Tata programok, fesztiválok 2015

Tatán jártam középiskolába, és akkor még nem gondoltam, hogy ennyire erős bástyája lesz életemnek, ahová időről időre visszatérek feltöltődni. Igazi kirándulóhely, ahol egymáshoz közel találjuk a látnivalók és programok zömét.

Tatán nincs unalmas nap? De van, itt is néha! 🙂 A jó társaságot hozhatjuk magunkkal, vagy bevonnak minket egy olyan programba, ami emlékezetes marad a számunkra. Alább a lista a 2015-ös dátumokkal.

2015.06.19 – 2015.06.21 Tatai Sokadalom 2015
2015.06.26 – 2015.06.28 Víz, Zene, Virág Fesztivál Tata
2015.08.01 – Tata Minimaraton 2015
2015.10.16 – 2015.10.18 Öreg-tavi Nagy Halászat Tata
2015.11.28 – Tatai Vadlúd Sokadalom 2015

Kis program a tófutás (tavaszi és őszi), a kultúrház rendszeresen kínál színvonalas programokat. Magyary Zoltán Művelődési központ, Móricz Zsigmond Városi Könyvtár: www.mzsvktata.hu.

Tatán is átível egy híres borút, rengeteg szép gyümölcsöst is találunk a térségben. Mégse innen ismerjük, de jó tudni, hogy itt mit kapunk például egy belvárosi kis zöldségestől.

Mich József polgármester vezényletével működik a programok szervezésének a felső vezetése. Mátyás király kedvelt nyaralóhelye is Tata volt.

Az uralkodók után te is megszeretted Tatát?

Az értékek megőrzésére nevelik itt a fiatalokat, és nem kell mondani sem, hogy az országos átlagnál itt jóval jobb helyzet, sőt néha már egészen nyugatra érezhetjük magunkat például a tóparti villák vagy parkok nagy fáinak árnyékában.

Programok:

Patara Tata 2010– A nagy durranás:
Negyedik alkalommal lobbannak fel az ostromlók tábortüzei a vár alatt. A török kori történelmi fesztivál egy kb. három napos (péntek-szombat-vasárnap) időutazás 1597 környékére, igazi különleges kaland, a hagyományőrzés mellett a kis mozi, a szórakozóhelyek és éttermek élete fellendül természetesen, ez a jele a turisztikai szezon elindultának. A harcoló seregek felvonulása, a vízi és szárazföldi jelenetek, a vitézi próbák, kis színházi csoportok és még megannyi más program részletes leírása: Tataipatara weboldala itt.

fürdő, strandA legfiatalabbak rendezvénye ez, ahol Tatára várják a sok érdeklődőt, olyan természeti értékekben gazdag a helyszín, ami önmagában legendás, a strand területén van a természetvédelmi terület. A fiatalabbak és az idősebbek találnak sportolási lehetőséget. Unokáinkkal, nagyszülőkkel együtt lehetünk a szabadban. Kosárlabda, strandröplabda, foci, íjászat, játszóház, vidám programok, asztalitenisz (verseny szakosztály, megyei utánpótlásnevelés) stb. Az árnyékban nagyon jól esik a hideg Zámolyi házi sör vagy egy másik jópofa sör :), a játékok és a családi örömök mellett ez is csábító erő, mindez nagyon olcsó. Az élet dolgait, gondjait itt picit el tudjuk feledni, és jól tudjuk érezni magunkat sorstársainkkal.

2010-es képes élménybeszámoló, elérhetőségek és új programok: www.tataivaroskapu.hu.

– 2011. június 17-19. – XII. Tatai sokadalom – ez az a rendezvény, ahol benépesül az Angolkert és a Kossuth tér közötti terület, csodálhatjuk a néptáncosokat (tizenkettedik alkalommal itt), koncertek, mesterek bemutatói és kézművesek kirakodóvására. A hajnalig tartó táncház igazi csemege, amit mindenkinek szívből ajánlunk, 30 felett se késő elkezdeni, hogy zenére boldogan megmozgatni a testünk, kis gyakorlás néhány táncóra és gimnasztika persze nagy előnyt jelent előtte, mert ez felér egy pörgős minimaratonnal. Web információ: www.tataisokadalom.hu.

Korábbi programokra példák:
– 2011. május 20-22. – IV. Tatai Patara
– 2011. június 5. – III. Fényes Családi Nap – strandfürdő
– 2011. június 24-26. – 18. Víz, Zene, Virág Fesztivál:
A családi fesztivál a béke és a fenntarthatóság eszméje köré épül. Az országos hírűvé vált rendezvény 17 helyszínen, több mint 200 programmal várja az érdeklődőket. Info: www.tataifesztival.hu.
– 2011. július 19-23. – Csillagpont Fesztivál – református fesztivál, ifjúsági találkozó. Szó szerint megérintő szakmai és pszichológia előadások emelik az esemény rangját, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora tanulságos beszéde után sport programok és kis csoportos beszélgetések egyaránt nyüzsgő, pezsgő, boldog perceket vagy órákat okoznak. 16-35 év közötti fiatalokat várnak elsősorban, akik segítenek a szervezésben, vagy szívesen, örömmel töltik az idejüket az Ige szavai alatt is a varázslatos környezetben. Jelentkezés, regisztráció: csillag.reformatus.hu/2011/index.html.
– 2011. augusztus 6. – XVIII. Tatai Minimarathon – nemzetközi utcai futóverseny
1984-től kezdve nagyon népes tábor járta, futotta be a verseny útvonalát. A nagy ranggal rendelkező verseny szerencsés esetben felhős vagy hővösebb időben indul, mert bizony a nyári meleg nem amatőr, kezdő szervezetnek való kirándulás élmény a futó tömeg sodrásában :): www.tata.hu PROGRAMOK, zene, fesztiválok, táborok, előadások, koncertek, néptánc, hajózás és sok-sok sport, turizmus, városnéző kisvonat stb..
– 2011. augusztus 20-30. – XII. Barokk Fesztivál

– 2011. október 14-16. – XI. Tatai Öreg-tavi Nagy Halászat – A látványhalászat egy 400 méteres húzóhálóval szinte minden korosztály számára egy egész napos élmény, ami végén az étvágy bizony megnő a friss levegő miatt, vagy a kemény halász munka fáradtságai után. Halétel-bemutató, gasztronómia, zenekarok és a néptánc szépségei egyaránt megmutatkoznak itt. Érdemes az egész hétvégét itt tölteni ekkor. www.tata.hu – Tatai Mezőgazdasági Zrt.

vadludak sokadalma a tavon– 2011. november 26. – XI. Tatai Vadlúd Sokadalom – a természeti csodák kedvelőinek ez igazi csemege, a vadludak vonulása és az őszi táj egyaránt erőteljes élményt jelenthet. 2010.-ben a jó időjárás is segítette a program sikerét. A madármegfigyelést segítő eszközök (teleszkópok, távcsövek) a félénk madarak világába engednek betekintést, www.vadludsokadalom.hu.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés