Olcsó utazás, akciók külföldre és belföldre

Olcsó utazás, hogyan lehetséges Európában egy jó színvonalon:

Olcsó húsnak híg a leve- tartja a mondás, de vajon áll-e a megállapítás az olcsó utakra is?

Olcsó utazás, utak itthon belföldön és külföldre, hotel szállás kereső akciós napi árakkal és csomag ajánlatokkal egész évben, napi 24 órában, gyorsan.

Minden hotel napi árai, a legjobb online kereső és gyors foglalás: Hotel kereső minden szálláshelyre ITT magyarul válság és visszaesés, szerencsére sok-sok akció vár ezen az oldalon (minden ország).

Mielőtt levonnánk a konklúziót, nézzünk szét alaposan az utazási irodák kínálatában. Először is, ha olcsó utat keresünk, mérlegelnünk kell lehetőségeinket, nagyjából három kategória közül választhatunk ugyanis. Az utazások árából jelentős kedvezményeket nyújtanak, ha már jó előre, vagy esetleg csupán néhány nappal az indulás előtt foglaljuk le őket. Utóbbiakat nevezzük last minute utaknak is. A harmadik opcióra példa lehet a honi, vidéki turizmus, illetve egy külföldi, olcsóbb kemping, bár az oda utat ez esetben is mindenképp nekünk kell állni.

akciós utak

A fapados légitársaságoknál találhatunk ugyan olcsóbb jegyeket, de ne dőljünk be mindig a feltüntetett vonzó összegeknek, hisz azok sokszor nem tartalmazzák még az illetéket, az adókat, a biztosítást, ráadásul poggyászunk feladásáért is külön kell fizetnünk.

A kempingezés költségeit növeli továbbá a mindennapi ellátás, melyről szintén maguknak kell gondoskodni. Az előre lefoglalt utak hátulütője lehet, hogy az adott országban kiutazásunk időpontjában olyan dolog történik (a természeti katasztrófáktól, például cunamik, árvizek, földrengések, a politikai változásokon át a járványokig bezárólag), ami akár meg is hiúsíthatja nyaralásunkat. Jobb esetben az utazási irodák ilyenkor visszatérítik a nyaralásra befizetett összeg jelentős hányadát, de a pihenés nyugalmában és örömeiben már biztos nem lesz részünk.

A másik gond az előre foglalással, ha menetközben az olcsó utakat kínáló iroda csődbe megy. Sajnos erre is több ízben volt már precedens. Ilyenkor bármily fájó, nemcsak üdülésünknek, pénzüknek is nyugodtan búcsút inthetünk. A last minute utak esetében ilyen veszélyekkel a legritkább esetben kell számolnunk, ez esetben inkább a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt támadhatnak problémáink. Vízumot, egyes oltásokat például, biztos nem tudunk se perc alatt megszerezni, de leendő üdülőhelyünk releváns információinak begyűjtésére sem mindig nyílhat alkalmunk.

Aki mer, az nyer! – így a másik mondás, és valóban szunnyad benne némi igazság. Félre értés ne essék, senkit sem szeretnénk lebeszélni az olcsó utakról, csupán azt javasoljuk, egy-egy kitűnőnek tűnő ajánlat olvastán is őrizzük meg higgadtságunk, hogy aztán körültekintően tudjunk mérlegelni. Az egyik utazási iroda kínálatban legutóbb például igen kedvezményes külföldi utakkal találkozhattunk, melyek egy-egy turisztikailag egyébként is jelentős ország fővárosába invitáltak leendő vendégeiket. A feltüntetett árak tartalmazták a repülőjegyét is, kivételesen oda-vissza, illetékekkel, adókkal együtt. A turpisságra csak akkor jött rá az ember, ha alaposan a dolgok mögé nézett és a hirdetés apró betűs részeit is átfutotta. Ekkor derült ki ugyanis, hogy a szállodák akár a puszta közepén, 50 kilométeres távolságra is lehetnek a fővárostól, így a mindennapi bejutást megoldani megint csak nehézkes, mi több költséges vállalkozás is lehet, válasszuk akár a tömegközlekedést, vagy béreljünk autót.

A legbiztonságosabb utat talán még mindig a vidéki olcsó szállások jelentik, bár hajlamosak vagyunk kapásból leértékelni a belföldi turizmust. Pedig az Őrség gyönyörű tájai, finom sajtjai és ételei, a helyiek kedvessége és nyugalma, de említhetnék bármelyik másik nagyobb tájegységet is, számtalan szépséget és természeti csodát tartogatnak, melyeket szégyenszemre nem igen ismerünk. Bár itt is sorolhatnánk az ellenérveket, nem tesszük mégsem. A döntést úgyis kinek-kinek magának kell meghoznia. Egyértelműen még azt sem jelenthetjük ki, hogy az olcsó utak mind rosszak volnának. Egy méregdrága luxusút során is előfordulhat, hogy a prospektusban bemutatott képek, a valóságnál sokkal mesésebb tájat, elhelyezést sejtetnek.

Tájékozódni, tájékozódni, tájékozódni! Ahogy már mondtuk a döntéshozatal, a befizetés pillanatában nem veszteni el hidegvérünk – ennél többet az olcsó utakkal kapcsolatban nehéz tanácsolni.-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük