Plzen szállások – pilzeni hotelek, utazás és nevezetesség tipp

Plzen (németül: Pilsen, magyarul Pilsen) Csehország negyedik legnagyobb városa, Nyugat-Csehország közigazgatási, művelődési és gazdasági központja. 138 km²-es teljes területén az állandó lakossága 170936 főre emelkedett 2018-ban.

Plzen szállásfoglalás magyarul, szállás árajánlatok: Plzen jó hotel és olcsó szállások ITT:  a kedvezményes online árak jobbak mint közvetlenül a szálláshelyet megkeresni, panzió, hostel (diák és turista) és apartman (bérelhető konyhás lakás, családi szoba) ajánlatok között a legtöbb megtaláljuk a számunkra megfelelőt előfoglalással. Vendég élménybeszámolók olvasás a fenti piros linkre vagy a jobb oldalsó szálláskeresőre kattintva. A elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden.

A plzeni vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kiemelten kedvelt hotelek:
• Courtyard by Marriott Pilsen **** (közel 5 csillagos szolgáltatás, tökéletes kényelem)
Golden Fish Hotel Apartments **** (Bory Park mellett a város dél-nyugati részén, kiváló szobák és kiadó apartmanok)
• Hotel Rous **** (központi, belvárosi, a látnivalókhoz és programokhoz közeli)
• Hotel Hazuka *** (óvároshoz közeli kellemes vendégház)
• Hostel River és a Penzion U Gigantu a legolcsóbbak 2 főre, sok előfoglalási akcióval

A 1-2-3-4 csillagos szállodák, panzió-vendégház és az apartman kategória online akciós árakkal. Normál, olcsó és üzleti/luxus lakosztályok, szobák vagy ágyak. Diákszállás, munkásszálló kategóriától a drága elit szolgáltatásokig.

Az összes szállás ajánlat együtt: Plzen hotelek, villák, panziók és vendégházak, minden szálláshely összes ajánlatalista ITT kereshetően – pilzeni árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből. Kiadó szoba, lakás rövid és hosszútávra. Szállás-kereső magyarul oldalt jobbra (fent) található.

Néhány konkrét szállás neve még: Enjoy Inn egy olcsóbb, Angelo, Top Cityline Primavera Hotel & Congress, IBIS és a Best Western Hotel Panorama, ez csak néhány az ismertebb szálloda nevek közül a központi részeken és külvárosban.

Plzen

szállás

A Plzen közeli, a környéke települései még kínálnak jó és olcsó szállás lehetőségekkel, név/ távolságok légvonalban/ajánlatok: Zruč 7.3 km 1, Třemošná 7.8 km 1, Dobřany 12.1 km 1, Hromnice 12.1 km 1, Rochlov 15.7 km 1, Dolní Lukavice 16.7 km 1, Rokycany 16.9 km 1, Břasy 17.1 km 1,  Dobřív 23.0 km 1, Stříbro 26.5 km 4, Kladruby 27.8 km 1, Zbiroh 30.8 km 1, Konstantinovy Lázně 32.3 km 10, Nepomuk 34.1 km 1, Horšovský Týn 39.1 km 2 és Klatovy 39.3 km 3.

hotel

Repülőtér távolságok a város szívétől: Karlovy Vary (KLV) 60.0 km és Ruzyně (PRG) 76.0 km – Prága.

Budapest és Plzen távolsága az online útvonalterv tervezővel: 614 km, 5 óra 45 perc utazás autóval autópályákon.

Útikalauz magyar bevezető:
A cseh iparvárosok egyik legnagyobbika, gépiparáról és a sörgyártásról ismert. A Pilzeni-medencében, a Mze-, Radbuza-, Uhlava- és az Uslava-folyók egybefolyásánál fekszik. Innen ered a Berounka-folyó.

Pilzent 1295-ben II. Vencel alapította a bajor, szász és prágai utak védelmére. A 15. század folyamán, hol a katolikusok, hol a husziták foglalják el és vissza a várost. 1468-ban itt nyomtatják az első cseh nyelvű könyvet. A 19. századra Prága után Pilzen lesz Csehország legfontosabb települése. Ekkor alakul meg a Skoda (csehül azt jelenti, kár) gépgyár, ekkor egyesülnek az elkülönült sörfőzők és alapítják meg a modern sörgyárat (a 12 fokos világos Pilsner Urquell és a 14–18 fokos barna Gambrinus sörök a csehek máig világhírű termékei), ekkor adják át a városi vasútállomást, 1899-ben pedig már villamos is jár.

Látnivalók, nevezetességei:
Pilzen történelmi központját a régi városfal határolja. A 19. század közepén parkokból hoztak létre egy kör alakú zöldövezeti részt a városban. A történelmi városközpont utcáin sétálgatva a város eredeti, gótikus tervrajzát fedezhetjük fel, az egyedileg kialakított sakktábla elrendezést. A város másik meghatározó jellegzetessége a Szent Bertalan katedrális tornya, mely a maga 103 méterével a legmagasabbnak számít Csehországban.  A reneszánsz időszak nemcsak a Városháza sgrífittóval díszített épületén hagyta nyomát, számos régi polgári ház és porta őrizte meg emlékét. Előbbi az emeletén található Serfőzők Próbapadjáról ismertté vált, erre kellett ugyanis a mesternek ráöntenie a ser főzetmintáját, majd ráülnie. Ha a sör megszáradása után a nadrágja nem ragadt bele, akkor elfenekelték, a sört pedig kiöntötték. A 19. század végén épült a világ harmadik legnagyobb zsinagógája, melyet stílszerűen A nagy zsinagóga névre kereszteltek a pilzeniek. Ugyancsak ebben az időben létesítik a hatalmas parkokat és gyümölcsöskerteket, az egykori középkori, romos erődítmények helyén.

Ha Pilzenben járunk nem szabad elmulasztanunk a sörfőzde múzeumot sem. Az épület csodával határos módon őrizte meg eredeti állapotát, így aztán teljes épségében szemlélhetjük meg a városlakók malátaházát, a kutat, a silót, a kétszintes pincét és a hűtőpincét, melyek ugyancsak a reneszánsz korból származnak. A mai Na Parkánu söröző az 1824-ben épített községi malátaház helyén áll, a Veleslavínova-utca végében található, a városfal közelében, mely a múzeum részét képezi.

A Pilzeni Állatkert és Botanikus kert kiemelkedik a látnivalók sorából. A 21 hektáros tavakkal, kis hegyekkel, arborétumokkal és parkokkal tarkított zoo a városközpont közelében található. Itt van Európa második legnagyobb medvelakhelye, ezen kívül híres arról is, hogy a majmok és vadállatok számára természetes életkörmülményeket biztosítanak. A világ legritkább gyíkjainak példányait, ilyen például a Komodói sárkány, testközelből szemlélhetjük meg. Ezek a hatalmas gyíkok csak néhány állatkertben láthatóak az egész világon. Az állatkert mellett található a lochotíni amfiteátrum, Csehország legnagyobb természetes amfiteátruma. A botanikus kertben speciális, kaktuszfélékkel teli üvegházat találunk, valamint egy információs ösvényt, mely a “Negyedidőszaki Természet Fejlődéstörténetét” mutatja be.

Gyors plzeni hotelkereső: Plzen olcsó hotelek és egyéb szállások ITT – vendég vélemények, értékelések.

Időjárás előrejelzés, aktuális adatok: Accuweather.com részletek, előrejelzések ITT.

Plzen Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek, StreetView fotók egyre jobb minőségben az interneten.

Plzen vagy Pilzen szállások, térkép és időjárás előrejelzés leírások. A történelmi belvárosban sok a látnivaló, a jelen és a múlt nevezetességei együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.