Eurodisney Párizs és környékén top luxus hotelek

Párizs a világ nagy kedvence, száz év után is fontos kereskedelmi, turisztikai és kulturális központ, agglomerációjával együtt szinte egy áttekinthetetlen zűrzavar.

A város pezsgése mindig nagy, amit a terror és a zavargások több évtizede igyekeznek a helyére tenni. A rommá tört autók mindennaposak, mégis az egész világból érkeznek ide a következő top programokra:
– királyi luxus szállodák (Ritz, Hotel Napoleon, Maison Souquet, Le Bristol, Le Royal Monceau-Raffles, Paris Marriott Champs Elysées és a múlt ékköve a Hotel de Crillon)
– hajókázás a Szajnán (1. Yachts de Paris: 205-255 euró egy közel három órás program, 2. elit étkezéssel együtt €99 – €148 Bateaux-Mouches vagy 3. olcsóbb a Paris en Scène: €45 felnőtteknek ill. €35 gyermekeknek)
– fesztiválok, nagy rendezvények a Champs-Elysées-n (tüzijáték, az Eiffel torony látványa)
– Place des Vosges – az egyik legrégebbi tér, Victor Hugo is itt lakott (4. kerület, Marais régi zsidónegyede)
Louvre (múzeum, amit végigjárni 3 nap lehet, átélni több hét)
– Sainte-Chapelle – szép középkori épület, a színes üvegablakok összfelülete óriási
– a hétköznapi látnivalók egy profi, privát idegenvezetővel jobban élvezhetőek: Cité (Notre Dame, St. Chapelle), Latin negyed utcácskái, templomai, Hotel de Ville, bevásárlónegyed. Akár kerékpárral is, praktikus és egészséges, lásd pl.: www.esprit-de-paris.com/pages/votre-guide-prive-pour-visiter-paris.html. Incentive, nappali és éjszakai luxus túrák minden igényre.

Luxus hotel, szálloda ízelítő képek egy percben:

A híres Disneyland sokunk célpontja franciaországi utazásunkkor. Párizs közelében vár a nagy kikapcsolódás, szórakozás felnőtteknek és gyermekeknek együtt. Többféle ár és minőségi színvonal, ahogy a párizsi és a velencei utakon is megtapasztalhatjuk. Once upon a time, Disneyland Paris Resort, a videó sokat elárul a mesék és a valóság találkozásáról 2015:

A luxusnak ára van, szezonon kívül, akciósan például télen (februárban) 149 euró/fő áron kaphatunk egy napos/éjes csomagot, tartalmazza a négy csillagos hotel szállást reggelivel, az egy napig érvényes Disneyland® Park ás Walt Disney Studios® Park belépőt, transzfert a Disney® Parks-hoz, és a hotelnél a parkolóhelyet.

Lásd még pl.: – Sleeping Beauty *** ITT (felszerelt privát apartman kiváló szolgáltatással 2015. óta, 7 éjszaka 6 főre például 655 euró + 50 euró végtakarítási díj + 1,6 euró/fő/éj idegenforgalmi adó)
– Vienna House Magic Circus at Disneyland® Paris (77703 Magny-le-Hongre) és további települések szállás ajánlóval a térségben, közelben: Serris, Chessy, Montévrain, Bailly-Romainvilliers, Esbly, Coupvray, Montry, Couilly-Pont-aux-Dames, Jossigny, Coutevroult, Saint-Germain-sur-Morin és Chalifert.

Túra élménybeszámolók, hotelek, szállások, marketing anyagok és látnivalók képeiből válogatás:

Hivatalos weboldal: www.disneylandparis.com – magyar nyelven nem volt elérhető, amikor néztük.

Szállás keresés Párizsban vagy környékén: szálláshelyek keresése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük