Positano szállás: nyaralóhely Sorrento közelében

Positano

Miért jó ide foglalni? GoPro videók kanadai forrásból kellemes zenével:

Egy kiváló nyaralási helyszín, az olaszországi nyaralóhelyek hosszú listájában jó hírnevet vívott ki magának az elmúlt évtizedekben, a folyamatosan és jól végzett munkának itt komoly eredménye lett. Az online egyénileg foglalható szálláshelyek száma nagyon megnövekedett, és a globális verseny miatt az árak az elérhető kategóriában maradtak.

Népszerű szálláshelyek magyarul: Positano hotel szállás ajánlatai ITT.
Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg, a környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakásai, konyhás apartmanok, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház, fa- és mobilház, és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett blog-fórum szerűen.

Helyen és a környéken nagy panziók, apartmanok és szállodák száma, ezek jól megfelelnek a különböző igényekre. Olcsó szállások, wellness és üzleti elegáns szállodák csoportnak, rendezvényekre. A Wifi internet szolgáltatás a legtöbb helyen már alap, így akik nem tudnak teljesen elszakadni az üzleti élettől vagy az ismerőseiktől, családtagjaiktól, azoknak mindig ott a lehetőség egy hívásra, videó telefonálásra vagy egy rövid emailre.

5 csillagos például: Hotel Le Agavi vagy a közelben még a Casa Angelina Hotel (Praiano) ill. Hotel & Resort Capo La Gala (Vico Equense), csodálatos kis szállodák és tengerparti mini üdülők ezek. A 4 csillagos szálloda kategóriában találjuk inkább azt, amire számítunk, ott vannak butique és villa szállók, ilyen lélegzetelállító a Hotel Poseidon vagy a Buca Di Bacco háza. A Hotel Palazzo Murat egykoron királyi rezidencia volt, mai vendégkörét sok 5 csillagos hotel megirigyelné több tekintetben.

Hosszú időre előre betelt, elkelt a Villa Graziella (saját medencés, 200 négyzetméteres villa maximum 10 főre). A Casa Giovanna Positano (4 fős privát apartman) jó előre még foglalható. A Villaverde olcsóbb panzió (12 szobás, tiszta, szép a panoráma). A Le Ghiande B&B mindössze 3 kiadó szobájával nagyon kellemes hely, a jó értékelések bizonyítják a tulajdonosok igyekezetét, a pazar panoráma életre szóló érzést, élményt képes adni.

Repülőterek (Airport) távolsága a központtól légvonalban: Capodichino – Nápoly (NAP) 33.0 km, Salerno Aeroporto di Salerno (QSR) 36.1 km. Mindkét repülőtér elérhető busszal, a taxi transzfernél jóval olcsóbb a menetrend szerinti helyközi és a turistákra szakosodott hotelig szállító kisbuszos megoldás.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Nevezetességei, látnivalók és történelem:
Nyugodtan mondhatjuk, hogy ma már nem igaz, hogy minden út Rómába vezet. Positano a hangulatos kisváros a déli partvidék igazi ékszere, a salernoi öböl fölött, sziklafalra teraszosan épült rész ez. Mór stílusjegyek és a térség jellegzetes kerámia díszítései jellemzik, teraszairól lélegzetelállító panoráma nyílik az azúrkék tengerre és a szűk öbölre.

A 16-17. században az Amalfi Köztársaság gazdag kikötővárosa volt, később elszegényedett, a 19. század közepére lakosságának több, mint felét elveszítette, az Egyesült Államokba vándoroltak ki rengetegen. A 20. század első felében szegény halászfaluként tarthatták számon. 1950-es évektől kezdte el nagyobb számban vonzani a turistákat, különösen azután, hogy John Steinbeck 1953 májusában esszét közölt Positanóról, “Positano mélyre hatol”. Igen, sokszor egy ilyen kis lökéstől indul meg egy alulról építkező kiváló vendéglátás, amiről mondhatjuk, hogy ma már világhírűvé vált. A közepes árkategóriát keresőknek éppen elérhető, de itt a csúcs luxus képviselteti elsősorban magát, a sztárok, gazdagok pihenőhelyeként számon van tartva.

A környék a kínálatban, városok / szállások távolsága: Agerola 4.1 km 18, Praiano 4.3 km 21, Pimonte 5.1 km 2, Furore 5.6 km 6, Meta 6.1 km 3, Vico Equense 6.3 km 13, Gragnano 6.7 km 2, Piano di Sorrento 6.7 km 11, Conca dei Marini 7.0 km 5, Sant’Agnello 7.5 km 23, Castellammare di Stabia 8.0 km 6 és Sorrento 9.2 km 112.

Térképeket a turisztikai központokban kérhetünk helyben, illetve útvonal terveket a GoogleMaps segítségével előre el tudjuk készíteni. A környék zoomolható térképe, műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, program (túra, hajózás és városnézés) ajánló és képek. PositanoAngol Wiki: en.wikipedia.org/wiki/Positano. Történelmi leírás, látnivalók részletesebbek, nevezetességei ma és korábban.

Kis hotel videó, élménybeszámoló: youtu.be/m3i4j7suCFE.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.