Szárnyashajókon utazás itthon

Sólyom

SÓLYOM II., SÓLYOM III., vagyis a „METEOR” típusú, nagyméretű személyszállító szárnyashajók

Akár egy vízen hasító repülőgép – mondhatnánk a MAHART flottájának legnagyobb befogadóképességű hajóiról. A három zárt utastér mellett az exkluzív bár és a részben nyitott átjárók is annak a 108 vendégnek a kényelmét szolgálják, akik a 34, 5 méter hosszú, 60 km/órás menetsebességű Sólyom II-t vagy III-t választják. A nagyméretű szárnyashajókat 1960 és 1994 között Oroszországban gyártották, Magyarországon kívül Kínában, Szlovákiában és Hollandiában használnak még ilyen típust.

Szállás Bécs, Pozsony stb. Európa: Hotel kereső, kedvező napi, egyéni árakat gyűjti össze gyorsan, külföldi és hazai belföldi szálláshely keresés, a települések mellett sokszor a nevezetességek neve szerint is kereshetően.

VÖCSÖK II – VÖCSÖK III – VÖCSÖK IV, vagyis a „VOSZHOD-2″ típusú szárnyashajók

A maga 27,6 méteres hosszúságával közepes nagyságúnak számító, 71 fő befogadására alkalmas, 60 km/órás menetsebességű Vöcsök típusú szárnyashajók egy részét 2007-ben újították fel. A vízi járművek utasterét új oldalablakokkal és panorámaablakokkal bővítették, így az utasoknak menetközben is csodás látványban lehet részük. A hajó fedélzetén a mosdók mellett a büfét is megtaláljuk, de a vendégek kényelmét szolgálja a beépített ventilátor rendszer, az LCD monitor, melyeken a hajó orrába szerelt széles látószögű kamera képeiből tájékozódhatnak és a kényelmes, kartámmal, lábtartóval és asztallal felszerelt ülések is. A „Voszhod-2″ típusú folyami és folyam-tengeri személyszállító szárnyashajókat az ukránok gyártották, Magyarországon túl használják őket Oroszországban, Kanadában, Vietnámban, Malajziában, Szlovákiában és Hollandiában is.

BÍBIC III BUSINESS CLASS, avagy a „POLESJE” típusú kisméretű személyszállító szárnyashajó

A 66 km/órás menetsebességű, 26 fő befogadására képes, 21, 3 méter hosszú Bíbic III-at, 2006-ban újították fel. A Fehéroroszország területén gyártott szárnyashajó exkluzív utastere mellett elsősorban kiváló navigációs tulajdonságaival emelkedik ki a dunai szárnyashajók sorából. Használják belföldi és külföldi utakra egyaránt. A Bíbic III, akárcsak a Vöcsök típusú járművek, szintén panorámaüvegezésű, de az utasok kényelmét szolgálják a bőrszövet kárpitozású ülések, a hamutartókkal felszerelt, lehajtható asztalok, az újságtartó, az ugyancsak bőrborítású kartámasz és két LCD monitor is.

BÍBIC I – BÍBIC II – BÍBIC IV, avagy a „POLESJE” típusú kisméretű személyszállító szárnyashajók további változatai

Az ugyancsak Fehéroroszországban gyártott, 21,3 méter hosszú, 54 fő befogadására képes, úgynevezett sekély merülésű Bíbicek szintén kiváló navigációs tulajdonságaikkal tűnnek ki a MAHART hajóparkjából. A 65-70 km/órás menetsebességgel közlekedő vízi járműveket kis méretűknél fogva rövidebb belföldi utakra indítják. Nemcsak a nagyméretű ablakokkal felszerelt, hangulatos utastér, a fedélzeti büfé, a négy LCD monitor és a nagy teljesítményű szellőzőrendszer is a hajó kényelmi berendezéseit gazdagítja.

A hajók műszaki állapotát típustól függetlenül évenként ellenőrzik.

Kül- és belföld, avagy hova és mennyiért?

A MAHART 2009-es kínálatában jelenleg 10 opció közül választhatunk, melyek nem csak a szárnyashajóval való utazás élményét kínálják az utasoknak. Egy-egy történelmi város, vagy rendezvény meglátogatásán túl az utakhoz különböző programok, két-három fogásos ebédek is kapcsolódnak, melyekért már nem kell külön fizetnünk, hisz benne vannak a jegy megváltásakor fizetett összegben.

Bécs

Az egyes úti célok közül a magyar turisták körében még mindig Bécs a legkeresettebb, legnépszerűbb. A Visegrád és Pozsony érintésével közlekedő szárnyashajó út voltaképp egy két napos bécsi kirándulást takar, melyre 109 euróért fizethetünk be. Míg a 2-14 évesek gyermekek, illetve az érvényes Hungary Carddal rendelkezők a menetjegy árából 50%-os kedvezményre jogosultak, a diákok 10% engedményt kapnak, a két éven aluli csemetéket pedig ingyen vihetjük magunkkal. Az említett jegyár a menetdíjat, a kikötői illetékeket, az utas és poggyászbiztosítás díját is tartalmazza. A Vöcsök típusú hajók fedélzetén hideg ételekkel és italokkal á la carte büfé várja az utasokat, 10 fő fölött pedig előzetes megrendelés esetén komplett catering menüsorok közül is választhatunk. Amire jobb, ha odafigyelünk: Poggyászunk legfeljebb 20 kg tömegű lehet, az ezt meghaladó súlyú csomagok után ugyanis, akárcsak a repülőn, pótdíjra számíthatunk. Kerékpárt térítés esetén igen, kisállatot azonban semmilyen körülmények között nem vihetünk magunkkal. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik, így nem árt résen lenni beszálláskor.

Belföldi utak

A belföldi utak esetében, melyek során akár utazási csekkel is fizethetünk, két típust különböztethetünk meg. Az egyik egy hosszabb hajókirándulás valamelyik történelmi nagyvárosba, például Esztergomba, vagy Mohácsra, a másik pedig egy adott időpontra szóló fesztivállátogatás 7990 forintos egységáron. Utóbbiak közé tartozik a májusban megrendezésre kerülő Tatai Patara, illetve a júliusi Visegrádi Palotajátékok felkeresése. Tekintsük át a városlátogatásokat! Nagymaros érintésével ellátogathatunk például a hajdanán katonai célokat szolgáló, komáromi Monostori erődbe is. A hajó ez esetben a Vigadó téri Hajóállomásról indul, s mintegy két órás út során jut el Komáromba. A felnőtteknek 9990 forintért, a gyerekeknek pedig fél áron nyújtott kirándulásban egy két órás erdőtúra és egy kétfogásos ebéd is benne foglaltatik, melyet a résztvevők a Maros Étteremben költhetnek el. Ennél mintegy 2000 forinttal olcsóbb az idegenvezetéssel egybekötött esztergomi kirándulás, mely a Bazilika, az Érseki kincstár és a Vár meglátogatását is magába foglalja. Ennél kicsit költségesebb (felnőtteknek 11.990,- Ft/fő, gyerekeknek 2-14 év között 5.990,- Ft/fő) a régi idők hangulatát idéző, hagyománytisztelő solti program, mely végállomása a helyi lovascentrum, ahol a tanyamúzeum megtekintése mellett lovas kocsikázásra és lovasbemutatóra is sort kerítenek. A háromfogásos ebéden túl az utasok a helyi ízekbe is belekóstolhatnak, legyen az akár a kemencés lángos, vagy a finom, házi barackpálinka. Kalocsa és Hajós szárnyashajóval való felkeresése szintén a drágább kirándulások közé tartozik. A híres Paprika Múzeumot, a barokk város főterét, az Érseki Kincstárat, a hajósi bórkóstolót, vagy a programot záró kalocsai orgonakoncertet az utasok mintegy 16 ezer forintos áron élvezhetik végig. Baja, a Duna szakasz egyik legjellegzetesebb vízi városa is csak egy ezressel kerül kevesebbe, igaz, hogy a bajai kikötőben lovaskocsik fogadják az érkező vendégeket. Az ikonosztázairól híres Szent Miklós Görögkeleti Plébániatemplom meglátogatása mellett egy halászlés ebéd is a kirándulók elégedettségét fokozza, hogy az út végeztével tényleg mindenki úgy érezhesse, a pénzéért azt kapta, ami kijárt neki. A történelmileg igen jelentős Mohácsra, a kalocsai kirándulással megegyező áron látogathatunk szárnyashajóval. A város nevezetességeinek megtekintése mellett itt is ebéddel várnak bennünket.

Pozsony

Igaz ennyiért már Pozsonyba is ellátogathatunk. A Nemzetközi Hajóállomásról induló szárnyashajók a pozsonyi kikötőben délután fél kettő magasságában kötnek ki, ahol kisvonat várja az utasokat. Az idegenvezetős városfelfedező túra a pozsonyi vár megtekintésén túl többek közt magába foglalja az Arisztokraták Palotáinak, a Koronázási templomnak és a Prímás Palotának a felkeresését is. A sztrapacskás ebédre egy pozsonyi étteremben kerül sor, este pedig egy órás szabadprogram színesíti az utasok sűrű napirendjét. A mindössze egynapos pozsonyi kirándulásra a Hungary Card kedvezményeit nem vehetjük igénybe, ahogy üdülési csekkel sem fizethetünk. Konklúzióként levonhatjuk, hogy bár a szárnyashajós kirándulás nem tartozik a legolcsóbbak közé, egy négytagú család potom 30-40 ezret költhet egy belföldi út során, egyszer mégis érdemes kipróbálni már csak a különleges élmény okán is. Aki az egyes utak részleteiről pontosabban szeretne tájékozódni, látogasson el a www.mahartpassnave.hu weboldalra.

Egyre több kis tavon van sétahajózás lehetőség is nyáron. Éljenek a csodálatos vizeink!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.