Telendos szállás és utazás: kis görög szigeten nyaralás

Telendos, Télendosz

Egy kis szigetecske Görögországban, igen csekély távolságra Kalymnostól (Kálimnosz) és Törökországtól (Bodrun). Egészen Krisztus előtt 535-ig az apró sziget Kalymnos részét képezte, amikor is egy földrengés kettéválasztotta őket.

Szállások a szigeteken és környékén, értékelések és egyéni árak: Online szálláshely árak Telendos, Kalymnos-sziget ITT. Hasonlítsa össze az utazási irodák ajánlatával, ha rövidebb vagy hosszabb távra tervez mint a normál turnus! A jó helyeket így foglalhatják le időben! Mirtéai, Panormos Kalymnos 5, Masouri 2, 1 és Vlychádia, igazi romantikus nyaralási helyszín.

Ezen a szép kis szigeten a kocsiknak egyáltalán semmi esélyük sincs. A gyors módja, hogy idejussunk a hajókirándulás. A vízi járművek a kalymnos-szigeti Myrtiesből indulnak. Az itt található szálláshelyek általában alapszintűek, viszont rendkívül kényelmesek és a házigazdák nagyon vendégszeretők. A szálláshelyek közelében egészen elfogadható strandokat találunk. A hajókirándulás költségei egyaránt nem vészesek, mindössze néhány csapás az evezővel és máris a mennyei szigeten találjuk magunkat. Igaz, előfordul, hogy a csónak teli van utasokkal, különösen, ha Kosból megérkeznek a tengerentúli járatok, vagy turistákkal zsúfolt komp jön Mastichariból. Ilyenkor bizony csak várhatunk.

Az év során néhány nap kiemelten fontos szerepet játszik a helyiek életében, hisz ilyenkor kerülnek megrendezésre a sziget különös ünnepségei. A jeles napokon több száz kalymniai özönlik a myrtiesi komp állomás felé. Ilyenkor pici káosz uralkodik, persze csak görög stílusban, senki nem stresszel, mindenki barátságos és szívélyes, a munka sem áll meg.

Nyugodt és békés sétákat tehetünk a part mentén, ahol legfeljebb csak a tamariszk fák lombját rázza a szél. Minden olyan egyszerű, mégis idillikus és csodaszép. Ha egyszer ellátogatunk ide, a hely biztos, hogy örökre belopja magát a szívünkbe, utazásunk örök emlék marad.

Természetesen a szigeten kiemelkedő tavernákat / éttermeket találunk, melyek rendkívül szívélyes bánásmódban részeltetnek bennünket, ha elég sokáig maradunk, biztos, hogy hamarosan új barátainkkal oszthatjuk meg nyaralásunk legfrissebb élményeit.

A sziget a sziklamászók körében rendkívül népszerű. Ha magunk hódolnánk e veszélyes sportnak, a látogatásra a legalkalmasabb a márciustól május végéig, és a szeptembertől november végéig tartó időszak. Három nagyszerű mászó terület vár bennünket, az Eros, a Szent Constine és az úgynevezett Északi-Arc.

Telendos két fő strandja a Hohlaka és a Potha. Azoknak, akik a meztelen napfürdőzés örömeinek hódolnának, a Paradise strand távolabb eső része kínál alternatívát, mely egy kicsit privátabb, ámbátor nagyon szép.

Sokak számára Telendos jelenti a tökéletes menekülési útvonalat. Görögországnak megvan az a képessége ugyanis, hogy kiűzze belőlünk mindazt a stresszt, mely hosszú hónapok folyamán gyülemlett fel szervezetünkben.

Fotó, kép galéria – szállások:
Telendos, TélendoszTelendos, TélendoszTelendos, Télendosz szállás

Közeli települések a környéken, távolságuk (Görögország és Törökország): Mastichárion 18.7 km 9,  Agía Marína 20.0 km 7,  Marmári 20.9 km 13,  Antimácheia 22.9 km 1,  Álinda 22.9 km 4,  Tigaki 23.4 km 19,  Gümüşlük 26.3 km 7 és  Kéfalos 26.5 km 33.

Egyéb hotel és szállás linkek:

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Szálláshely, magánszállás közvetlenül (angol): www.pandelisapartments.com.

Nyaralás élménybeszámolók, képek (angol):
www.tripadvisor.com/ShowTopic-g189439-i12139-k2677934-Telendos-Kalimnos_Dodecanese.html,
ill.
Fórum: www.greeka.com/forum/search.php?search_author=imagecapture.

Telendos hotel szálláshelyek magyar foglalása egyénileg blog fórum bejegyzés volt ez. Utazás a meseszép Görög szigetekre. Ajánlatok és szálláshelyfoglalás online.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük