Susak-sziget üdülés, apartman szállás keresés / foglalás

Susak

Susak Horvátországnak egyik legkisebb lakott szigete, csupán 3 km hosszú és 1,5 km széles, alig 3,8 km²-es teljes területtel. A szigetet Losinjból, és Rijekából hajóval lehet megközelíteni, de ha valaki merész, kicsit kalandvágyó, saját kis hajóval megközelítheti a szigetet (tapasztalt vitorlásoknak nem probléma jó széljáráskor). Állandó lakossága alig 150 kő körüli, télen sokan elhagyják a szigetet, igazi mozgás a rövid nyári szezonban van itt.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Susak szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben. Összes ár, szálláshelyek listájával interneten kereshető, az egyéni és kis csoportos utazási irodai napi árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, ténylegesen foglalható szálloda lista. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkeresők kínál szobákat jó feltételekkel.

Apartmani Dujo ITT (tiszta, 50 m²-es apartman konyhával 4 főre, kis terasz, kellemes hely olcsón)
Susak 608 Apartment 3*** ITT (tiszta, 50 m²-es apartman konyhával 4 főre, kis terasz, kellemes hely olcsón, Hálószoba I.: 2 franciaágy
Hálószoba II.: 2 egyszemélyes ágy)

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Mali Lošinj, Veli Lošinj, Nerezine, Čunski, Punta Križa, Osor, Ilovik, Sveti Jakov, Ustrine és Unije.

A legközelebbi repülőtér Pula. Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Pólai repülőtér (PUY) 52,8 km (Pula), Fiumei repülőtér (RJK) 81,5 km (Rijeka) és Zárai repülőtér (ZAD) 94,9 km – Zadar.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Budapest és Susak-sziget távolsága a hajós megközelíthetőség miatt speciális. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva elérhető egy napon belül.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Susak egy kis falu, Tengermellék hegyvidék megyében. A sziget községe kettő faluból áll: Donje Selo vagy Spjaza és a régebbi Gornje Selo, a két falu közötti távolság csupán csak 100 méter, egy kőből épített kanyargós lépcsőn lehet egyik faluból a másikba átjutni gyalogosan. A sziget egyik érdekessége, hogy vastag üledékes homok borítja, ezt kihasználva a helyiek, szőlő ültetvényeket csináltak. Kiváló minőségű bort forgalmaznak az ottani termésből. Gyermekes családoknak megfelel a sziget, mert nincsen autóforgalom. Akik csendes, nyugodt környezetre vágynak, nekik megfelelő választás, a teljes kikapcsolódáshoz. A szigeten nincsenek éjszakai bárok, éjszaka teljes nyugalom és csend van

Ajánlott látnivalók a szigeten például:
Szent Miklós tiszteletére szentelt plébániatemplomát 1770-ben építették a régi bencés apátsági templom maradványain. A régi templom szentélye a mai Kármelhegyi Boldogasszony oltár helyén állt. A templomban helyezték el a híres Veliki Bouh (nagy Isten) keresztet. A kereszt története a következő: Egy vihart követően a susaki öbölben a tenger kivetett egy keresztet (valószínűleg egy hajóról esett le). Ebben égi jelet látva a susakiak elvitték a templomukba. Ezután egy alkalommal (valószínűleg körmenet alkalmával) megpróbálták a templomból kivinni. De láss csodát, a keresztet nem tudták sem az ajtón, sem az ablakon kivinni. Egyszer bement és maradt örökké, ámen! A kereszt azóta ott látható a templomban. A kereszten kívül említésre méltó még a román stílusú egykori bencés kolostor kő ablakkeretének néhány töredéke.

A Susak sziget igencsak el van zárva mindentől, bármilyen úttól távol helyezkedik el. A sziget távlati szemléletből, úgy tűnik, mintha kettő sziget lenne, de ez csak optikai csalódás. A világító torony a sziget legmagasabb pontján helyezkedik van, száz méter magasan épült 1878-ban. A tenger néhol olyan mértékben tiszta, hogy harminc méter mélységig ellátni lefelé a mélybe.
A világítótorony egy emeletes, kőből építették, kettő négy ágyas apartman található benne.
A toronyról készíthetünk igazán jó fotókat, amire találunk példákat interneten. Pl.: ‘Facts about Croatia, Lighthouse of Veli Rat- Photo Credit Dugi Otok TZ’.

Apartman A1 *** kb 43 négyzetméter. Két ágyas szoba 15 és 9 négyzetméter, a konyha 10 négyzetméter és a fürdőszoba 4 négyzetméter.

Apartman A2 *** Kb 68 négyzetméter, két ágyas szoba 18 és 14 négyzetméter, konyha 10 négyzetméter, az étkező 13 négyzetméter, és a fürdő szoba szintén 4 négyzetméter.

Susak

Airbnb csatornán szállás foglalása pl.: www.airbnb.hu/rooms/17149509 – Robinson Lighthouse Sušac.

Ingyenes wifivel (internettel), mindennel felszerelt három csillagos szálloda színvonallal találkozunk több helyen, légkondicionált, a konyhában található sütő, a szálláson ülősarok, és egy síkképernyős televízió van. Az ingatlan tengerre néző kilátással rendelkezik. A szálláson a parkolás ingyenes. Novalja 46 km-re található.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.