchia, Oroszország és Poroszország Napóleon ellen. 1994-ben a Polgári Demokrata Párt tagja, Jaroslav Kubera lett Teplice polgármestere, pozícióját a mai napig megtartotta. Egyesek vitatják ugyan, hogy ő állította volna helyre a város tiszteletre méltó rangját a cseh városok között. Teplicét egykor a Cseh Köztársaság kis Párizsának nevezték, bár idővel a bűncselekmények növekvő száma és a munkanélküliek aránya a régióban megrongálta ezt a tiszteletbeli rangot.

A helyi gyógyfürdők (spa és wellness) és Teplice profi futball klubja mágnesként vonzza a turistákat főképp a Cseh Köztársaság közép-keleti részéből és Szlovákiából.  A klub nevezetes játékosai közt olyan nemzetközi játékosokat is találunk, mint Josef Masopust, vagy Pavel Verbíř. A stadion (Na Stínadlech) az egyik legnagyobb az országban, időről-időre nívós, nemzetközi meccseknek otthont ad.

Látnivalók:
A város nevezetességei között találjuk az egykori benedekrendi kolostor helyén épült gótikus erődöt, melyet előbb reneszánsz kastéllyá alakítottak, majd a barokk és a klasszicista stílus nyomta rá bélyegét. A kastélyhoz festői Angolpark tartozik, de a kastélytermek korabeli berendezése magával ragadó, történelmi óraszerkezetek, mesés porcelánok és agyagedények bájolják a nagyérdeműt. De megszemlélhető a gótikus és a barokk művészet kézjegye, a teli vitrinek érméktől roskadoznak, kell ennél több? A keleti szárnyban a román stílusban épült kolostor maradványai láthatóak, udvarán a Judit királyné román bazilika altemplomával. Valamint, a város nevezetességeihez tartozik, Teplice helyi múzeuma.

Magyar nyelvű jó szálláskereső: Teplicei olcsó, szép és népszerű hotelek ITT, kiadó lakások, kemping-üdülő, ágyak és szobák.

Időjárás, előrejelzés és mai jelentések, hőmérséklet adatok (napi, 3, 5, 9 és 15 napos): www.meteoprog.cz/en/weather/Teplice/11_15/.

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek, a környéke:

Városok, közeli települések szállás ajánlóval pl.: Duchcov 6.9 km 1, Ústí nad Labem 14.6 km 5, Geising 15.3 km 4, Kurort Altenberg 15.7 km 7, Lauenstein 16.7 km 1, Most 17.1 km 1, Hermsdorf 19.2 km 1, Holzhau 19.9 km 2, Kurort Bärenburg 20.3 km 1, Kurort Kipsdorf 21.4 km 1, Tisá 21.9 km 2 és Terezín 25.8 km 1.

Összefoglalva: a teplicei hotel szálláshelyek népszerűek az ismert cseh gyógyfürdő, termál víz és strand miatt, a nyári időszakban erős a turizmus. Télen egyaránt várják a vendégeket a gyógy (spa és wellness) szolgáltatások. Utazási terveink közé érdemes bevenni ezt a célpontot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük