Opava szálláshelyek és utazás Csehországban

Opava

Németül Troppau, lengyelül Opawa, város Csehország keleti részén. Fontos üzleti, gazdasági és kulturális központ, része a kelet-csehországi iparvidéknek. Az Opava és Moravice folyók összefolyásánál fekszik.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg. Hotelek, szállodák és panziók: Opava hotel ajánló, jó online szállások ITT.

Városok távolsága, ahol online szállás árak is kereshetőek: Jilešovice 16.5 km 1, Šilheřovice 25.1 km 1, Racibórz 25.1 km 2, Ostrava 29.3 km 15, Vratimov 35.1 km 1, Příbor 37.3 km 1, Wodzisław Śląski 39.7 km 1, Štramberk 41.1 km 3, Kopřivnice 42.4 km 1, Frýdek-Místek 42.9 km 5, Karlova Studánka 46.0 km 1 és Karviná 46.2 km 1.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Történelem, érdekességek, látnivalók és nevezetességei:
Opavát írásos források 1195-ben említik először, amikor a kereskedelmi utak csomópontjában állt, városi rangot 1224-ben kapott. 1742 és 1918 között az osztrákok tartották uralmuk alatt, ekkor Troppau néven Szilézia tartomány székhelye volt. 1938 és 1945 között német megszállás alatt állt. A város jelentős részét elpusztították ugyan, számos kulturális és történelmi jelentőségű emlékműve érintetlen maradt. Az 1269 előtt épült minorita kolostor és a Szentlélek templom, az első emlékművek egyikei. Az Opavai erőd (Milostvice) ma is nyitva áll a látogatók előtt, a katonai épületet még a második világháború előtt építették.

A város színházának története is régi időkre nyúlik vissza, 1805-ben létesítették. Az előadások kezdetben német nyelven zajlottak le. A Cseh Köztrsaság legrégebbi múzeuma is Opavában található, mely 1814-ben nyitotta meg kapuit a nyilvánosság előtt. A Szilézia Múzeumot 1893 és 95 között történelmi stílusban építették, fenntartva a tradíciókat. A Szilézia Egyetemet 1991-ben alapították.

Opavát manapság leginkább mégis a „sportok városaként” emlegetik, hisz a város jelentős sporteseményeknek is otthont ad. Csodás, modern futballpályával rendelkezik, téli stadionja fűtött úszómedencékkel várja a látogatókat, de teniszezési, lovaglási lehetőség is az érkezők rendelkezésére áll élmény dús időtöltésüket szolgálva.

A város híres szülötteinek sora hosszú, közülük legjelentősebb talán a színes fényképek atyja, Karel Schnizel.

A közelben fekvő Sziléziai alföld és a Jeseniky-hegyek előhegységei a turistáknak sem utolsó célpontjai.

Az opavai kulturális életet évente megrendezésre kerülő fesztiválok színesítik.

Szálláshelyek és árak, magyar nyelven: Opava népszerű szálláshelyei itt lefoglalhatóak kedvező/akciós áron ITT.

Hőmérséklet, időjárása, előrejelzés (Weather forecast): uk.weather.yahoo.com/czech-republic/moravskoslezsk%C3%BD/opava-795499/.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Repülőtér távolsága a központtól légvonalban: Leos Janacek (OSR) 31.5 km – Ostrava.

Opava szálláshelyek ajánló, hotelek. Üzleti utazás, sport vagy kultúra? Itt több cél lehetséges. Mi érdekli még önt?

Aki szeret finomságokat enni, annak talán be se kell mutatni a híres Opavia-t: www.opavia-lu.com – kekszek és csokik: a Deli, Bebe, Disko stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük