Mechelen nevezetességei és hotel szállás választása

Mechelen városa rajta van több listán is, ami a kötelezően meglátogatandó európai városokat listázza. Belgiumban mindenképpen kiemelten kezelik ezt a várost. Még az elmúlt nehéz években is tudott fejlődni. Történelmi emlékek, ipar, kultúrák keveredése és rendezett városkép vár ránk most.

Díjmentes szállodakereső magyarul, kedvező egyéni árak. Csomag és napi ajánlatok minden szobatípusra: Szálláshelyfoglalás, ajánlatok keresése magyarul ITT – . Három és négy csillagos szálloda kategória a modern nemzetközi standard üzleti NH láncig, B&B és kis panzió (vendégház) kategória is. Igazán olcsó helyet ritkán találunk Belgiumban, itt is ritkán találkozunk egy-egy kedvező akcióval (pl. a Novotel Hotelben).

A Martin’s Patershof **** képeit végignézve nem csodálkozhatunk, hogy ez a legnépszerűbb, legkeresettebb szálláshely. Aki jó előre tud tervezni, foglalni, annak kedvező 79-99 eurós áron is juthat egy szép szoba büféreggelivel. Fedezze fel a várost, vagy kössön egy jó üzletet itt a belvárosban!

Átutazóban lévők a picike B&B Soetemin ** vendégház szolgáltatásába kóstolhatnak bele. Elegáns, egyszerű és tiszta szobák, tényleg családias hangulat.

Csak 2-3 perc, gyorsan átlátni az összes szálloda ajánlatát Mechelenben, ez a rendszer kikeresi az internetről az összes közül a legjobbakat: Mechelen városa szállás ajánlatai részletesen ITT magyarul – angol, német, francia, spanyol, olasz stb. nyelven is, megy a keresés és a szállásfoglalás.

Lakosztály - suiteA közeli nagyvárosok sok autós vendéget hoznak ide. Így a Dusk till dawn – The red spot exkluzív központi elhelyezkedésű design szállás 120-130 eurós napi árai ellenére szép jövőre számíthat. Ezek a lakosztályok (hotel apartman kategória vagy még jobb) wifi internettel, terasszal és étkező résszel szinte mindenki igényeit kielégítik ebben az árkategóriában.

Design suite

Design suite

……………………..

Mechelen (holland, franciául: Malines, németül: Mecheln) a flamand nyelvterületnek számító Flandria területén, Antwerpen tartományban található belgiumi város, az azonos nevű járás központja. A városon keresztül folyik a Dijle folyó, ami a város egyik becenevét eredményezte (Dijlestad, azaz a Dijle városa).

A környékbeli falvak: Nekkerspoel, Battel, Walem, Heffen, Leest, Hombeek és Muizen. Mechelen a környék egyik legsűrűbben lakott és iparosodott része, Brüsszel és Antwerpen között találjuk, mindkét nagyvárostól kb. 25 km-re. A várostól északra és délre elterülő ipari parkok és irodák mellett a város lakói jelentős számban ingáznak a fővárosba, illetve az antwerpeni kikötő melletti nehézipari üzemekbe a kivilágított nagyon forgalmas autópályákon.

Látnivalók és érdekességek sora nagyon hosszú, alább olvashat nevezetességeiről, adatok a történelemből: https://hu.wikipedia.org/wiki/Mechelen_(telep%C3%BCl%C3%A9s)
– A Szent Rumbold-katedrális
– harangjáték iskola
– botanikus park
– Játékmúzeum (Speelgoed Museum)
– A Lakenhal (gyapjúkereskedők terme) és a hozzá csatlakozó 14. századi harangtorony az UNESCO világörökség) része.
– Yorki Margit palota
– A gótikus-reneszánsz stílusú Hof van Busleyden
stb…

Budapest és Mechelen távolsága 1369 km, ami majdnem egészen végig autópályán is megtehető! 🙂 A távolság nagy, de egy európai körutazáson egy busszal, vagy egy jó fogyasztású kis autóval megtérülhet ez az óriási utazás is.

Utazás olcsón, repülőjegy-repülőjáratok, vonat vagy buszos út?
Kényelmes a repülős út. A fapados repülőjegyek mellett Malév akciókkal is jó áron juthatunk el Brüsszelbe, több társaság repülőjárataival is megoldható. Talán még a buszos út, amit fontos megemlíteni a repülést mindig elkerülőknek, a távolsági luxus buszok elterjedésével ez már nem is olyan rossz.

A város időjárása és előrejelzés: .weather.msn.com/local.aspx?wealocations=wc:BEXX0013

A város hivatalos weboldala (A Google Translate (fordító) segítségével hasznos információkat is meríthetünk belőle): www.mechelen.be.

Mechelenben található Belgium régi futballklubjai közül kettő, az 1904-ben alapított KRC Mechelen és KV Mechelen. A sportélet itt az országos átlagnál magasabb, így érthető, hogy miért egészségesebb, pezsgőbb itt az élet, így nem csak a sör folyik.

Zoomolható térkép, Mechelen városa és környéke GoogleMaps műholdképekkel:
[geo_mashup_map]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.