Szendrő, Smederevo városa Szerbia: szállás és nevezetességek

Szendrő

Nehéz lenne azt mondani, hogy a Duna menti kerékpárút fénypontja, mégis az lett néhányaknak, azzá válhat egy szerencsés találkozás miatt. Az emberi kapcsolataink a legfontosabbak, néha itt is kiderül. Szendrő (szerbül: Смедерево / Smederevo) egy jelentős város Szerbiában, a Dunai körzet székhelye. Igazi történelmi település a Nagy-Morava folyó torkolatánál, rengeteg értékkel, történettel és megmaradt építészeti vagy kézműves emlékkel. A vonzáskörzetével, a körülötte fekvő kistérséggel együtt több mint százezres az állandó lakossága több évtizede a teljes (484 km²-es területén). Fontos kereskedelmi, kulturális és oktatási központ. A belső (város) rész lakossága 64 ezer fő volt 2011-ben. A vára ostrománál hunyt el 1494. november 24-én például Kinizsi Pál hadvezér, országbíró.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Szendrő, Smederevo szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió (Pension), lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben. Az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Belgrád, Arandjelovac, Pozsarevác, Kevevára, Deliblát, Brestovik, Vodanj, Székelykeve, Emánueltelep, Mramorak, Mala Ivanča, Vrčin.

Szendrő járás részei: .Smederevo Смедерево, Radinac Радинац, Osipaonica Осипаоница, Lugavčina Лугавчина, Lipe Липе, Vranovo Враново, Mihajlovac Михајловац, Saraorci Сараорци, Vučak Вучак, Udovice Удовице, Skobalj Скобаљ, Drugovac Друговац, Mala Krsna Мала Крсна, Petrijevo Петријево, Ralja Раља, Vodanj Водањ, Landol Ландол, Kolari Колари, Vrbovac Врбовац, Malo Orašje Мало Орашје, Dobri Do Добри До, Seone Сеоне, Suvodol Суводол, Lunjevac Луњевац, Šalinac Шалинац, Binovac Биновац, Badljevica Бадљевица és Kulič Кулич.

Budapest és Szendrő / Smederevo távolsága kb. 439 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 4 és fél óraautópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 6 és fél – 7 óra óra (445 km).

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Wikipedia útikalauz magyarul, adatok: hu.wikipedia.org/wiki/Szendr%C5%91_(Szerbia).

A magyarországi Szendrő egy másik település, arról itt olvashatunk többet: hu.wikipedia.org/wiki/Szendr%C5%91_(Magyarorsz%C3%A1g).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.