Puerto Escondido utazás, látnivaló és nyaralás

Puerto Escondido szó szerint „Rejtett Partot” jelentő kikötőváros és turistaközpont a mexikói Oaxaca (ejtés: kb. oahaka) államban található, Oaxaca városa, Mexikó egy híres művészeti és kulturális központja.

A települést több mint egy évszázaddal ezelőtt halászfaluként létesítették, kis kikötője a kávészállító hajókat szolgálta ki.

Szálláskereső Puerto Escondido szállás – Suites La Hacienda .

Miután az 1960-as években az ország csendes-óceáni partvonalán végigfutó 200-as autópályát megépítették, Puerto Escondido is népszerű turistacélponttá válhatott. Elsősorban gyönyörű strandjaival és szörf bajnokságaival vonzza a látogatókat. Évente több ezer szörf megszállott érkezik ide. Hajdanán a város a hippik egyik híres menedékhelye volt.

A város kikötőjében továbbra is halászati tevékenység folyik. Mára a város reptere is kiépült, számos hotelt és éttermet létesítettek területén. A város szívében hangulatos kávézókat, kézműves boltokat, és még búvárkölcsönzőt is találunk. Puerto Escondido két leghíresebb strandja a Playa Principal és a Zicatela, bár rajtuk kívül találunk számos kisebbet is. A Playa Principalt 500 méter hosszú, finom, szürkehomokos tengerpart jellemzi, itt bérelhetünk csónakot is, valamint szintén innét indulnak azok a turistahajók, melyek Puerto Escondido érintetlen strandjaihoz viszik utasaikat, hogy felfedezhessék a tengeri teknősök populációját, vagy hódoljanak a mélytengeri halászatnak.

A Playa Zicatelát az „El Morrónak” nevezett sziklás kiugró választja el a többi strandtól. A Zicatela 40-50 méter széles, néhány kilométer hosszú, magas hullámok jellemzik, melyek akár a hat méteres magasságot is elérhetik. Vagyis ez egy világszínvonalú szörfparadicsom. Természetesen a városban számos más kisebb, pálmafákkal szegélyezett, kobalt kék színű vízzel rendelkező strandot is találunk. Bár Puerto Escondidót valóban mindenki a mélytengeri halászat, a vitorlázás és a szörfözés mekkájaként ismerni, meg kell jegyeznünk, hogy szörfözésre a legalkalmasabb az áprilistól szeptemberig tartó időszak, ilyenkor duzzadnak ugyanis a leghatalmasabbra a hullámok. A fürdőzők pedig jobban teszik, ha számolnak az árapály jelenségével is, máskülönben meg fognak lepődni, milyen nehéz kijutni a vízből az északi parton.

Nincs nagy hotel kínálat, inkább szörfös paradicsom, ahol kedves kis szálláshelyek vannak többségben.

Online árak és szobafoglalás: Puerto Escondido szálláshelyek – Suites La Hacienda – 4 csillagos hotel szoba színvonal a nyugodt lakosztályokban.

Egyetemi oktatás, campus: www.umar.mx – Universidad del Mar.

Zoomolható térképen, GoogleMaps műholdképek:
[geo_mashup_map]

extrém hullámok

extrém hullámok

a parton

a parton

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.