Siklós szálláshely keresés és nevezetességek

Siklós

Siklós város Baranya megyében, 1977-től városi jogú település. A körülötte lévő szőlőhegyek, gyümölcsösök és szőlők látványától önmagában jól érezhetjük magunkat. Neve németül: Sieglos, horvátul Šikloš. 50.9 km²-es teljes területén az állandó lakossága 8999 fő volt 2018-ban. 1990-ben 10607 fő volt a népesség. Nem véletlenül ősidők óta lakott, csak a régészeti leletek alapján az utolsó jégkorszak végén mamutvadász emberek éltek ezen a területen. Több kultúra képviselői jelentek itt meg. Római, kelta, hun, avar és török történetek a részei a különlegesen fordulatos történelmének. Aki még nem járt itt, az ország másik részein élt, annak mindenképpen ajánljuk ezt a térséget úticélnak.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Siklós szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Konkrétan kiemelhető szálláshelyek lista:
Szabó Vendégház ITT – kertes vidéki vendégház, 17 m²-es olcsó szobák, franciaágys vagy különágyas, az idegenforgalmi adót külön helyben kell fizetni, címe: Kossuth Lajos utca 22.


Tenkes Rooms szobák ITT – 7800 Siklós, Csukmadűlő 3614/1 hrsz, szőlőhegy igényes és tiszta kiadó szobái.
Tenkes Wellness Apartman ITT – Igényes és modern apartman, különálló üdülő. Szauna, ingyen Wifi. Minden egységhez konyha, saját privát fürdőszoba és hegyekre néző terasz tartozik. Mosogatógép, mikrohullámú sütő és kávéfőző. Grillezés lehetőség. A gyerekeket játszótér várja. Mindez 2018. októbertől érhető el. Közeli szőlők és vendégszerető borospincék.

Edit Vendégház ITT, ami a közeli Harkány (alig 5 km, szomszédos sikeres település, gyógyfürdő stb.) szálláshelye, érdekesnek találtuk megemlíteni itt. Olcsó, kerttel és ingyenes wifivel ellátott tiszta szobák, évek óta sikeres, keresett, népszerű.

Pécs, Harkány, Villány, Orfű, Palkonya, Nagyharsány, Villánykövesd, Kisharsány, Kistotfalu, Bisse, Keselyosfapuszta, Keselyősfapuszta és Áta.

Eszéki repülőtér (OSI – Osijek- Eszék) 58,4 km.

Budapest és Siklós távolsága kb. 238 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 2 óra 22 perc autópályákon haladva (forgalom és akadély nélkül). Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 3 óra 10 perc (227 km).

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A török hódoltság nem egyik pillanatról a másikra ért ide, 1526 után Siklóst egyre erősebben fenyegette a török. 1543. július 5-én jött el a legkeményebb ostrom ideje. A várvédők három nap után adták fel a kilátástalan küzdelmet, és Siklós a török birodalom része lett. A vár: hu.wikipedia.org/wiki/Sikl%C3%B3si_v%C3%A1r. Részletek és útikalauz bevezető adatok online: hu.wikipedia.org/wiki/Sikl%C3%B3s: Földrajzi fekvése, Történelme, Őskor-Ókor-Középkor és a török hódoltság kora, Újkor, a modern/mai 20–21. század, demográfiai változások, vallások, etnikumok, nevezetességei/látnivalói, kiemelten híres emberek és egyéb információk, szerbiai kapcsolatok. Itt is leírták, hogy nem sikerült ellopni könnyen a várost balkáni ‘hordáknak’, mostanság éppen mégis egy nem létező cég része lett, ilyen az isteni humor. Magyar Köztársaság (2011-ig hivatalosan), vagy azóta az Alaptörvényben szerepelő Magyarország területe? Ezt mindenki döntse el csendben. Egy másik földrészről könnyen írok ilyet, de szívből teszem, jó érzésekkel. Szeretem a földet, a szülőföldem a távolból is érzem minden sejtemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük