Shanghai szállások, jó hotel és látnivaló ajánló: út repülővel

Shanghai – Sanghaj

Sanghaj röviden Hu, méltán neves nemzetközi metropolisz, mely egyre több és több figyelmet érdemel a világ minden részéről. A Jangce folyó torkolatánál található város bír a legbefolyásosabb gazdasági, pénzügyi, nemzetközi kereskedelmi, kulturális háttérrel Kelet-Kínában, valamint a térség tudományos és technológiai központja.

Gyors szállás árlekérdezés, szobatípusok leírással és képekkel, a foglalás magyarul, egyszerűen / díjmentesen: Shanghai szállás, több mint 200 szálloda ajánlatokkal ITT – lakosztály/apartman kedvező áron, olcsó mellett a kedvelt üzleti kategóriák, 4-5 csillagos szállodák. Itt jóval olcsóbbak a hotelek mint Európában.

4-5 csillagos luxus szálloda, olcsó igazán kínai stílus vendégház, a fenti linkeken mindent megkapunk, fotók, részletes leírás, térkép, értékelések és árak együtt. Népszerűek például név szerint:
5*****: Fraser Residence Shanghai, Hotel Indigo Shanghai On The Bund és a The Yangtze Boutique Shanghai;
4 ****: Central Hotel Shanghai, Courtyard by Marriott Shanghai Puxi,
3 ***: Ziyuan Service Apartment, Hoiday Inn Express Shanghai Jinsha,

Egyéb és más besorololású:
– The Phoenix Hostel Shanghai (1-2-3-4 ágyas szobák, Wifi internet, játékok és minden, amire szükségünk lehet).
– Jinjiang Inn Nanjing East Road Pedestrian Street East Asia Hotel (belvárosi sétálóutca, 220 szoba elfogadható áron)
– Shanghai Hidden Garden International Youth Hostel (legolcsóbb, ágyak, 10 ágy egy hálóteremben (2000-3000 Ft/fő/éj)
– Shanghai Le Tour Traveler’s Rest Youth Hostel (ifjúsági, turista / munkásszálló a helyi stílusban)

Egyértelműen érdemes előre foglalni, ezer feletti szálláshely versenyez értünk, és pont ezért túl nagy a csábító erő, hogy rossz helyre kerüljünk, ha ott a színes hotel kavalkádban akarunk eligazodni. Itthon hideg fejjel, a többi vendég véleményét átolvasva és egy akciós ajánlatot lefoglalva szinte biztosra mehetünk. Percek alatt áttekinthető az összes szálláshely ára az internetről, a jól működő automatikus szálláskereső online rendszerek árai együtt: Shanghai szállás árak, akciók ITT. Szálloda szoba, olcsó magánszállás típus (bérelhető, kiadó apartman, lakás, privát házak), kis, vendégház és turista/diákszállás (hostel, hálótermi ágyak) ITT kereshető. Önellátó, reggelis, félpanziós, all-inclusive csomag ajánlatok az egész Világból.

Kerületek, a város részei szálloda ajánlóval: Putung, Huangpu, Sanghaj belváros ( város központ szíve), Minhang, Hszuhuj, Sanghaj kellős közepe, Csangning, Hungkou, Hongqiao, Lucsiacuj, Csingan, Puto, Francia gyarmati negyed, Csapej, Jangpu, Huajhaj kereskedelmi negyed, Pund, Hszücsiahuj és Vicsiaocsang.

Repülővel sokan utaznak ide Magyarországról. A 140 ezer Ft-os oda-vissza jegyár már kedvezőnek számít. Az Aeroflot Russian Airlines a repülőjáratok közül az egyik olcsóbb, moszkvai átszállással és 13-16 órás utazási idővel kell számolni legalább. A repülőjegyek árát a fenti menü keresőjével percek alatt ki tudjuk választani. SWISS és Finnair járatot többen választanak Budapestről indulva, átszállás pl. Helsinkiben. Indulhatunk Bécsből, ami jellemzően picit drágább.

Shanghai nevezetességei, látnivalók útikalauz:

Népszerű úti célja azon turistáknak, akik a modern, nyüzsgő, pulzáló Kína képét szeretnék megpillantani és egyszer s mindenkorra szívükbe zárni.

Shanghai szintén vonzó multikulturális hangulata a modern és a hagyományos, a nyugati és a keleti kultúrák keveredésének tudható be. A frissen felhúzott felhőkarcolók árnyékában feltűnnek a régi Shikumen vonalak, melyek együtt határozzák meg a város látképét. A nyugati szokások és a kínai tradíciók összefonódva továbbformálják Shanghai kultúráját és igazán emlékezetessé teszik az ideérkező látogatását.

Shanghai a keleti világ fényes gyöngyszeme, növekvő nemzetközi befolyásán túl, számos fesztiválnak, előadásnak, versenynek, kiállításnak és konferenciának ad otthont. Mindezeken felül a nemzetközi metropolisz, hála gazdag ősi kínai kultúrörökségének, számtalan nevezetes látnivalóval büszkélkedik, melyek felkeresését vétek volna kihagyni egy magára valamit adó utazónak.

Élménybeszámoló, utazás és szálloda fotók, azután a szövegek folytatása:

Egyeteme weboldala részben angolul: en.shu.edu.cn/, Campus, kutatás és felsőoktatás egyre jobban nemzetközi érzésekkel.

Itt van mindjárt a Bund és a Jangce folyó, mely Shanghai főfolyójaként a várost keleti és nyugati részre vágja, egyszersmind a metropolisz látnivalóit közrefogja. A Jangce keleti partján fekszik a Bund, Sanghaj jelképe. Körötte 1930-ban emelték azokat az európai építészeti stílusban felhúzott épületeket, melyek az új pénzügyi és kereskedelmi létesítményeknek adnak otthont. A széles parti sétányon érdemes este végigsétálni, amikor a városi fények, a kivilágítás még különlegesebb atmoszférát kölcsönöz a helynek.

A vásárlás szerelmeseinek a Nanjing Roadon a helyük, ahol 5,5 kilométeren közel 600 bolt várja, hogy felfedezzék őket. Olcsó, vagy különleges ajándékra vágyunk, a híres luxusmárkák portékáiból szemezgetnénk? – irány a napi 1,7 millió embert vonzó Nanjing Road, ettől és a kereskedés ezer éves hagyományaitól ez egy igazi vásárváros.

A Ming és Qing dinasztia építészeti stílusjegyeit hordja magán az egyik legnagyobb ősi shanghai-i kert, a Yuyuan kert, vagyis az Örömök kertje, melyet hat területi egységre osztottak fel. A területeknek mind megvan a maguk sajátos stílusa, a kert közepén található Nagy sziklakert a hely legismertebb látványossága. A kert közelében található a város istenének temploma, mely körül számos helyi büfét, éttermet találhatunk, ha városnézés közben megéheznénk.

Shanghai leghíresebb buddhista szentélye a Jade Buddha Temploma. A fehér jade Buddhák a 19. században kerültek ide Burmából. A szobrokon túl néhány lenyűgöző festményben gyönyörködhetünk a Mennyei Királyról. Bár a templomot aktív szentély lévén minden nap sok hívő látogatja, kapuja az alkalmi látogatók előtt nyitva áll.

Aki a város történelmi és kulturális atmoszférájára kíváncsi, a városközpont divatos sétálóutcáján, a Xin Tian Di-n a helye. Teraszos kávézókból, bárokból, romantikus éttermekből sincs hiány errefelé.

Shanghai modern látványosságainak sorát gazdagítja a Kelet gyöngye (Oriental Pearl) tévétorony, mely egyben a metropolisz modern szimbóluma. Ázsia legmagasabb, 468 méteres tévétornya a Jangce mellett a Bunddal szemben emelkedik. Ez a némiképp szokatlan tereptárgy uralja a városképet, nagy vonzerővel bír a turistákra. Hovatovább a pénzügyi központ épülete a legmagasabb multifunkciós felhőkarcoló Kínában. A pudongi kereskedelmi és pénzügyi körzetben található Jin Mao torony, a világ negyedik, Kína második legmagasabb épülete. A tradicionális kínai kultúra a legújabb építészeti stílusokkal keveredve zseniális kombinációt alkot, az épület nem véletlen egyike Kína legjobban megtervezett épületeinek.

A szórakozni vágyóknak, családosoknak a Shanghai-i Disneyland, vagy a vadaspark kínálhat remek alternatívát. Akit a metropolisz történelmi, kulturális öröksége érdekel, netán a tradicionális helyi ízekre kíváncsi, annak kihagyhatatlan élményt jelenthet Qibao vagy Fengjing ősi városának felkeresése. A Konfuciusz templom számtalan csodát tartogat. A város déli részén található Longhua Park ősi Longhua Pagodájáról és templomáról híres, esténként a harang ceremóniát érdemes meghallgatni.

Shanghai számtalan múzeummal rendelkezik, melyek közül mindenképp említést érdemel a város múzeuma, vagyis a Shanghai Múzeum, mely az ősi kínai művészet kincsestára, több mint 120 ezer értékes relikviának ad otthont. Az intézmény gyűjteményében bronzokat, kerámiákat, festményeket találunk. Ha az épületre felülről vetünk egy pillantást, a krisztus előtti Han-dinasztia korából származó nagy bronztükrök egyikére emlékeztet. További érdekességekkel szolgálhat Szun Jat-szen korábbi rezidenciájának meglátogatása, de a városi dohánymúzeum, tudományos és technológiai múzeum, valamint Madam Tussauds panoptikuma a különlegességekre nyitottak számára tartogat meglepetéseket.

Ami a szórakozási lehetőségeket illeti, a hagyományos és modern fesztiválok mellett, számtalan prominens színházi program, előadás, sportverseny, kiállítás, legutóbb, 2010-ben például az Expo világkiállítás, várja az ideérkezőket. A hajdani halászfalu tradicionális ünnepségei közül az újévi harangceremónia, vagy a Yuyuan-i lámpás fesztivál mindmáig dívik. A modern fesztiválok közül a nemzetközi teakultúra fesztivált, a nemzetközi virág és a nemzetközi művészeti fesztivált emelnénk ki.

2008-ban a shanghai-i stadionban zajlottak a pekingi olimpiai játékok futballselejtezői. A metropolisz egyúttal a Forma 1 rajongók paradicsoma.

Ha a kultúra barátai valami igazi különlegességet szeretnének látni, a Shanghai-i Központi Színház Portman akrobatikus showját ne mulasszák el megtekinteni. A hagyományos kínai opera kedvelői pedig a Yuyuan Színház felé vegyék az útirányt, melyet a híres Yuyuan kert tőszomszédságában találnak.

Shanghai zoomolható műholdképe és GoogleMaps térképe sok információval:

Budapest és Shanghai távolsága 8353 km az online távolság számítóval.

Környéke települései még szállás ajánlóval: Sanghajcsan, Pengpucsen, Huamu, Mejlung, Pejhszincsing, Tacsang, Hszincsing, Csangcsiao, Csangcsiang, Miaohang, Csiangcsiao és Lucsangcsen.

Látnivalók, nevezetességei, kulturális események, programok az angol útikalauzban: www.travelchinaguide.com/cityguides/shanghai.htm.

Időjárása és előrejelzések: news.bbc.co.uk/weather/forecast/1713.

Részletes oldal ajánló: shanghai.lap.hu.

Utazási témában szólj hozzá alább, a fórumban itt! Ötleteket, tippeket és véleményeket várunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.