Szöul látnivalók és nevezetességek röviden, videóval

Szöul látnivalói

Világkupa és helyi liga küzdelmek az e-Sports Stadium (e-sport stadion) egy furcsa jövőképet mutat a jelenben. Japán és Korea egyaránt tud meglepetést okozni egy európai utazónak, nagyvárosban és falvakban egyaránt. A múlt, a jelen és a jövő egyszerre ízlelhető meg, érezhető át.

e-sport világbajnokság stadionban

Az észak-koreai erők elfoglalták a várost és lerombolták 1950-ben. Elképesztő fejlődésen ment keresztül a nagyváros azóta. Már 1988-ban olimpiát rendezhetett, ami a gazdasági erők és társadalmi összefogás nagy eredménye, Japán maradt vele szemben alul, az a Japán, aki azóta folyamatosan küzdve 2020-ra (Tokió) nyerte meg a rendezés jogát.

Amit én minden távoli városba utazónak javaslok, hogy keresse fel a város híres parkjait, és ott szerezzen valamilyen élményt, töltődjön fel az épített / természeti szépségek között.

Útikalauz látványosság lista:
– Bukhansan, a Bukhan hegy és nemzeti park (kirándulóhely, aminek a közelébe egy óra alatt eljuthatunk a belvárosból)
– Namsan park és torony/kilátó (videó alább)

– Cshangdeokung paloták (a régi korok, 14-15. század után kutatva nagy élmény)
– Női divat utca (pl.: Ewha Women’s University Fashion Street, jó tervezőik vannak, akik Párizst is megjárták)
– Namdaemun (Sungnyemun): nagy déli kapu, története szintén a 14. századig nyúlik vissza, a piac és környéke étel kínálata biztosan izgalmas
– Nemzeti Múzeum, The National Museum of Korea – 국립중앙박물관 (szerencsére angolul is tudnak)
– Dongdaemun piac (Keleti Nagy Kapu és környéke, pörgő kereskedelem, koreai alkudozás)
– Az Insadong tradícionális sétáló utca, Bukchon régi stílusú koreai házak (hanok)
– Hwaseong erőd Suwonban
– Buddhista templomok (pl. Coex Mall & Bongeunsa, régi, stílusos, békés és szép: youtu.be/MmvUxOpE5LE, igényes kisfilm)
– A Joseon dinasztia királyi sírhelyei (2015-ös videó: youtu.be/GhEKIXer–w.

Ahogy Kína kereskedővárosaiban is, itt is érdemes lehet egy műszaki áruházat, szupermarket-et (pl. Homeplus – TESCO) és egy outlet-et meglátogatni, valamit biztosan találunk, ami még sokáig használható, apró és értékes. Az eszementül nagy kínálat, a nagyon környezetszennyező anyagok között akadnak kincsek.

Szerencsére a szöuli fiatalok (koreai férj és kanadai feleség) sok hasznos és új videóval segítik a turistákat, egy ilyen 2017. januárjából:
, a hó ott is leesett, így láthatjuk a nem tipikus turista szezon lehetőségeit, milyen a tél Szöulban. Park, templom, ételek és hógolyózás rutin nélkül. Szórakozóhelyek, további élménybeszámolók és vélemények magyarul Szöulról: utikritika.hu/del-korea/szoul ill. www.tripadvisor.co.hu/Attractions-g294197-Activities-c47-oa30-Seoul.html#ATTRACTION_LIST – komplett látványosság lista. A koreai nyelvet megtanulni nehéz lehet, erről is beszámol a házaspár a videókban. Koreában évtizedek óta nő (feleség) hiány van, amit igyekeznek pótolni: kitekinto.hu/kelet-azsia/2010/08/25/del-korea_hoditanak_az_import-menyasszonyok.

Ennyi volt a szöuli útikalauz második része.

Útikalauz 1. rész: Szálláshely, hotelkereső tippek, szálloda ajánló ITT. Dél-Korea további érdekességek ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.