Frýdek-Místek szállás, hotel ajánló, cseh utazás tippek

Frýdek-Místek

Cseh város a Morva-Sziléziai régióban, a kerület, kistérség központja. Két formálisan független várost foglal magába, Frydeket és Místeket, melyeket az Ostravice folyó választ el egymástól. A folyó keleti oldalán fekvő Frydek a Tesini történelmi régió része. Frydek-Místek ma két felújított történelmi központjával, otthonaival és forgalmas utcáival modern városnak számít. Bár nyüzsgését lépten-nyomon érezni fogjuk, azért csendes részeket, sarkokat találhatunk benne, legyen az akár egy zöld park, akár egy a vár mellett kanyargó romantikus sétányai közül.

Kedvezményes internetes szállás árak, kereső és online foglalás együtt díjmentesen: Frýdek-Místek hotelek és egyéb szállások ITT. Kezdjük a szálláshelykeresést az oldalon! Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg. A közeli települések, környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel, kollégium) interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen.

Kiemelten kedvelt helyi hotelek: Afrika Hotel Frýdek-Místek 4**** (jó négy csillagos), Hotel Parrot 3*** (kedvelt, keresett, elismert 74 szobás ház, ami csoportokat fogad.

Frýdek-Místek szállás

A város története, útikalauz bevezető röviden:
Az 1300-as évekből származó városfalak maradványai még mindig Frydek főterén magasodnak. Ha erre járunk, érdemes megnézni a kastélyt, elődje egy helyi jelentőséggel bíró gótikus épület volt, melyet a 14. század elején kezdtek építeni. Annál inkább, mert az építmény falai ma a Beskydy Múzeumnak adnak otthont, két állandó kiállítással, a kastély történetét bemutató, és a Beskydy tájat és az ott élő embereket reprezentáló tárlattal csábítva a látogatókat. Ezenkívül persze időről-időre számos más időszakos és izgalmas kiállítás kap helyet a kiállítótermekben. Ugyancsak a kastélyhoz tartozik a barokk Szent Barbara kápolna.

Látnivalók és nevezetességek Frýdek-Místekben:
A főtér közepén magasodik a Szent Florlan szökőkút, melyet 1894-ben emeltek. A tér arculatát reneszánsz épületei szabják meg, melyek homlokzatai későbbi idők emlékét, a barokk és a romantika stílusjegyeit hordják magukon. A város történelmi magját eredeti barokk épületeivel a Hluboká utca adja. Ha végigmegyünk rajta, a Szűz Mária látogatása névre keresztelt, toronymagasan a város fölé ívelő Bazilikához jutunk, melyet a 18. század második felében emeltek. A templom legértékesebb darabja, 1793-ból származó főoltára, az opavai építészmester Jan Schubert és a híres brnó-i építész, Andrew Schweigl munkája. Frydek ugyancsak jelentős emlékművei közé tartozik a Szent Jost reneszánsz templom a Komensky parkban és a párizsi templom a Farní utcában, melyek nem kevésbé érdemesek látogatásunkra.

A Místek tér (Szabadság tér) legérdekesebb történelmi emlékművei közé tartoznak a régi polgárházak, melyek egyaránt utalnak a város reneszánsz és barokk építészetére, valamint a Szent Jakob gótikus templom 17. századból származó tornyával. A Szabadság téren a legendás Szűz Mária szobor másolatát tekinthetjük meg, melynek eredetijét a Beskydy Múzeumban őrzik.

Frýdek-Místek

Frýdek-Místek ideális célpontja lehet a legkülönbözőbb érdeklődésű turistáknak és a sportrajongóknak egyaránt. A környező Beskydy-hegyek kirándulásra csábítanak, a csak Beskydy templomaként emlegetett 1324 méter magas Lysá hora megmászása, minden gyalogos vándornak nagy kihívást jelent. A hegyek télen a sízés szerelmeseit várják.

Hála a gondosan felfestett bicikli utaknak, Frydek-Místekben a kerékpározás az egész család számára biztonságos lehet.

Hajózni az Olesnai töltésnél lehet, melyet 1964-ben építettek. A vízfelszín területe 88 hektár, mélysége 13 méter. Nyári hétvégéken a legfontosabb szórakozási központtá válik, úszni, horgászni, halászni lehet. A gát a szezonális áradásokkal szemben biztos védelmet nyújt.

Ezenfelül teniszezhetünk, lovagolhatunk a városban, ha nem épp a helyi kávézók, teaházak egyikének bársonyos foteljaiba mélyedve szeretnénk eltölteni szabadidőnket.

Hotel ajánló, vendég értékelések, szállodakereső: Frýdek-Místek jó szálláshely árajánlatai ITT, élménybeszámolók a linkre kattintva érhetőek el.

Időjárása, előrejelzés, jelentések: weather.weatherbug.com/Czech%20Republic/Frydek-Mistek-weather.html.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Frýdlant nad Ostravicí, Horní Soběšovice, Lhotka, Dobrá, Brušperk, Hukvaldy, Nošovice, Řepiště, Paskov, Lubno, Dolní Tošanovice és Vratimov.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Ostrava – Leos Janacek repülőtér (OSR) 16,5 km.

Frýdek-Místek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük