A napfényes Olaszország, út ajánlat

A napfényes Olaszország tájain rengeteg körutazási lehetőség vár. Az utazási irodák által szervezett utak közül az alábbi tetszett meg nekem az Utazás Kiállítás 2011 standjait átböngészve.

Egy elérhető árú egy hetes út autóbusszal először!

Egy felejthetetlen utazási élmény a – RómaNápolySorrentoCapri út. 2011. április 2-9. a Haris Travel Club útjain. Repülővel visszautazva április 2-8., az ár jóval magasabb 149500 Ft + repülőtéri illeték kb. 15.000 Ft.

A belépők ára kb. 120 euró, az útlemondási biztosítás 1,5 %. Az ár tartalmazza a szállás félpanzióval, utasbiztosítás és idegenvezetés szintén az árban.

Az UNESCO világörökség része Nápoly történelmi központja, Pompei régészeti lelőhely, Róma történelmi központja, Tivoli: Villa Adriana és a Villa d’Este.

1. nap egy hosszú út kis pihenőkkel, kora reggel indul a Busz Budapestről, Rimini távolsága kb. 960 km Szlovénián át, késő este érkezés és vacsora, szállás elfoglalása.

2. nap Rimini – Tivoli és Róma környéke (420 km), reggeli után a hosszú út során híres épületek sorát csodálhatjuk meg (pl. Hadriánus császár palotája).

3. nap: Róma (70 kmes út). Colosseum, forum Romanum, Trevi-kút, Spanyol-lépcső stb. Az olcsóbb szállás a város környékén van.

Sorrento kikötő és szállodák este4. nap: Róma – Sorrento (270 km út): Reggeli után a Vatikán látnivalóinak meglátogatása. A világ legnagyobb római katolikus temploma a Szent Péter Bazilika, délelőtt még van egy rövid városnézés (Piazza Navona, Pantheon), délután megy tovább a busz Sorrento környékére.

5. nap: Nápoly – Pompei (kb. 250 km). A harmadik legnagyobb olasz város. A belvárosi nevezetességek után a lávakitörés emlékeit tekinthetjük meg. A Vezúv isz. I századi kitörése előtt a Római Birodalom egyik leggazdagabb települése itt volt.

Capri Olaszország6. nap: Capri: a félnapos hajókirándulás egy kihagyhatatlan élmény, ahol szép időben biztosan sikerül feltöltődni. A sziget valamikor Tiberius császár kedvelt tartózkodási helye volt, ma egy idegenforgalmilag felkapott hely néhány látványossággal. A növényzet szép a sziklaszigeten, a tiszta tengeri levegő önmagában is különleges. A parkokban virágok és kiskertek, az olajfák számos helyen betöltik a teret. Színek, illatok és a gazdagság fényei várnak itt. A csend szigeteként is szokták említeni.

7. nap: Caserta – Montecassino – Róma – Chianciano Terme (kb. 270 km). Délelőtt látogatást tesz a csoport a nápolyi királyi palotában (Caserta), Délután egy bencés szerzetes központ (a híres Montecassiono) gyors megtekintése a program. A csoport egy része a repülőtérre megy, a többiek még alszanak egyet Olaszországban, és utána indul vissza a busz Magyarországra.

Díj – buszos: 137500 Ft, egyágyas felár 30.000 Ft. Repülős 149500 Ft plusz kb. 15000 Ft reptéri illeték, az egyágyas felár itt 26000 Ft.

Sok szép utat és nyaralást mindenkinek! Várjuk mások ötleteit is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük