Spielberg, Ausztria autóversenyzős helye egész évben

Spielberg, Red Bull Ring, hotelek, programok és látnivalók

A stájerországi várost főleg az autóversenyzés rajongói ismerik, a történelmi épületei és a kirándulásra csábító hegyvidéke éppúgy megérdemli a figyelmet.

Szállások listája, online hotel kereső, díjmentes foglalás ajánlóval/leírásokkal/fotókkal magyarul: Spielberg minden foglalható szálláshelye ITT. Olcsóbb turistaszálló háztól az igényes és hotel luxusug színvonalig minden, szálláshelyek, kedvezményes napi és több éjszakás csomag árak, minden elérhető lehetőség egész évben. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház, Airbnb és diákszállás (hostel, turistaszálló stílus) kereshetően.

A Red Bull Ring 2014 óta ad otthont a Formula-1 osztrák nagydíjnak. Ez a világ egyik legmodernebb versenypályája, amelyet a varázslatos Mur-völgy foglal méltó keretbe. Az izgalmas versenyek mellett termékbemutatók és egyéb rendezvények kedvelt helyszíne. A közelben gokartpálya és egy vezetéstechnikai centrum található. Az intézmény extra ajánlata a Red Bull Ring Tour és az élményvezetés. A másfél órás túra vendégei betekinthetnek a VIP-szalonokba és a kulisszák mögé: megtudhatják, hogyan zajlik a versenyirányítás és mi történik a médiaközpontban. A legnépszerűbb állomás a Red Bull szárnyban található járműkiállítás. A szerencsés látogatók közelebbről megismerhetik a lenyűgöző autóparkot és a változatos útvonalakat. Ha eluntad, hogy csak néző legyél, foglalj időpontot élményvezetésre! A leggyorsabb luxus- és sportkocsik volánja mögött vagy a legmenőbb motorok nyergében átérezheted: milyen érzés minden lóerőt bevetve hasítani a pályán. Az off-road pályák trükkös lejtői és váratlan kanyarai kiválóan fejlesztik a stratégiai és a döntéshozó készségeket.

Figyelemreméltók Spielberg egyházi épületei, több közülük műemléki védettséget élvez. Az eredetileg román stílusú Szent Márton-templom gótikus kórussal, valamint részben barokk boltozattal gazdagodott. A freskók egy része szintén gótikus, a 15. századból származnak. A középkori eredetű schönbergi Szent István plébániatemplom (Pfarrkirche St. Stephan in Schönberg) orgonája csaknem 200 éves. Az épület az átépítéseknek köszönhetően jelenleg főleg barokk stílusjegyeket hordoz. A kör alakú, sátortetős Szent Mihály-kápolna egykor csontkamra volt, vagyis ide helyezték az új sírok ásásakor megtalált csontokat. A plébánia istállóépületébe egy diszkoszvetőt ábrázoló római domborművet falaztak be. A parókia 1600 és 1605 között épült, a berendezés jó része a következő századból származik. A színes üvegkockákból készült biedermeier csillárok lenyűgözők!

Közkedvelt látványosság a régi vízmű fából készült épülete és a 16. században épült Schloss Spielberg (Arbesser). A kastély több nemesi család kezén fordult meg, jelenleg az Arbesser-Rastburgok tulajdona. Néhány évtizede fontos levéltári felfedezést tettek itt: a megtalált adminisztrátori levelezés részletes képet ad a 18. századi gazdasági viszonyokról.

A SissiPark apartmanjait (28 m²-es egységek) kifejezetten a RedBull Ringre érkezők igényeire szabták. A pályáktól mindössze harminc kilométerre fekvő szállások luxuskörnyezetet, szaunát és egyéb wellness-szolgáltatásokat biztosítanak a vendégeknek. A Landhotel Schönberghof & Gästehaus Enzinger ITT nagy terasza a versenypályára nyílik. Amikor nincs futam, a kilátás akkor is lenyűgöző. Az elegáns szobák maximálisan felszereltek, a gyermekeket játszótér várja. Amennyiben fontos számodra a környezetvédelem, ideális választás a „fenntartható szálláshely” minősítéssel rendelkező RINGRAST das Erlebnishotel, a Burg Rooms vagy a Ferienwohnung Yassi. A Yassi apartmanok vendégei a közeli Fohnsdorf Aqualux termálfürdőben kedvezményben részesülnek. A fiatalos, modern szobákhoz erkély tartozik. A Burg Rooms ITT pihenésre és üzleti utakra egyaránt jó, az íróasztal az alapfelszereltség része, tiszta és jó a reggeli.

Leoben autóval mindössze 25 perc az autópályán. Graz 1 órás út, hiszen a nagy hegyek megkerülhetetlenek, megkerülendőek.
KTM motor télen
Linkek, források, további részletek és információk:
– Red Bull Ring: www.redbullring.com/en/red-bull-ring/.
– 90 perces túra idegenvezetésssel: www.redbullring.com/en/experiences/red-bull-ring-tour/
– Autók és motorok parkja: www.redbullring.com/en/experiences/carpool/.
– Kis és nagy pályák, versenypályák, a helyszín térképe: www.redbullring.com/en/experiences/tracks/.
– A vezetés élménye, autó és motor bérlése (autókölcsönzés, motorbérlés): www.redbullring.com/en/experiences/drivingexperiences/ földutakra, off-road pályákon és akadálypályákon.
– A kastély története: www.schlossspielberg.de/pages/geschichte.php.
– Aqualux fürdő és wellness: www.therme-aqualux.at/.Forma-1 és Formula 4

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük