Sveti Stefan és környéke szálláshelyek, nyaralás

Sveti Stefan a nyaralósziget,  nyaralóhely, ami keskeny földnyelvvel kapcsolódik a parthoz. Európán túlról érkező híres vendégeket is vonz. Apartmanok és kis szállodák, vendégházak nyugalma, békéje tényleg sok tekintetben nagyon értékes pihenési időszakkal ajándékozhatja meg az erre látogatókat. Elérhető árak kb. 24 euró/fő/éj ártól.

Népszerű szálláshelyek magyarul, képek, árak és vendég vélemények együtt. Azonnali visszaigazolás, kötöttségek nélkül, minden közvetlen elérhetőséggel: Sveti Stefan és szomszédai, környéke hotel ajánlatai ITT – a környék a kínálatban: Miločer 0.8 km 3, Budva 5.6 km 31, Petrovac na Moru 7.0 km 9, Čanj 13.6 km 1, Cetinje 15.4 km 1, Kotor 21.3 km 12, Bar 25.0 km 4, Bjelila 25.0 km 1, Prčanj 25.6 km 1, Tivat 25.7 km 5, Bijela 29.3 km 1 és Kamenari 29.5 km 1. Továbbá: Buljarica, Rafajlovići, Reževići, Pržno, Bečići, Obzovica, Lastva, Podličak, Kuljače és Jaz.

Hotel Azimut **** 4 csillagos, Hotel Adrovic ***, Zoran apartmanok, Hotel Residence egy luxus rezidencia, Maestral Resort & Casino (kaszinó és elit kikapcsolódás) vagy a kisebb Hotel Romanov. A környékbeli szállások sora jóval hosszabb, a magán szállásadókat szerbül kereshetjük meg illetve a közeli, pici települések listáit érdemes böngészni. Egy-egy új pici panzió vagy apartmanház nagyon jó, bevezető akciós árakkal lephet meg, ami bizony jobb lehet, mint Horvátországban.

Elit szoba és olcsó szálloda, vendégház-panziók ajánlatai – nézzen körül a szállás ajánlatok között! Sveti Stefan, Adria szállás ajánlatai ITT: hotel, apartmanház, vendégház, a teljes szálloda árlista kereshetően. Kattintson az előző piros linkre! Garantáltan a legjobb napi árak. Új online is foglalható szállás a Vila Niko Sveti Stefanban.

A megszokott, olcsó szoba árak helyett itt a nyugati árakkal találkozunk jellemzően, persze lehetnek holtszezonok, amikor tudunk alkudni egy kis vagy nagy csoporttal együtt utazva.

A luxusszálloda-sziget az Adriai-tenger egy gyöngyszeme. A szűk utcácskák nagyon hangulatosak, klasszikus látnivaló a XV. századi Szent István templom (Crkva).A török időkből származó település egy tengerparti vár építésével köthető össze. A történelem során sokat fejlődött a hely, míg végül a XIX. század elejére teljesen beépült. Vár, erőd és halászsziget a háborús időszakban szinte teljesen elnéptelenedett, míg végül a 20. században állami pénzből modernizálták.

Néhány híresség, akik itt nyaraltak egyszer vagy rendszeresen: Claudia Schiffer, Sylvester Stallone, Sophia Loren, Kirk Douglas, Monica Vitti, Sondro Pertini (olasz köztársasági elnök volt), hercegnők és színészek hosszú sora.

A Montenegrói Idegenforgalmi Hivatal (Turisticka Prganizacija Crne Gore). Információs iroda: Budva Turisticko Informativni Centar. Cím: Njegoseva 28. Tel: 086 402550. Nyitvatartási idők, egyéb: www.budva.net. A legtöbb turista szerb és vajdasági, angolul, olaszul és németül persze több helyen is beszélnek.

Nevezetességek közül kiemelkedik itt a Praskvica-Kolostor (Manastir Praskvica), a település fölötti Milocer  melletti Pastrovic hegyen áll ez az épület. A szép környezet, a parkok és gyümölcsös igazi felüdülést nyújtó látvány itt. Híres iskola is működött itt korábban.

Pénzneme, hasznos tanácsok és vélemények: www.montenegro-info.hu/index.php?hasznos_tanacsok.

Budapest és Sveti Stefan távolsága 848 km km az online útvonaltervező ajánlásával Belgrádon keresztül. Ez egy nagyon hosszú út a hegyek, völgyek és nem kimondottan elsőrangú utak miatt.

Buszos utat ritkán szerveznek ide Magyarországról.

A helyi turisztikai, utazásszervező irodák ajánlatai, kirándulások, programok egyéb szálláshelyek mint apartmanok foglalása vagy vendéglátó családok közvetítése nyelvet tanulóknak hasznos lehet.

Egyéni vagy társas utazás? A fórumok segítenek az eligazodásban, az árak és a lehetőségek összehasonlításában angolul és néha magyarul is.

Időjárása és meteorológia, hőmérséklet és csapadék előrejelzések: www.zoover.co.uk/montenegro/montenegro/sveti-stefan/weather – jól érthető hír rendszeren.

Sveti Stefan zoomolható térképe, a várostérkép és a környéke, közelében is sok szépség:
[geo_mashup_map]

álomsziget-minivárosállam

álomsziget-minivárosállam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.