Portugália felfedezése: 2011

Portugália felfedezése sokunk álma lehet, ez tényleg egy olyan hely, ahol hosszabb időt is érdemes eltölteni pihenéssel vagy munkával.

Egy olyan országba ajánlunk utat, ami sok felfedezőt adott a középkorban. Nekünk is egy kaland lehet felfedezni az ő országukat, ami kis mérete ellenére nagyon színes.

A Proko Travel utazási iroda körutazását bátran ajánlhatjuk a mozgalmas utak kedvelőinek. Ez egy részben repülős út, ilyen távolra ritkán indulnak buszos kirándulások.
Időpontok: 2011. augusztus 12-17. vagy szeptember 30-október 5. – 5 éjszaka félpanziós ellátással 3 csillagos szállodában.
Fakultatív programok: Tomar – Batalha – Nazare – Fatima, a kirándulások ára 15000 Ft.

A program
1. Nap: Budapest – Portó (repülővel)
A borairól, hídjairól, épületeiről is híres városban sok program közül választhatunk. Szállás vacsora is az árban. (Nem Porto-Vecchio, ami persze szintén csodálatos hely).

2. Nap: Portó – Guimaraes – Braga – Coimbra – Fatima (225 km)
Portugália első fővárosa Guimaraes volt a XII. században. Két főtere is van egymás mellett. Bragaban látjuk még a híres katedrálist, főherceg síremlékét, aki a leírás szerint magyar származású volt. Kb. 100 templom, paloták, kisebb terek is a gazdagságról, és a történelmi fontosságáról beszélnek. Coimbra egy országosan ismert kulturális központ, egyeteme a legjelentősebbek egyike az Ibériai-félszigeten, románkori katedrális stb. stb. 2 éjre Fatimaban van szállásunk.

3. Nap: Tomar – Batalha – Nazare – Fatima (220 km)
Ezen a napon egyéni vagy csoportos programot is választhatunk az érdekességek felfedezéséhez. A tomari lovagrend várkastélya a világörökség része, gótikus katedrális Batalha, szintén az UNESCO világörökség listáján szerepel hasonlóan Alcobana, Sintra…
Óceánparti látogatás, Nazare a hangulatos halászfalu. Rövid fürdőzésben is lehet részünk, vagy például a zarándokhely áhítata adhat kellemes emlékeket. Vacsora a szálláshelyen.

4. Nap: Alcobana – Óbidos – Sintra – Cabo da Roca
Szűz Mária Apátság, nyári királyi rezidencia mesés környezetben. Byron is Cabo da Roca-t választotta lakhelyéül, itt 147 méter magasról pillanthatunk le az óceánra, ez a földrészünk legnyugatibb csücske. 2 éj szállás Lisszabonban. Sok szép képet találunk, ha a látnivalókra keresünk az interneten.

Cabo da Roca: ócean part szép sétaúttal

5. Nap: Lisszabon
Az izgalmas városban a viharos történelem számos eseményéről hallhatunk. Torre de Belém a Tejo vizében álló régi torony. Felfedezők Emlékműve is a város egyik jelképe. A főtere a Praca do Comercio, Baixa elegáns utcán öröm a séta, Alfama szűk sikátorai is mesések itt.

6. Nap:
A 98’-as világkiállítás területén található a Oceanium. A hatalmas akvárium a helyiek körében is nagyon népszerű régóta. Itt bőven akadnak látnivalók, a kikapcsolódás több korosztálynak is kedvence a tengerek élővilágát szemlélve. A programok után irány a repülőtér.

Magellán, Bartolomeu Diaz,Tengerész Henrik.

Az ára 204.000 Ft + repülőtéri illeték kb. 55.000 Ft (a fizetéskori árfolyam stb. függvénye) + transzferek 12000 Ft. Az egyágyas felár 35.000 Ft. 60 év felettieknek 2000 Ft kedvezmény.

További pl. all-inclusive, 2 hetes portugáliai ajánlatok más, luxus/elit kategóriájú utakat szervező utazási irodákban találhatóak.

További kihagyhatatlan hely még  Portugáliában Albufeira – tökéletes pihenőhely, nyaralás, szórakozóhelyek, wellness és vendéglátás magas színvonalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük